Focaccia

Jag är så nöjd med min focaccia så jag lägger upp receptet här:

Lös upp 25 g jäst i 3 dl ljummet vatten. Häll i 7 dl vetemjöl, 3 msk olivolja och 1 tsk salt. Knåda degen tills den blivit smidig. Den kommer vara väldigt lös men det är helt rätt :)
Låt den jäsa i ca 35 minuter. Häll upp den i en smörjd (med olivolja) brödform och jäs ca 20 minuter till. Den ska bara precis nå upp kanten. Tjoff in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. När den är uppe i 96 grader i innertemperatur är den färdig.
Själp upp den direkt när du tagit ut brödet annars bilds kondens och skorpan i brödformen blir sunkig och fuktig.
Mumsigt bröd med lite flingsalt och olivolja till ett gott glas rött :)

Kommentarer
Postat av: Elin

Focaccia är sjuuuuukt gott ^^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback