Nyårspyssel

Ja det är vad dessa två dagarna har gått ut på.
Igår var jag först på Systemet och handlade skumpa, sen lite annat småfix på väla och sen IKEA på jakt efter brûléeformar. Dock var dem slut så vi/jag fick tänka om.
Träffade Elin på MAXI och handlade en massa massa mat. Lite smått förvirrat när man ska handla för över tusen kronor, scanna och försöka ha koll på att båda scannar sina saker och att inget blir scannat två gånger. Ja det blev iaf ingen avstämning vilket vi nog ska vara glada för...
Åkte till Lerberget och packade in alla tusentalls (nästan) kassar och jag la mig på soffan med Filip. Han tar ju alltid en liten tupplur efter jobb när han har jobbat förmiddag... Kunde dock inte somna så jag gick ner och började mecka med maten. Slängde ihop en mangosorbet, cheesecake, fruktsalsa och lite annat smått och gott.
Sen lagade jag carbonara till oss. Kollade på Snatch och somnade sen lagom tidigt.

Filip stack till jobb halv sex och då låg jag kvar och snarkade. Halv nio var jag uppe och hoppade och då blev det en dusch följt av mer matlagning. Elin, Åke och Karin kom och höll mig sällskap och vi har gjort en massa idag faktiskt...
Förrätten är nästan klar, vi har gjort 3 gratänger, marinerat en massa kött, tzatziki, rödvinsky, kantarellsås, semitomater, rödlöksmarmelad och en massa mer. Duktiga har vi varit iaf :)

Imorgon blir det först att sola sen duka, fixa till oss och det sista på maten. Känns som att vi ligger bra till iaf :)

Hoppas ni andra får ett lika bra nyår som jag iaf! Förra året var helt okej men detta kommer bli enastående.
Inte minst för att jag i år har en supersöt pojke att pussa på tolvslaget :)

Juluppehåll

Ja det har ju blivit ett sådant :) Dem flesta har väll det eller hur?

Julen har varit helt underbar. Först firade vi med Filips familj på lillejul och sen var det jag, mamma och pappa på julafton. Alldeles lagom med lite julmat och sen slappande i soffan till Tomten är far till alla barnen :)

På juldagen sorterade jag i förrådet hos mamma och pappa och rensade bland allt från gamla CD-skivor till skolböcker.
Hittade en del dagböcker och gamla anteckningsblock där det stod en massa roliga saker. Skrattade en hel del när jag stod där i allt damm :)
Hittade en torkad blomsterkrans jag hade en midsommar när jag var 15. Min lilla söta vita mössa med "Eva" broderat i rött låg bland min stickning jag hade försökt mig på i syslöjden i nian...

I fredags var det trerätters hos familjen Axelsson och sen sov vi gott allihopa. Alla var lite halvsega efter allt julfirande hit och dit.

Idag började morgonen med att städa kontoret och nu ska jag snart plattånga håret och förbereda mat inför nyår. Vi ska vara hos Filip och blir 16 pers. Jag som inte har fått laga mat på ett tag kände att detta var ett ypperligt tillfälle att ta itu med det så jag erbjöd mig att hjälpa till med allt och ingenting :)

Vilken helg!

Imorse halv sex kom jag hem. Lite smålullig och fnittrig.
Först samlades vi utanför sundsbussarna. För att sen konstaterade att vi inte pallade åka över om där inte fanns något öppet. Så vi gick in på hampan och hade en diskussion där. Drack en cider och stack till Helsing. Var inte särskilt hungrig mer sugen. Beställde in en toast och när jag fick den hade suget lagt sig och jag blev mer illamående när jag såg mackan. Lite dem smärtstillande som bidrar med det också. Men jag åt en del och njöt av min framboise champagne som var en god drink med färska hallon och björnbär. Den lika god som alla deras andra drinkar.
Blev en del rött och sen en basil mojito som jag aldrig fick testa första gången jag var där. Även den var god.
När vi satt där och prata upptäckte jag att Joachim min fd chef satt två bord bort med Mattias som jag träffade en del där under min praktik. Snackade med dem och dem skulle bort till Nöjesgalan. Vi hade fortfarande inte bestämt oss men det blev det även för oss efter lite diskussioner.
När vi kom dit blev det en massa dansande och drinkar. Mattias dansade en massa med oss och jag och Emelie hängde lite med dem.
Sen blev det färre och färre människor och vi var nästan kvar sist.  Så det var dax att tänka på refrängen? Nej då vi fyra hamnade på Mattias jobb, en reklambyrå mitt i stan där det blev vin (hans chefs tydligen) och öl till dem som ville :P
Där satt vi och snackade en massa och det blev riktigt trevligt. Men halv sex var det bäst att sticka. Innan någon kom och skulle börja jobba :P

4:e advent!

Idag ska fjärde ljuset tändas :)

Igår var jag ute och dansade med Löfvall. Var länge sen jag hade så roligt ute.
Först var vi på Helsing där vi nästan gick vilse när vi skulle hänga in jackorna :P Haha vilken trappa??? Var f*n e trappan??
Men vi hittade till sist :P Mitt lokalsinne var något bättre än Fröken Löfvalls som kände sig instängd i en labyrint.
Drack en riktigt god drink med jordgubbar och champagne som hette Godd Lady. Kan starkt rekomendera den om någon har vägarna förbi stället. Med lite limoncello och citronjuice blev den lite syrlig och frisk. Mums!
Helsing gav ett betydligt bättre intryck igår men det var lite dåligt med sittplatser konstigt nog. Och dessutom samlades folk på dem sämsta platserna så man hade svårt att ta sig fram.
Löfvall träffade massor av Peters vänner och det blev lite roligt till sist när den 5:e hade frågat var Peter var och Sandra suckade och sa "lagfest...." och alla svarade "Jaaa just de ja".
Sen bort till Cardan där vi satte oss och pratade lite och varvade det med lite minglande.
Jag och Sandra fungerar på samma vis när vi är ute. Vi dansar, minglar, dansar, toalettbesök osv. Vi har samma flöde eller vad man ska säga och det flyter på :)
När man är ute är det ju alltid roligt att se att folk tittar och uppskattar vad dem ser :P Men efter tre/halv fyra vågar man knappt få ögonkontakt med någon...
Kom hem vid fyra och bäddade ner mig i min stora säng och tänkte bara två nätter till. Sen kommer Filip ligga här bredvid och vi har en hel jul tillsammans :)
Märklig känsla igår när jag var ute och såg alla dessa killar. Visst dem ser bra ut men ingen har det där som min har. Han är både snygg, sexig och har allt det där som man inte ser på utsidan :)

Julstämning hos Fröken Hansson

Nu kommer äntligen bilderna! Enjoy! :D










Gaaah va jag inte sovit gott!

Haft mardrömmar hela natten som handlat om att olika människor tagit sig in i min lägenhet när jag sovit. Så när jag vaknade klockan fem var jag kallsvettig och panikslagen och undrade var Filip var när jag behövde honom.
Det var nästan så att jag inte ville titta upp från täcket och sängen fall i fall där verkligen var någon. Riktigt obehagligt och jag hade stora problem att somna om.
Sen drömde jag att hela min gamla klass från 9:an var med i Top Model. Inklusive jag själv då... Det var precis som i högstadiet...
Efter det drömde jag att det var sista året på gymnasiet och av någon anledning skulle jag och Tilde gå i olika klasser. Hon skulle dessutom gå med massa folk hon kände jag jag hamnade i en klass där jag kände en tjej som jag inte tyckye märkbart bra om.
Jag led när jag såg Tilde skratta och ha roligt med dem andra och det var ju tack vare henne jag pallade med alla skolåren :(

Ja idag ska jag rulla köttbullar och sen eventuellt ner till Åhléns och köpa julklappsetiketter. Köpte 5 nya rullar med julklappspapper igår så nu har jag 12 rullar julklappspappar om någon behöver. Jag vet att Carina nog har så det räcker med sina 19 ;)

Thank good it's friday!

Vaknade imorse hemma hos mamma och pappa. Lite märklig känsla :P
Var på glöggkväll hos Marlene igår och det var riktigt mysigt. Massa glögg och massa prat. Synd bara att min älskling inte kunde vara med. Han jobbade :(

När jag vaknade var det frukost, smink och sen susa iväg till Väla. När jag kom dit klockan tio var hela parkeringen full... Smått svettig man blir redan då. Hittade parkering vid Coop och rusade igenom hela och var klar med alla ärendena efter 1 ½ timme. Hem och hämta mamma och åkte in till stan.
Har äntligen pyntat min gran som blev alldeles underbart disneyfin :P
Slog in dem sista julklapparna. Har något litet kvar men det känns rätt okej nu.

Ikväll blir det att städa undan lite här och äta något gott. Imorron ska jag nog göra köttbullar, måndag blir det saffranssemlor och revben på schemat :)

Dagen än så länge

Vknade med hjärtt bredvid mig efter en massa massa snoozande.
Gick upp och sa hej då till honom och började städa undan här efter gårdagen.
Pappa kom med den nya julgransfoten och den var så löjligt enkel så vi var klara på två minuter... Vi tyckte nästan det verkade för bra för att vara sant och kollade så att allt verkligen var rätt. Jodå det såg bra ut.
Pappa satte i någon speciallampa jag har i hallen och sen var det klart. Smidigt som tusan :)

Sen har jag planterat mina nya amaryllis och diskat en massa. Sen blev det en underbart god macka av focaccian från igår :)
Vi kockar (även den arbetslösa sorten) älskar mackor så idag blev det en club sandwich med pestodressing. Tjocka skivor focaccia, kycklingfilé, knaperstekt bacon, körsbärstomater, rödlöksringar, romansallad och en dressing på pesto och creme fraiche. MUMS!

Snart kommer mamma och hämtar mig och då ska man ut till Fleninge och glöggmys hos Marlene :)

Focaccia

Jag är så nöjd med min focaccia så jag lägger upp receptet här:

Lös upp 25 g jäst i 3 dl ljummet vatten. Häll i 7 dl vetemjöl, 3 msk olivolja och 1 tsk salt. Knåda degen tills den blivit smidig. Den kommer vara väldigt lös men det är helt rätt :)
Låt den jäsa i ca 35 minuter. Häll upp den i en smörjd (med olivolja) brödform och jäs ca 20 minuter till. Den ska bara precis nå upp kanten. Tjoff in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. När den är uppe i 96 grader i innertemperatur är den färdig.
Själp upp den direkt när du tagit ut brödet annars bilds kondens och skorpan i brödformen blir sunkig och fuktig.
Mumsigt bröd med lite flingsalt och olivolja till ett gott glas rött :)

Uppdatering

Granen var gigantisk... Så pass stor att den är 20 cm från taket... Alltså ca 260 cm hög.
Det innebar att den fina söta julgransfoten från förra året inte pallade trycket. Så när pappa skruvade och vred för att stötta upp den enorma skapelsen kände den att den gjort sitt. Så imorgon kommer pappa med en ny julgransfot så ska vi försöka stötta upp den. Just nu står den lutad mot min vägg. Doften har jag iaf. För gott luktar det :)

Carina var här på en kopp te med lille Boris. Söt liten sak :) Blev prat om jobb och julbestyr.
Annars har jag slängt ihop en lassagne och en focaccia idag som snart ska avnjutas :P
Ikväll blir det film och myskväll och imorgon ska jag och Löfvall dra oss till träningen. Duktiga vi e :P
På kvällen ska jag till Marlene som har glöggmys och sen ska jag sova hos mamma och pappa.
Fredagen går mest ut på att hitta julgransslinga (kommer krävas två), julklappar till Filip och sen köttfärs till köttbullar.
Lördag är det först träning med Löfvall och sen utgång!! Yeiii det var längsen! :D
Söndag ska vi ha avslutningsmys med Papi och det kommer säkert bli något att dricka då också.
Måndag är det dax att fixa det sista julbestyren och laga lite julmat.
Tisdag ska jag fira jul i Lerberget med familjen Axelsson.
SEN ÄR DET JULAFTON!! :D

JAAA!

Idag blir det en gran i huset!!! YEEEIIII!!!

Gårdagen

Ja när man är smått handikappad som jag är nu lämnar man inte gärna lägenheten i onödan. Så igår blev det mkt pysslande här inne och jag städade och lagade en massa mat. Blev frikadeller med tomatsås (inte ens i närheten av dem man fick i skolan så inga rysningar tack :P), köttfärssås till dagens lassagne och tzatziki :)
När jag hade fräschat upp mig lite kom Löfvall och vi gick och handlade två bitar lax och hämtade ut en julklapp på posten.
Sen lagade jag risotto och lax medans Sandra stod och studerade och rörde i riset. Trevligt med en liten köksassistent :)
Sen fick jag reda på att det hade varit en jordbävning.... Ehh va? Så går det när man bara är inne en dag och inte kollar på TV eller internet. Jag har ju HD så jag tycker att jag är hyffsat uppdaterad tack vare det. Men ändå är man lite efter tydligen :P
Men jag kände inte av den. Jag sov som en gris då :)

När vi hade ätit blev vi fruktansvärt trötta och slöa. Måste ha socker.... Dubbelnougat och marabou med daim...
När vi fått vars en sockerkick blev vi glada och spralliga och kollade på Mamma Mia. Ingen favorit. Lite töntig och för mkt.
Men ja man blev glad av den :) I sommar ska jag och Löfvall dansa nere på Gröningen och se hur många som joinar oss. :P
Vi lär bli ensamma... Om det inte är en fredag klockan elva på kvällen och där är en massa packade fjortisar. Då kanske det finns en möjlighet att några hoppar på tåget :P

Sen lyssnade vi på lite musik och dampsandra tittade fram ;)


Idag blir det först lite städning och sen kommer Carina. Jag har inte gett upp hoppet ännu utan det kanske blir en gran idag! :P Pappa har haft svårt för att hitta en riktigt fin till mig tydligen.

Sen kommer hjärtat ikväll och det blir lassagne med tomatsallad och tzatsiki!


Smått självmordsbenägen

Jag hade planerat allt i minsta detalj och nu får jag reda på vad Filips julklapp skulle kosta :/ Fasiken också.
Så i veckan får det bli en tur till Väla för att leta julklapp. Tyvärr fungerde inte mina planer. Bajs också!

Frulle

Nu har man precis ätit en god frukost med ägg från glada hönor.
Handlar numera bara ekologiska ägg :)
Hela lägenheten luktar pepparkakshus och nejlikor från mina fina apelsiner jag gjorde igår. Förhoppningsvis kommer det lukta gran här sen också!
Känns som att detta är en toppenstart på en riktigt bra dag.

Måste bara...

Hur positivt jag än vill vara just nu så måste jag bara säga:
 
F*n!    J*vla!    H*lv*te!   S*tans!    Sk*t    HÄL!!!!

Nu gör det så ofantligt ont att det inte går att gå normalt. Så nu studsar jag mer än någonsin och jag har lust att rispa av benet med en nagelfil!
Har lust att kasta bort dem där smärtstillande jag fått. Ge mig några ordentliga tabletter som smäller till ordentligt!

Kvällsmat :)

Nu har magen fått sitt också. Blev en bakad potatis med kyckling curryröra med äpple. Gott gotti gott gott!
Kollar på Top Model och njuter av hur bra det blev med datorn. Nu står även den i TV-bänken på en kylare och har nu två externa hårddiskar ist för en. Så det blir nog tipp topp!
Snart är det Simon och Tomas på 3:an samtidigt som det blir vika tvätt och eventuellt lite tråkigt strykande.
Blev ingen gran idag men mkt troligt en imorgon. Så då blir det julgranspyntning på hög nivå :P
Ska också dammsuga, damma, laga en massa mat och träffa fröken Löfvall på kvällen :D

Gaaaah va jag e kääär!!

Dem här snyggingarna har precis kommit in på Nelly!





Fulle rulle för fröken flitig

Ja idag har det inte blivit mkt stillasittande.
Upp med tuppen klockan sju och sen kom mamma och hämtade mig vid åtta.
Datanisse nere på kontoret som då meckade med mina datorer. Ljudet är helt paj på den ena och går tyvärr inte att laga så det är bara att gilla läget. Jag fick mer minne på båda så dem ska gå lite snabbare nu iaf :) Plus att vi tog bort lite onödigt trams som jag inte behöver.
Sen blev det massage och sen MAXI. Jag var inte själv på MAXI... Tusentals pensionärer som drog i lutfiskarna och julskinkorna.
Åkte hem och slängde in allt i kylen och åkte ner till Arbetsförmedlingen. Bråkade där med någon kille som faktiskt verkade ovanligt vettig för att jobba där. Alla andra brukar behandla mig som en tolvåring.
Åkte till Vägledningshuset och pratade utbildningar och jag har en början till en plan nu :)
Nej nu ska jag och mamam åka hemåt. Sitter och väntar på henne på kontoret.

Förnedringstv

Zappar mellan kanalerna medans jag putsar alla mina skor. Sanningens ögonblick. Förstår inte hur det kunde bli ytterligare en säsong.
Människorna som är med där borde ju ha lärt sig vid det här laget att alla människor har skelett i garderoben och hur uppriktiga och ärliga dem än må vara så är där altid något man inte vill att hela svenska folket ska veta.
Man vet att ens respektive kollar på andra nån gång. Men när han sitter där och får frågan "brukar du kolla på andra tjejer" så framstår han som ett otroget svin ist för en helt normal människa. Sen är det ju alltid människor som är lite extra självsäkra som sitter där. En "cool" kille vars flickvän är lite svartsjuk och skickar dit honom för att testa honom. Eller en medelålders kvinna som anser att hon borde jobba som modell och är lite bättre än alla andra.
Eller som ikväll, en kvinna som varit med i Insider där hon blev anklagad för att sälja sjuka hästar. Nu skulle hon bli rentvådd trodde hon. Men självklart handlar alla frågor om sådana saker och försöker sätta dit henne. Så redan andra frågan satt hon i skiten och fick erkänna att hon ljugit för kunder om hästarna hon sålt. Busted!
Men vad trodde dem själva? Frågorna som ställs är ju så långsökta att dem garanterat är sanna. Man hade inte blivit förvånad om frågan "har du dödat din kompis hund?" hade kommit. För frågorna är ju så specifika. Löjligt.

Ja nu har jag iaf putsat fyra par stövlar och fem par skor. Upptäckte hur mkt skovårdsprodukter jag har. Mamma som har fyllt på med sånt :)
Så nu har jag typ 4 produkter som ska fräscha upp vita sneakers...


Toppenmysig dag!

Nu har jag pyntat i varje vrå och hela lägenheten doftar nytvättade kläder.
Det tredje ljuset är tänt och nu är det top model på TV:n.
Magen har krånglat lite idag vilket troligtvis beror på mina smärtstillande. Så det har fått bli lite ligga på sofflocket då och då.
Imorgon ska man först till kontoret och mecka med datorerna. Sen är det aktiverumdax. Först lite träning sen massage och sen blir det 20 minuter solning.
Ska handla på MAXI efter det och sen till arbetsförmedlingen och vägledningshuset.
Så det är full rulle imorgon...

Samla poäng och få presentkort!


Ännu en helg har gått

Ja det var den helgen de ja :)
Nu när man är arbetslös kan man iaf njuta av helgerna. Inget ont som inte har något gott med sig?
Filips frivecka är över idag och det är tillbaka till verkligheten.
Skönt att man haft honm här så man inte klättrat på väggarna. Ja i annat fall har jag ju fröken Löfvall som förgyller min tillvaro nu för tiden :)
I fredags var vi hemma hos Filip och jag lagade mat till honom, två av hans vänner och svärfar :) Blev dansk fläskstek med klyftpotatis, rödvinssky och sauterade äpplen och spetskål. Riktigt gott och lagom grabbigt :P
Sen kom ytterligare en polare och det blev massa vin, drinkar och öl. Vi körde en Singing Bee-inspirerad lek och det blev en riktigt lyckad kväll.

Dagen efter mådde man som man förtjänade. Både jag och Filip var riktigt slitna och det fick bli en stadig pizza till frukost.
Massa slappande och fotboll. Arsenal (även kallade "vi") spelade och det gick väll sisådär. Första halvlek var okej sen tyckte jag det var dax för en liten nap. Så jag sov hela andra halvlek och sen var det fax för nästa match.
Vi meckade middag som bestod av hemgjorda pommes, bea och grillad grishalskotlett. Mums mums.
Åkte in till mig och kollade på Tropic Thunder och åt glass. Ingen nyttig dag nånstans men det behövdes igår kände vi.

Jag håller på att tvätta och snart vaknar väll hjärtat. Sen blir det mkt troligt scones eller frallor. Hjärtat ska hem och sen träna och jag ska planera julbord 2008, julklappar och nästa veckas schema. Sen blir det mkt troligt julpynt och att göra plats för granen till imorgon :D

Bake off?

Köpte med mig en baguette från graffiti när jag och Filip kom av båten. Dem använder ju sig av bröd som är så kallat bake off. Men av någon anledning så gräddar dem inte det... Dem kör på det som det är. Ett degit halvgräddat bröd... Mkt märkligt och inte alls särskilt gott.
Så det fick bli en varm choklad på espresso house och en scones som jag ska ta sen ikväll. Filip köpte med sig kinamat från österns pärla så det blev lite spring. :)

Nej nu ska jag mysa med hjärtat! Hörs imorgon!

Dagens planer

Klockan ringde klockan åtta. Jag ställde om den till nio.
Planerna ser ut som så att jag ska söka två jobb som arbetsförmedlingen tvingar mig :S
Sen ska jag städa lite här och eventuellt börja pynta mitt pepparkakshus.
Vid ett kommer hjärtat och hämtar mig och vi ska över till Danmark och köpa öl till honom.
När vi kommer hem ska jag till Fahlmans och hämta ut en tårta och sen till Papi och fira Raffes födelsedag och att jag slutat :P
Sen när man mumsat tårta ska man hem och mumsa middag. Efter det kommer Filips bror och hans tjej så då ska man också mumsa på något :P

Så det är rätt så fullspäckat schema idag får jag säga.

Människor som bjuder på sig själva

Finns det något härligare? Och finns det något skönare än när en av världens mäktigaste män har humor?



Första gången på Helsing

Igår blev det mer än en drink... Vi hade det småmysig här hemma. Filip drack öl och jag drinkar. Hade dock inte riktigt känslan för det igår och dem sista jag blandade smakade bara sprit :S
Sen kom Filips kompis Patrik och hämtade oss efter att ha jobbat och vi åkte hem till honom.
Blev en öl där och lite småprat i allmänhet.
Beställde taxi och blev lämnade utanför Utposten. Både jag och Filip var sugna på att testa Helsing så så blev det.
Beställde två öl till dem och en basil mojito till mig. Fick som svar på att hon skulle komma ut med min drink strax och vi satte oss i vad dem kallar champagnerummet.
Riktigt mysigt med en stor bred soffa i röd krossad sammet. Både Filip och Patrik var imponerade och det kommer nog bli fler gånger där.
Dock kunde dem haft lite högre musik. Man anade bara lite jazzig musik komma från matsalen och nere i bistron var det också bara en aning i bakgrunden. Man vill ju ha en lagom nivå så att man kan föra att normalt samtal men du vill inte ha knäpptyst.
15 minuter gick och jag hade fortfarande inte fått min drink. Då kom hon och sa att basilikan var slut och frågade om det gick bra med något med "strawberrys" ist. Jadå det blir säker bra. Ytterligare en kvart gick och jag skulle gå ner och fråga hur det gick. Självklart hade hon kommit från matsalen precis då och bett om ursäkt till grabbarna för att det tog lång tid. Jo tjena 30 minuter på ett ställe som sammanlagt hade typ 20 gäster och 5 servitriser... Tänk en packad lördag med väntetid på 2 timmar för en drink :P
Dock var faktiskt drinken riktigt god och värd dem 94 kronorna. Jag anser iofs att man ska ha alla ingredienser hemma när man har en drinklista. En drinklista som känns väldigt intressant och inbjudande.

När vi kände oss klara där blev det sen utposten. Helsing stänger ju 24.00 och då käne vi oss inte riktigt klara. En red bull rosé och lite nachos kändes inte alls fel. Massor med småprat och utposten kan faktiskt kännas ganska okej en tisdagkväll med lite alkohol i kroppen och lite folk på stället. Ska man bara sitta och småprata så är det ett bra ställe.
Klockan ett begav vi oss hemåt och runt halv två landade man väll i sängen.
En riktigt bra tisdagkväll :)

Julklappshandlande

Idag har man varit på Väla med hjärtat.
Åt först tacos till lunch och sen hämtade vi ut min mobil som varit på lagning. Eller ja det var inte den jag hämtade ut för dem hade tydligen konstaterat att min mobil var ett hopplöst fall och att det var dax för en ny. Så ist för min S500i fick jag ut en W595 tror jag den hette. Ett bra byte om ni frågar mig.

Sen köpte vi julklappar till svärmor, svärfar och svåger och hans tjej :P
Det gick snabbt och fruktansvärt smidigt faktiskt... Vi var förvånade båda två över hur lätt det gick. Nästan för bra för att vara sant.
Ja jag är ju dessutom väldigt vass på att komma på bra julklappar och presenter till folk :) Förrutom till Filip då ju...




Tisdagsdrinkar :)

Filip tog en GT. Oväntat? Nej inte direkt... Lite tråkig :P



Min är desto coolare :P Rätt okej smakmässigt... Bacardi melon, hypnotiq, sprite och blåbär.


Därför är Helsingborg en tråkig stad

Ibland känner man sig lite hämmad när man ska klä på sig. Helsingborg är väldigt tråkigt när det gäller stilar och kläder och det är bara en masa gina tricottjejer som går runt överallt. Gud nåde dig om du sticker ut.
Och ibland känenr jag för att göra det och när jag gör det stirrar alla och himlar med ögonen.
Nu säger jag inte att jag vill gå runt och vara utklädd till clown på stan men man vill kanske använda den där klänningen någon gång men om man går ut i klänning är det mkt lätt att vara för uppklädd i den här staden.

Hade någon fått för sig (inte jag iaf...) att ha på sig en sånn här rosett i Helsingborg så hade det hamnat på löpsedlen.
Jag kan inte påstå att jag tycker att det är snyggt men det finns säkert folk som gör med tanke på att dem finns i butik.
Det finns dock väldigt få som skulle synas i en sådan inom stadsgränsen.


Den här klänningen hade också varit för mkt i lilla staden lagom. Folk hade sagt åt en att man ska till Tempel och Cardan. Inte någon galapremiär.



Men hur många känner inte som jag att man är som allra snyggast, vackrast och sexigast i den där klänningen. Ska man då bara kunna ha den en gång på nyår? För du kan ju inte ha den nästa nyår heller för då möter du troligtvis samma människor och vill säkerligen ha något nytt och fräscht.
Så vi kan kalla dem engångsklänningar.

Vilken underbar kväll :)

Igår var världens bästa kväll.
Filip kom hit redan halv fyra och jag hade räknat med sex även om vi inte hade bestämt någon tid.
Jag gjorde det sista på middagen och Filip la sig i soffan med en öl. Låter väldigt könssteriotypt men jag vill faktiskt att han ska slappna av och ta det lugnt när han är här även om han självmant ställer sig och diskar och går ut med soporna.
Han hjälper gärna till även om jag inte ber honom och det tycker jag mkt om hos honom :P
Men igår behövde han inte hjälpa till. Han sa till mig att det var bara att ropa om jag behövde hjälp. Och med tanke på gårdagens meny skrattade jag bara och sa "och vad skulle du göra då?" :P Hihi lite elakt men sant. Så han diskade lite och dukade ist :)

Sen blev det TV och mys i soffan och lite vin och öl. Vi var båda väldigt trötta. Varför jag var det vet jag inte men Filip har ju jobbat natt och det tar på krafterna. Så redan halv tio gick vi och la oss och myste i sängen. Filip somnade och jag såg halva nya avsnittet av Desperate Housewives.

Idag blir det Väla för vår del. Filip ska köpa julklappar och jag ska hämta ut min mobil och kolla efter en klänning till nyår.

Dagens meny

Lågtempad örtmarinerad fläskfilé, confiterad grissida med jordärtsskocks- och amandinepuré, semitorkade körsbärstomater, pinjenötter och torkade aprikoser samt rödvinssky

Äppeltarte med mandelkräm och kardemummaglass

Middagsmys

Imorron ska vi äta riktigt god mat :)
Köttet har åkt ner i marinad och en glassmet är satt för att gosa till sig till morgondagen.
Mina händer luktar bara vitlök och timjan.
Dock tänker jag inte avslöja vad som står på menyn förräns imorgon :P

Jag sitter och funderar över vad jag kommer få i julklapp. Jag berättade för Filip att jag köpt en julklapp till honom och han ska köpa min i veckan sa han. Han hade tydligen kommit fram till min julklapp redan i oktober.... Så nu börjar man ju spekulera...

Julstämning

Jag och mamma promenerade på Fredriksdal. Kändes lite i foten men det var rätt överkomligt.
Var riktigt mysigt och bra utställare i år tycker jag. Betydligt bättre och mysigare än Sofiero... Så nästa år blir det bara Fredriksdal. Vi har ju varit där i ett par år nu så vi har vissa rutiner. Vi går alltid samma runda och smakar samma saker. Jag köpte en mistel (som vanligt) och den traditionella grillade korven. Blev dock en tjock korv med rätt tjockt skinn vilket var en mindre lyckad idé visade det sig..... Svår att bita ihop vilket ledde till ketchup på vanten.
Mamma hittade sina pigeoner (duväpplen) och hamstrade 2 kg. Jag köpte 1 kg bara för att dem är så söta att dekorera med :) Mamma är sjukligt förtjust i dessa äpplen och drar runt mig överallt på julmarknaderna för att hitta dem. Dem brukar kosta allt från 3 för 10 kr till 5 kr/st och då är dem yttepyttesmå!
Det blev även torkade fikon som så småningom ska bli fikonmarmelad till en god bit ost :)
Jag och Löfvall ska nämnligen ha ost och VIN kväll! Hör och häpna Löfvall ska dricka vin :P
Hum vad köpte jag mer på julmarknaden.... En visp men det är inte så intressant... Säg att man bara ska vispa upp ett par ägg så känns det kryddat med en jättevisp och nu hittade jag en liten söt :)

Sen åkte vi till Maxi och köpte mer gelantinblad, bommul och lite smått och gott.
Jag kom hem och byggde pepparkakshus och nu är allt ihoplimmat. Nu saknas bara kristyren och lite florsocker :)

Äckliga intimprodukter!

Ja mens är fullt naturligt. Och trots att jag är tjej tycker jag att det är brutalt äckligt och känner mig fruktansvärt ofräsch när det är dax.
Jag är helt klart för ekologiska och naturliga produkter men kalla mig traditionell när jag föredrar dem omiljövänliga vanliga klassiska tampongerna. Det har nämnligen kommit många miljövänliga produkter på senaste tiden som fokuserar på återanvändandet.


Menskoppen måste vara något av det äckligaste jag kan tänka mig. Tänk att tömma ut och skölja och sen stoppa in den där igen. Nä fy fan!



Det här är en miljövänlig tampong... Trycka upp en svamp som återigen ska sköljas och återanvändas. Nej tack...



Tygbinda... Vem kom på den "geniala" lösningen? Något som påminner om flanell. Mjukt och behagligt kanske men återigen ska det sköljas och kladdas. Nej tacka vet jag klassiska saker som går ut på att slänga och bli av med äcklet!


100 000 kr

Ja det är faktiskt inte så mkt pengar nu för tiden. Hundra tusen kronor kan man smälla snabbare än vad man tror och i dagens samhälle får man inte så mkt för det.
Men jag tyckte det ändå var rätt roligt att paret som vann 100 000 kr i nyhetsmorgon hade följande svar på vad pengarna skulle gå till:
Tilde:    Vad ska ni lägga pengarna på?
Paret:   Vi har inte riktigt tänkt på det...
Tilde:   Men nånting måste ni väll funderat på? En resa kanske?
Paret:  Ja en resa hade varit härligt... Till Gran Canaria!!

Lite gulligt att man väljer Gran Canaria när man precis vunnit en sådan summa. Visst jag hade velat lägga pengarna på olika saker om jag hade vunnit. Men jag hade nog valt ett mer exotiskt resmål än så om jag hade vunnit...

Flaxa med armarna, hoppa som en fisk, sitt ner, stå upp, ÖNSKA ÖNSKA ÖNSKA!

Nu är man uppe och hoppar igen och har precis duschat håret. Det är Nalle Puh på TV vilket väcker många barndomsminnen :)
Det är avsnittet då Puh visar önskestjärnan för sina kära vänner. När jag såg det gick det iofs betydligt tidigare kändes det som. Var ju en morgonpigg liten busunge som gärna gick upp innan sex och satte mig och väntade på att barnprogrammen öppnade. Jag störde iaf inte mamma och pappa utan satt där lydigt och väntade.

Idag ska man aktivera sig ytterligare. Först blir det Carina sen Fredriksdal och till sist en pepparkakskväll. Hade varit skönt att få undan hela pepparkaksbygget innan Filip kommer hit imorgon.

Sen kommer det bilder på hela bygget! Behöver dock handla lite "fönsterrutor" även kallade gelantinblad :)
Mina vackra julgrupper måste visas upp också. Är mer stolt än en fembarnsmamma vars ungar vunnit nobellpris i alla kategorier :P

Fröken sällskapssjuk

Med massor av människor runt mig denna veckan fick det bli en ensamkväll ikväll. Skönt ibland att bara kunna vara allmänt sunkig och ofräsch helt för sig själv :P Har pratat med Löfvall och skrattat åt hur vi ser ut på vars ett håll ikväll.
Vi var galet sugna på att sticka ut ett tag och en stund var jag nästan säker på att jag (trots fossingen) skulle ner på stan med henne ikväll. Men vi kom till insikt med att
1. Peter precis kommit hem och Sandra borde umgås med honom 
2. Det är inte så lämpligt med min fot
3. Pallar vi verkligen göra oss iordning?
4. Det kommer ju fler lördagar

Det var främst sista argumentet som vägde tyngst. Så ist har jag kollat på Stjärnor på is och bläddrat i en massa cosmo och glamourtidningar. Rivit ut det som varit av intresse och slängt resten. Det är främst mattidningar jag sparar på, modetidningar som sådana blir snabbt tråkiga och det superheta blir snabbt otrendigt.

Måste säga att mina fårskinnstofflor jag köpte på Maxi i veckan verkligen varit underbara :) dem hjälper mig dels att gå inomhus och dels värmer dem mina stackars fossingar som brukar vara konstant stelfrusna.
Har jag ingen Filip här som värmer dem så får jag förlita mig på dem :P

Pirogpyssel

Nu är pirogerna klara :)
Blev galet goda köttfärspiroger med ost och champinjoner. Så nu finns det alltid något snabbt och gott till hjärtat så fort hans mage börjar kurra ;) Blir han hungrig måste han ju äta direkt.

Imorgon verkar det först bli flowerteam med Carina och sen ska jag och mamma (ev. pappa också) till Fredriksdal på julmarknaden och mysa. På kvällen blir det kanske lite mer pepparkakshusbyggen (saknar en modul) och sen ska kristyren på.
Ska försöka sy ihop ett lakan och ett draperi också. Så imorgon är man fröken händig :)

På måndag ska jag till arbetsförmedlingen och kanske också vägledningshuset. Behöver köpa en trappstege och gardinstänger också och får se om det blir på måndag eller någon annan dag.

Filip kommer på kvällen och då ska det minsann bli 3-rätters har jag bestämt :)
Förrätten är ännu inte riktigt bestämd. Varmrätten är rätt så klar och desserten är i princip spikad :)

Nej nu måste jag tända adventsstjärnorna och adventsljusstaken här :)

Klick Klick Klick

Jag älskar att shoppa online. Hoppas jag gjorde rätt val nu bara...

Är förresten sjukt sugen på att åka ner till Malmö nästa vecka om någon är intresserad?

Morgonstund...

Hoppade först runt på stan ett par timmar med mamma igår. Var sådär att studsa runt på kryckor på kullagatan. Men det var samtidigt skönt att komma ut i friska luften, har ju varit mkt inne på senaste.
Mina armar har rätt ordentlig träningsvärk idag... Köpte en lampa, morgonrock och snygga guldiga formar till mina tryfflar.
Vi slog oss ner på Fahlmans och jag åt en morotskaka och mamma en köttbullsmacka. Det jobbiga var att allt fick inte plats på en bricka och med en krycka i varje hand är det svårt att bära en tallrik....
När jag kom hem myste jag lite i soffan och åt fläsk med löksås och kokt potatis. Något som blivit lite av en favoriträtt efter all personalmat under sommaren.

På kvällen kom Sandra hit och myste med mig. Vi dippade och kollade på Idol. Har ju inte kollat på ett enda avsnitt fram tills nu. Och nej jag fastnade inte nu heller. Tycker mest att det är castingen som är något att se på. Roligt att se alla konstiga typer som ställer upp och tror att dem kan sjunga bara för att deras mamma alltid sagt det till dem.
Vi lyssnade på musik och satt och skrattade en massa. Båda blev lite sugna på att gå ut men det hade kanske inte varit årets bästa idé med tanke på min lille fossing.

Tilde kom hit och lite småprat senare gick Löfvall. Jag och Tilde myste lite till och gick sen och la oss. Har varit en rätt så packad vecka i min säng. Först Löfvall sen Filip och nu Tilde :)

Nu på morgonen skulle hon iväg och jobba och efter att ha hållt henne sällskap när hon åt frukost osv så var jag så pigg att jag inte kunde somna om. Så jag tog täcket och en kudde och la mig i soffan och satte på Lipstick Jungle. En ny serie jag fastnat för.


Hittade en julklapp

Men tradera är inte bästa stället att köpa julklapp. För poff så var jag överbjuden och min budget tillåter inte att jag bjuder mer än så. Skit också för den var så klockren att jag nog hade fått utmärkelsen årets flickvän.

Man kanske skulle köpa lite lotter så man vinner ett par kronor?


Filip fuskar!

Ja jag kom fram till det precis! Jag sitter här och sliter mig i håret och kan verkligen inte komma på nånting till honom i julklapp!
Och han har ju allt serverat här! Jag skriver ju allt jag vill ha, tycker om och önskar mig! FUSKIS!
Inte kan man få fram något vettigt ur honom heller. Vad önskar han sig egentligen? Inte den blekaste!!!

BLÄÄÄ :P

Mysdag

Jag vaknade rätt tidigt. Klockan sju har gått och blivit tidigt för mig nu för tiden. Nej en timme till och ställde om larmet.
Vaknade kvart i åtta och hoppade direkt in i duschen.
Sen blev det lite städning och diskning och annat pyssel. Plattång, klädombyte och smink och sen kom äntligen Filip :)

Vi åt en rätt tidig lunch med köttgrytan som var tänkt till igår.
I och med att han ska jobba natt i natt så behövde han sova lite på dagen. Så jag joinade honom och vi tog en liten nap.
När vi vaknade blev det lite soffmys och sen ner till O'Learys där vi åt lite comfort food.
Vi hämtade ut mina tabletter som jag tack gode gud tillåter ett glas vin eller två. Vem vet hur länge jag kommer behöva ta dem liksom? Och jag vägrar leva utan mitt rödvin.

Nehepp :(

Blev att sova själv i natt. Filip ska köra sin pappa till sjukhuset imorgon halv nio så då sover han hemma i natt. Förstår ju själklart honom men man kan ju inte låta bli att sakna honom.
Ja ja vi får mysa desto mer nästa vecka när han har frivecka :)
O han kommer faktiskt imorgon och myser med mig på dagen. Det ser jag fram emot!

Doften sprider sig i lägenheten

Det är en märklig blandning av dofter men allt luktar juligt.
Det blev en boeuf bourgogne till mig och älsklingen ikväll när han kommer. Så det luktar rött vin, mustigt och lite rökt av sidfläsket.
Sen blev det en massa pepparkaksbak och jag är klar med alla husdelar utom till ett av huskropparna. Det blev en massa delar och imorgon ska dem förhoppningsvis limmas ihop.
Jag har kokat gröt för fullt och det får nog bli en skål till frukost imorgon :)
Blev inga piroger idag men förhoppningsvis blir det imorgon. Det är också en massa meck och tar riktigt lång tid att göra.

Jag har fått pyssla något ofantligt idag och dagen har bara rusat iväg. Jag kan bli frustrerad när saker och ting tar tid men på något vis tycker jag att pepparkakshusbyggen är underbara :)


Imorgon har jag tvättid och jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska utnyttja den eller inte. Beror lite på när Filip ska åka.



So far

Har suttit på vardagsrumsgolvet och byggt mitt "pepparkakshus" i kartong. Svårt att bara improvisera när man har degen framför sig.
Än så länge känns det bra. Verkar lovande...
Jag slängde precis ihop lite lunch. Kassler i ugnen med lite grädde och div grönsaker med ris. En beprövad favorit när man bara vill ha något snabbt som inte behöver mkt pyssel.
Köttgrytan ska snart åka på spisen och sen kanske det blir något gött till efterrätt ikväll.

Dagens sysslor

Jag vaknade utvilad med en söt liten Löfvall bredvid mig :)
Var mysigt att småprata innan man somnade.

Idag ska jag pyssla vidare med pepparkakshusbaket. Ska försöka baka ut delarna idag och sen sätter jag ihop det imorgon eller fredag.
Ska också försöka göra ett gäng piroger, koka gröt och ikväll blir det en god köttgryta.
SEN KOMMER FILIP!!! YEEEIII!!! :D

Så jag ska mysa med hjärtat ikväll när han slutat jobba och även lite imorgon så klart.
Borde hämtat ut mina tabletter idag men det får bli imorgon. Eventuellt hjälper Filip sin stackars haltande flickvän :)

Hotell Hansson

Dagen lider mot sitt slut.
Jag har haltat runt här och försökt få lite gjort ändå trots min stackars lilla fossing.
Pappa var här och skruvade äntligen upp min spegel som stått i hallen ett bra tag. Pysslade lite i badrummet och försökte få grepp om hur elen ska dras där.
Sen kom mamma och hämtade mig och vi åkte till Maxi och handlade. Skönt att få lite hjälp när man är som man är. Slippa släpa upp kassarna för backen är inte fel.

När jag kom hem så slängde jag in en bakpotatis i ugnen och Löfvall ringde. Kvällsbesök nä men va trevligt :)
Nu när både Peter & CO är borta känns det ju konstigt för henne som aldrig bott själv. Så i natt ska hon sova här.
Just nu ligger vi i soffan och kollar på underbar och älskad av alla och dricker varm choklad.
Underbart :)

Invalid

Ja det är så jag känner mig när jag inte kan gå. Jag haltar fram här eller hoppar runt med kryckorna. Måste hämta ut dem där smärtstillande tabletterna men jag känner mig knappt kapabel till att gå ut :/

Ja det känns ju skönt och veta varför man har ont iaf... Även om min rastlöshet bara växer och växer.
Jag som tänkte träna en massa i veckan. Jag ska vara glad bara jag kan komma ner dit :(
Tänkte att de måste vara lättare att cykla ner till stan men sen ska man ju släpa upp cyklen för backen och där brister det lite...

Pratade med min underbart snälla mamma som troligtvis ska handla lite åt mig. Bära tunga kassar upp för backen med den här dumma foten finns ju inte.

Ja vad var det där med foten egentligen?

Ja jag glömde ju säga det innan att jag var hos farbror doktorn idag!
Han konstaterade rätt så snabbt att jag har hälsporre... Jaha okej... Det innebar att jag överansträngt foten och att det bildats en liten knöl på senorna och nerverna som går från hälen till tårna. Så när jag trycker ifrån med tårna när jag går spänns senorna och då gör det ont. Mkt riktigt har det ju gjort det på mig.
Så jag fick smärtstillande och han skickade en remiss till ortopeden som ska utforma ett inlägg till min lilla fossing.
Ringde sjuksköterskan Löfvall och berättade vad det var jag drabbats av och hon sa något i stil med "jaaa de e klart varför tänkte inte jag på det?". Sen namedroppade hon 20 olika medeciner när hon frågade vilka tabletter jag hade fått..

Smider planer på hur pepparkakshuset ska se ut i år. Jag tror faktiskt att det kommer bli någonting utöver det vanliga...
Har jag tur kommer mamma hit med lite kartonger så att jag kan bygga en modell. Svårt att improvisera och höfta när det gäller taket.

Kollar på Leilas jul nu. Galet mkt julstämning man får! :D

Underbar första advent

Tog en välförtjänt sovmorgon och sen blev det städning och småfix här hemma.
Plockade undan all tvätt och la det på plats. Förrutom strumporna. Jag avskyr att para ihop 50 nästan identiska svarta strumpor så det fick vänta.

Vid två åkte jag ut till mamma och pappa. Pappa tyckte att han kunde köra in mig och fixa lite körningar med lastbilen samtidigt. Så jag fick en tur på Långeberga i lastbilen där han skulle lasta och lossa. Hade glömt hur tråkigt det är men följde snällt med. Passade på att ringa Filip och sen Tilde.

När jag kom hem så kämpade jag med adventsstjärnorna och kroken i ena fönstret lossnade :/
Slängde i mig två toast och gick sen ner på julskyltningen med Löfvall.
Vi har båda kärat ner oss i Lagerhaus och gick där igår också. Köpte make up pads på Kicks och myste bland alla lampor och alla söta par som ploppade upp överallt. Bara för att våra män inte var med :P
Sen bort till Oj där jag köpte lim, smör, persilja och ett par tidningar.
Löfvall köpte burgare på Max och vi gick hem till mig. Hon satt och åt sin burgare medans jag lagade mat, pyntade, städade och limmade upp den dumma kroken i fönstret.
Fick upp alla tre julstjärnorna och det blev riktigt mysigt :)

Löfvall gick och Filip kom. Vi åt baconlindad kycklingfilé med potatismos smaksatt med persilja och salladslök och lite sallad till det. Blev riktigt gott :)
Jag drack ett glas rött och Filip en öl sen gosade vi ner oss i soffan och först såg vi F word och sen Step brothers. Den var sådär...

Måste lägga upp lite bilder på mitt pyntande sen :) Idag blir det lite skissande på pepparkakshus och kanske lite bakande och pyntande. Ikväll ska jag nog leka med Löfvall igen. Gött att vi har börjat umgås på riktigt igen :)