F*n va jag är grym ;)

Gå in och testa hur grym er inredningsförmåga är via IKEA:s test (http://194.150.111.137/indretningstest/).
O ja det är ju då på danska...
image243

Tänt på tredje våningen

Jag parkerade på GA-skolan. Hoppade ur bilen, låste och korsade gatan så som jag gjort typ tusen gånger.
Jag såg hur lamparna lyste på tredje våningen och för en kort sekund tänkte jag samma tanke som jag gjort typ tusen gånger. Sandra är hemma.
Sen insåg jag det som nästan var en hemsk känsla just då. Nä Sandra är inte hemma. Sandra bor inte där längre. Det är inte Sandra utan någon annan och det står inte Johansson på dörren längre.
Mycket insikt på bara några sekunder.
Saknar ju Sandra där uppe men jag har ju lärt mig att leva med att hon bor där borta ist. Hon försvann ju inte för det liksom. Men det känns lite extra nu när det är definitivt inte hennes liksom. Hon har inte bott där på ett par månader men nu vet man att man inte kommer sätta sin fot där igen.
Den lägenheten var ju typ mitt hem i sommras och vi gjorde en massa galna saker där.

Vi spelade TV-spel i brassestolarna och jag spöade skiten ur Nicco i bilspel ;)
Vi drack en massa massa vin och tappade uppfattningen om veckodagar.

Vi satt i sängen och åt kex med ost efter en galen kväll ute.
Vi somnade i vars en hörna av soffan. Den som sov innerst stoppade alltid ner benen i springan där.

Vi åt magnifika frukostar med massa olika sorters flingor, marmelader, juicer och allt annat som hörde till.

Vi kastade diverse saker ut genom hennes köksfönster. Godis,
brända formfranskemackor...

Vi skrapade ner tapeter med osthyvel och målade sen väggen röd... 6 gånger...

Vi skruvade ihop möbler och satte ihop lampor.

Vi somnade men benen inflätandes i varandra och höll ofta hand.

Vi grät, vi skrattade, vi biktade oss, vi var nostalgiska, vi var vuxna, vi var omogna, vi åt chips innan maten.

Vi mötte kärlek och vi mötte hångel.

Vi sjöng karatefylla...

För att avsluta denna nostalgiblogg så kommer videon till en av dem låtar som får mig att tänka på den här tiden som mest:




       
                 

God morgon mina kära vänner

Idag har det stått matlagning på schemat än så länge. Eller ja det är nog dagens tema med tanke på att jag ska iväg och jobba sen...

Har även hunnit med en go varm dusch med ansiktsmasker o allt det där tramset. Noppade ögonbrynen och svor så att mamma hade kunnit stryka mig i testamentet... Ja det gjorde så katastrofalt ont idag att tårarna rann och jag sa till mig själv att jag hellre ser ut som Chewbacca än genomgår det där. Men om jag hade sett ut som honom hade jag nog fått många Star Wars-killar på kroken.......

Ja jag ser iaf inte ut som honom. Jag bet ihop. Det var lite roligt att jag nästan glömde bort att noppa det andra ögonbrynet. Efter att ha tagit det högra så tyckte jag att det var bäst med en paus. Sen gick det en timme och jag skulle sminka mig och upptäckte att jag inte såg riktigt klok ut. Ja asså värre än vanligt.

Ja jag har iaf en hy len som en babyrumpa, två välformade ögonbryn och dagen till ära lockigt hår. Såg faktiskt ganska normalt ut idag så jag orkade inte dra fram plattången.

Sen har jag ju då lagat mat också ja. Har gjort blomkålssoppa, rödlöksmarmelad, potatisterrin, skirat smör och murkelravioli. Ja menyn börjar arta sig. Ska iväg och handla lite till idag. Marlene Är inte så förtjust i kokos visade det sig men hon får minsann bita ihop och ta det som en man (?).
Hon gillar inte heller lamm och kalv. Vilket jag antar att jag får acceptera och därmed undvika. Torsk har hon inte sagt något om så det utgår jag från att hon får ner.




Dagen som gått

Ja självklart töade det även idag. Det har det ju gjort i princip hela veckan. Snöat på natten/morgonen och sen töat framåt eftermiddagen.
Ja hur har jag då spenderat denna underbara dag. Först var det lite småpyssel här hemma. Har gått runt och myst i lägenheten och kollat på make me a supermodel. Lagom att ha rullandes på TV:n och titta lite då och då när man går förbi. Är ju väldigt intresserad av mode och smink så just därför tittar jag. Och lite för att jag jobbat som fotoassistent och tycker att det är kul och se vad dem gör för plåtningar. Skiter rätt så mkt i personerna som är med :P

Sen stack jag bort till aktiverum och solade. Passade på att boka en massagetid hos Carina när jag ändå var där. Så på måndag 14.00 ska jag dit. Kan alla påminna mig om det också? :P Först tvättid sen massage...

När jag var klar där åkte jag bort till Ättekulla och handlade på City gross. Blev en massa goa grejer :P Basilika, parmesan, tryffelolja... Kan lova att middagen på lördag kommer bli underbar ;)

Jag blir såååå trööött...

Så så snöar det igen. Varje eftermiddag denna vecka har det verkat som att det är över och så tittar man ut dagen efter och nog f*n har det snöat igen.

Idag hade jag planerat att köra till Maxi och handla. Men ja det får man ju se hur det blir med det... Möjligt att man kan sticka iväg senare idag. Om ner nu töar och försvinner...

Annars så blir det en dag här hemma. Ska städa och pyssla.
Nä nu orkar jag inte skriva mer :P

Kvinnliga kockar

Ja jag börjar hamna där... Jag är i princip Colette i Ratatoullie....

 


DK med Marlene

Idag har man tagit båten över sundet och kollat in utbudet där. Blev en påse med underkläder, en gul transparent topp och en påse det klirrade lite om när jag gick....
Har varit mysigt att umgås med min gumma som jag träffar allt för sällan numera. Ska bli skönt nu när hon flyttar så man kan börja umgås lite mer regelbundet igen :)

Hon kommer ju hit på lördag. Då blir det som det ser ut nu 5-rätters (alt. 7-rätters) och drinkar.
Aldrig fel :)
Ska troligtvis iväg imorgon och handla lite smått och gott till middagen.
Meny kommer upp här på söndag. Inte bestämt mig helt och hållet.

Ja annars har det inte hänt så mkt hos fröken Hansson. Jag har förresten tvättid klockan 07.00 på måndag. Vore oerhört tacksam om ni hjälpte mig att komma ihåg det förresten!

Ska styla håret på L&L på lördag. Blir tyvärr inte mig älskade Emma utan nån ung kille... Återstår att se hur det går. Har aldrig klippt mig eller blivit "tillfixad" av en kille...  Smått nervös och lite fördomsfull... Gay? Ja mkt troligt...

To do annandag påsk

  • Torka golven
  • Koppla in det trådlösa nätverket (om jag pallar....)
  • Boka ny tvättid
  • Ner en vända på jobb
  • Ta en lång dusch med fuktmask och peeling och hela köret
  • Städa undan efter mitt utbrott i garderoben igår... Ja det är skrämmande vilken orkanstorm som drog fram genom garderoberna igår....
  • Se en massa massa filmer
  • Planera meny till lördag
  • Sticka ner till jobb och hämta oxbringan jag glömde igår

Älskar Asos!

Hittade en massa fina klänningar på Asos. Mönstrat känns roligt nu... Borde kanske köpa mig något nytt fint till lördag?

image229image231image232image233image234image235

Galet...


Påskdag?

Ja det här med påsk tar jag inte så allvarligt på. Känns mer som en liten anledning man har för att få äta familjemiddagar. Men inga familjemiddagar för mig denna påsken.
Jobbade igår och jobbade idag.
Sen har man lite "semester" nu i ett par dagar.
Ska försöka umgås med så många som möjligt och kanske hitta på något lite extra roligt... Jaja vi får se vad veckan erbjuder.
På lördag kommer Marlene iaf :) Middag och sen utgång. Ska bli kul. Har ju inte varit ute med henne på ett par ÅR!
Sist vi var ute var februari förra året men det räknas knappt... Vi käkade middag och sen blev det en liiiten tur till cardan.

Ja om ni känner för att hitta på något e det bara att ringa!

Drömtydare?

Vet inte om jag har sagt detta tidigare men jag drömmer numera ofta att jag tappar mina tänder. Riktigt äckligt är det samtidigt som jag finner det smått humoristiskt i drömmen.
Det börjar alltid med att jag upptäcker att en tand går att vicka på. Precis som när man var 6 år och skulle tappa sin första mjölkis. Till skillnad från tiden som sexåring dår man gjorde allt för att den skulle ramla ut, så känner jag i drömmen att jag absolut inte får ricka på den. Trotts att jag tänker så så rickar jag lite på den och märker hur andra också börjar lossna. Får lite panik och känner att om jag skiter i och röra så växer dem fast igen.
Ist känner jag hur dem börjar lossna helt och det är som ett snöfall av tänder.... En efter en... plopp plopp  plopp...
Nån annan gång har jag drömt samma sak fast ist för att lossna helt av sig själva har jag upptäckt att jag haft något som känns som en tråd i munnen. När jag drar i tråden lossnar alla tänderna som är uppträdda på den där tråden!!

Ja om det är någon som kan nånting om drömmar kan dem ju försöka lista ut det där. Men jag vill bara veta om det är något positivt.

Aj i magen :(

Har fruktansvärt ont i magen. Ligger på mage nu i soffan. Verkar vara det som funkar och endast det typ...
Ja det var ju som så att Chris stänkte vatten på mig i köket idag. Jag skvätte tillbaka trotts att jag kände på mig att jag skulle få ångra det. O ja mkt riktigt. Chris rusade efter slangen och jag hoppade över bänken och luckan och gömde mig i baren.
Sen kom Johan och jag bestämde mig för att hålla mig nära honom för då skulle inte Chris spruta ner mig. Johan undrade varför jag följde efter honom och när han såg slangen trodde han att det var honom Chris skulle spruta ner. När Chris berättade att det var jag som satt i skiten var Johan snabb på det att få tag i mig. Han slängde upp mig på ryggen och rusade in med mig i köket, varpå Chris tryckte ner slangen där bak på mina byxor. Och sprutade läääänge....

När Johan slängde upp mig där så vet jag inte vad som hände för efter det fick jag fruktansvärt ont i magen :(
Plus att jag fick jobba barfota resten av kvällen. Hittade som tur ett nytt par byxor som passade mig.

Jaha....nssons...

Min favoriträtt är helt klart mammans janssons frestelse. Ingenting slår den och jag kan lätt äta bara det på julafton. Så idag kollade jag i kylen och funderade vad man skulle kunna slänga ihop till middag. Tja där fanns ju potatis, lök och ansjovispasta. Och det är ju typ påsk nu så då är det väll godkänt att äta janssons frestelse?
Ansjovispasta är något nytt påfund som kom till i julas på grund av att det tydligen varit ett dåligt ansjovis-år. Så då är det typ ansjovis på tub. Funkar fint för mig iom att jag inte gillar stora bitar ansjovis i min jansson.
Skulle försöka klämma ut den där äckliga gråa geggan ur tuben men det hade på något vis blivit stopp och fastnat. Så jag klämde och hoppades på att det skulle gå men nix hela tuben sprack och det var äcklig gegga över hela min spis...

Dessutom får jag aldrig den som mamma. Hon använder dock inte den här pastan som jag gör utan kör the real deal... Borde kanske ta det nästa gång...

image228

Vad hände här??

Igår fick man ju rycka in och jobba lite trotts att det var sagt att man skulle vara ledig :)
Så det blev lite klirr i kassan... Sen kom min darling och hämtade mig o vi gick bort till K och tog en fika. Massa morotskaka och uppdateringar. Skönt att träffas för det var ett tag sen.
Sen så skulle jag bara in på Åhléns och kolla kuddar. Där möttes vi av ett hysteriskt "HEJ!" som skrämde både mig och Sandra. Det var en Nicco i upplösningstillstånd som fått i uppdrag att köpa påskpynt :P Tur att vi kom upp och kunde lugna ner honom.

Vi skulle ha meny- och vinprovning på jobb halv sex och jag sa till Raffe att jag kanske tittade förbi.
Så när jag kom skulle dem precis börja och jag tänkte varför inte.... Tänkte först köra nyktert men det las ju ner rätt så snabbt. Så det blev champagne, rött vin, vitt vin, rosé, portvin, sött vin....
Massa god mat och massa goda viner. O ja man var ju rätt bra på det till sist.
Sitter och messar varpå Patrik håller fast mig och Chris (min oerhört mogne köksmästare) snor min mobil, låser in sig på toaletten och skickar oanständiga sms till en kille i min telefonbok. Mycket moget.

Sen rundades kvällen av och jag var väll hemma runt elva tror jag. Jag som skulle åkt o handlat på MAXI...


Sweet Sugger Handy(wo)man!

Ja då har man varit galet händig idag. Brukar normalt inte ge mig på att borra i saker och ting. Hål är ju för det mesta ett helvete att rätta till om det blir fel. Men idag så var det friskt vågat. Så jag borrade och skruvade och satte upp mitt drapperi framför min garderob.
Det blev såhär:


145357-226145357-227

Sen kom min kära pappa och hämtade min gamla TV-bänk och min bokhylla (som har skullat bli hämtad nu i ett par månader). När han var här så mutade jag honom med kladdkaka vilket i sin tur ledde till att tavlorna i hallen äntligen kom upp! Gött!

145357-225

Det där med att lägga upp gardiner är verkligen inte min grej by the way. Har verkligen inget tålamod till sånt och hade go lust att bara klippa på frihand. Men jag bet ihop och är faktiskt nöjd med längden och resultatet.

Och angående den där latheten som jag, enligt vissa, ligger inne med:
Jag har handlat på Oj nu i typ 5 månader. Jag har burit X-antal kassar upp för den här backen. Men nu är det som så att jag tänkte handla en hel del för en gångs skull. Så man slipper springa över till Walle två gånger om dagen.
Listan jag skrev innan var inte komplett om fröken Johansson trodde det :P Det var bara några exempel. Efter en viss inventering visade det sig att det råder brist på både toalettpapper och hushållspapper. Så om jag inte förvandlas till en kamel tills imorgon så kommer jag faktiskt att ta bilen till MAXI ist för att gå ner till Oj :P

Så det så!

100 dagar

Idag är det 100 dagar kvar tills man fyller 23 :) Bara så ni vet...
Funderar starkt på att ha en riktig födelsedagsfest för en gångs skull. Men jaja vi får se!

image223

Svärmor!

Du jag vet allt att det är du :P Inte lönt att vara annonym. O nä jag tycker inte synd om mig själv i förra inlägget. Jag mår faktiskt tipp topp just nu för övrigt. Men av någon anledning så kan jag sova tjugo timmar per dygn.
O jag tänker faktiskt inte släpa upp en back påskmust, ägg, mjölk, pasta, glass, smör, pålägg, potatis och grädde upp för den där backen :P
Så det så! Ingen negativitet just nu. Bara sköna stanna-inne-känslor som får en att läsa böcker och sånt ist.

Pappa kommer förresten idag och hämtar min gammla TV-bänk. Gött! Ska försöka muta honom med kladdkaka så att han gör lite annat smått och gott när han ändå är här :P

Noll inspiration just nu

Japp ingen fantasifeber här direkt... Snarare grym idétorka som heter duga...
Sover kopiöst mkt dem dagarna jag är ledig. Som idag blev det 9 timmars sömn vissa dagar kan man sova upp till 11-12 timmar. Det är galet.
Ja vad händer annars. Jag har fått besked från min käre granne Peter att trots snön kommer han inte behöva bygga någon snögubbe för min TV-bänk ska tydligen komma imorgon. Så idag ska man försöka städa ur den gamla och koppla ut kablar och grejer. TV:n får nog lyftas bort imorgon när dem kommer. Den väger ju lite mer än 40 kg den där rackaren så den vill jag inte ge mig på att lyfta själv. Hade inte varit så snyggt heller om jag tappat min älskade TV i golvet.

Vet inte riktigt vad dagen bjuder på för övrigt. Det här vädret är inte direkt så inbjudande. Hade varit sin sak om man skulle träffa någon då hae jag kanske släpat mig ut men pallar nog inte göra ärenden och grejer när det är så här. Borde iofs gå till gymmet. Och jag borde köpa nya tulpaner och liljor. Och jag borde gå till Oj och handla.
Jag önskar dock att det INTE var snö ute så jag kunde tagit bilen till MAXI ist och handlat ordentligt. Inte bara typ två tomater för att jag inte orkar släpa upp mer för backen....

Ja om ni vet någon som hade kunnat inspirera mig just nu får ni gärna höra av er.
Eller om ni känner för att underhålla mig idag/imorgon...

Att vi skåningar aldrig lär oss...

Ja då har de ju då börjat snöa. SOM FAN.
O ja det la ju sig inte imorse så jag tog bilen ner och höll tummarna för att de skulle dra över snabbt.
Men nä varför skulle det göra det...
Så när man skulle hem ikväll så fick man tuffa fram i 20 km/h i sin ej vinteranpassade bil med sommardäck...
Imorgon kommer det ju då stå samma sak som det står varje vinter på löpsedlarna "SNÖKAOS I SKÅNE"
och "XXXX BILAR I DIKENA I SKÅNE".

Var förresten premiär för mig på att köra solo på Oz. Lite läskigt att köra helt själv men det gick bara bra.
Jaja alla är ju nya i början...
Nä usch dax att krypa ner under täcket.

Oljeservice...

Så stod det när jag hoppade in i bilen idag... En rätt så rörig början hade gjort mig lite snurrig så ja jag fick för mig att det helt enkelt var dax att fylla på olja... Har inte gjort det sen jag fick bilen så ja det skulle ju kunna vara dax?
Stack ner och jobbade och åkte sen upp till Q8. Frågade i kassan vad jag skulle ha för någon olja o ja han visste ju lika mkt som jag och lyckades få fram 1000 olika varianter....
Tog nån universalolja som skulle funka till BMW tydligen. O så var det ju det här med att mecka med olja i vita byxor.. Småflörtade lite med killen i kassan o fick honom att följa med mig ut och visa var man skulle fylla på.
Har ju aldrig öppnat motorhuven men efter lite letande så gick det :)
Killen var lite virrig... Vet inte om det var mitt småflörtande som hade någon inverkan så han hittade inte var man skulle fylla på. Det gjorde dock jag så jag fick peka :P
Sen upptäckte vi att där var ju olja... O sen så slog det mig. Oljeservice. Inte dax att fylla på olja utan dax för att byta olja o grejer o göra en service... Oj då...
Lite pinsamt men jag log o sa att nu har jag olja iaf :P

Du har varit så saknad...

Ja det har du varit. Min lilla pärla. Min älskade älskade bil. O ja det är min bil vad Nicco än tycker.

Hämtade henne efter lite strul ute hos mamma o pappa. Var helt galet underbart att bara trycka pedalen i botten och susa fram.
Så skönt och så frigörande på något vis. Nu kan man äntligen åka vart man vill när man vill. Kan t.ex. utan problem hälsa på Dessi ute i Ä-holm. Eller åka bort till Herrskapet Vourdoukas och avnjuta en kopp kaffe ;)

Eller dra till Stockholm....... Varför man nu skulle göra det....... Eller ja varför inte?

image222

Där har ni henne :P Men hon har inte sina fuuuula vinterdäck på! Nix de e schyssta aluminiumfälgar ;)

Hatar tvättider...

Trodde att jag hade tvättid 07.00-12.00... Nix 12.00 till 17.00... Så jag gick upp klockan åtta i "onödan"... Trodde dessutom att jag hade en massa tvätt... Nä typ en maskin.... Eller ja två kanske... Så egentligen hade jag bara behövt gå upp typ halv elva för att hinna tvätta på det passet....

Har städat och fixat lite i lägenheten. Har diskat, ätit frukost, städat i garderoberna... Fått en massa gjort.
Sen gav man sig ner på stan. In på jobb och åt. Var galet gott!
Sen bort till Oj! och handlade. Köpte tullpaner och sen upp för backen.

Slängde in tvätt i maskinerna och sen kom mamma som ville ha dottern som smakråd. Ner och köpte en tröja till henne och hem igen.

Nu har man bara gått runt och myst lite. Blir filmkväll ikväll. Aldrig fel ju....

Hittade bilder på Sandras blogg från utgången med hennes jobb. Vi hade sjukt roligt den kvällen :)

image220



image221

Ja det verkar inte som att jag blir brunett. Visst har många sagt att jag skulle passa i det men det känns som att desto fler har protesterat vilt... O ja det är så drygt att behöva höra det där "vad va det jag sa!"...

Ja annars har ju då Sandra gått och sagt ja till att bli fru Vourdoukas. :) Riktigt glada för dem och stolt över att killen tog mod till sig i fredags! Bra jobbat! (
www.sandrainthecity.blogg.se)

Nä nu orkar jag inte skriva mer. Noll motivation till att knåpa ihop något här...
Hoppas ni gillar den nya designen dock. Det är Johns förtjänst :)

Kan man annat än älska honom???


Kulturell

Ja det får man väll säga att man var igår :)

I lördags var man ute med Emelie på jobb en vända. Var kul att träffa Fredrik som numera bor i Göteborg.
Kom hem och var sådär lagom lullig. Försökte somna men ja det gick ju sådär...  Förr kunde jag däcka direkt när jag kom hem och sen sova till fem på eftermiddagen... Nu ligger man ist och vrider och vänder sig och vaknar titt som tätt.

Så halv elva var jag uppe och fixade till mig så att jag såg hyffsat levande ut. Tog en promenad ner till stan som inte direkt fick bakfyllan att mildras....  Träffade John, Elin och Lenni för att käka brunch på Brooklyn. För 99 kr var det ju helt okej. Sneade dock på våffeljärnet.. Jävla skit... Rastlös som man är orkade man ju inte vänta och skulle kolla om inte den var färdig snart... Allting blev klibbigt och den fastnade som fan... Ägaren fick syn på mina tappra försök medans John stod och fnissade och glatt berättade att jag var kock. Ägaren skulle sen högt och ljudligt förklara för mig hur man gör våfflor... Som om jag inte visste det.... Jag stod och surade bredvid medans han dumförklarade mig för alla som gick förbi. Grrr!!
Sen när vi gick sa han nått i stil med "du blev väll inte sur när jag skojade med dig"... Nä jag blev sur för att du var en fullständig idiot!!

Sen gick vi bort till Dunkers och kollade på Sally Manns fotoutställning. Rätt schyssta grejer men vissa var lite väl creepy. Visst hennes bilder på hennes barn var vackra men jag vet inte rikitgt om jag hade velat ställa ut nakna bilder på mina barn...
Sen så ska vi inte prata om hennes hund... Hunden hade dött så hennes familj flådde den (?) och grävde ner den.... Sen efter ett halvår så gräder hon upp den och arangerar kvarlevorna och plåtar det (????)... Vet inte riktigt om man är helt hundra om man gör en sådan sak...

Sen gick vi in på Lenke Rothmanutställningen och ja det var ju... Speciellt.... Vissa saker var kul att titta på men andra saker var bara helt flummigt och konstigt. Gillade dock hennes "Sten på tyg"-tavlor :)

Ja sen såg vi ju dem andra utställningarna också.... Dock inget som var så sjukt intressant... Gick in i butiken och tittade lite där. Hittade grymma målarböcker som mina kids kommer ha :) Graffiti is da shit!

Sen traskade vi bort till Billeplatsen där jag och John sa hejdå till Elin och Lenni. Ja jag hade ju inget vettigare för mig så då kan man ju lika bra umgås lite för en gångs skull.
Gick bort till Pressbyrån och fönstershoppade. Finns verkligen tidningar för alla...

Bestämde oss för att det var dax för John att få se min lägenhet. Så upp till mig och satt där och snackade lite skit.
Inte fel det inte.
Tydligen har jag en fin och väldigt vuxen lägenhet :)
Magen började kurra så vi gick bort till Tresaloniki (heter den så?) och käkade souvlaki.
Sen gav John sig hemåt och jag totaldäckade i soffan....
Vaknade till vid tio och förflyttade mig in till sängen och sov där 12 timmar....

Underbart söt :)


BIKT

Jag har funderat ett tag på att bli brunett. Nu vill jag ha era åsikter! Är Eva en blondie eller kan jag fixa det?

image219

Vårfint på bjäregatan

Igår var vi oerhört effektiva och lägenheten har verkligen fått sig ett lyft.
Först gick jag upp klockan åtta och fixade till mig och hemmet sen kom mamma vid nio.
Åkte med henne bort till kontoret och upptäckte att deras nya datanisse är ett riktigt klantarsle. Nätverket hade börjat strula sen han hade varit där och tydligen är han dessutom riktigt otrevlig.

Sen åkte jag ut till IKEA och skulle äntligen köpa dörrar till min garderob.
Vadå finns inte? Nehepp finns inte dörrar till PAX 75x236.... Vad sjutton gör jag då då?
Gick runt och kikade lite och såg att dem satt upp en gardinstång på en garderobsstomme och sen hängt en gardin för. Hum ja det funkar nog. Kan dessutom bli bättre. Ett par stela dörrar där hade kunnat se rät tråkigt och strikt ut. Nu blir det lite mer levande.

Kan säga att jag höll på o få en chock när jag kom in på IKEA. För er som inte varit där på ett tag kan jag säga att dem håller på att bygga om även där inne.
Så när jag tog den genvägen jag alltid brukat ta så hamnade jag bland förvaring (lådor, boxar och allt sånt) ist för köksgrejer som jag har brukat. Kände mig sjukt packad. Ehm okej va fan hände? Tittade runt och tänkte till sist "Ahhhhh!" precis som om jag kommit på att jorden inte alls är platt..
Så jag fick gå hela rundan den här gången för att det skulle bli rätt. Även barnavdelningen....
Köpte en massa blommor och värmeljus.

Sen in på Väla och tittade lite och köpte ännu mer ljus och värmeljushållare :)
Bort på Mio och köpte.... värmeljushållare....

För att behålla färgen blev det en tur inom aktiverum och solade.


Bort på MAXI och handlade och sen ner och lämnade bilen hos mamma.


Sen blev det kväll och Dessi kom och hämtade mig. Det blev en massa skratt i bilen. Speciellt när Dessi står med bilen i branten vid Billeplatsen och vägrar starta i backe för att kunna vända :D Haha det var riktigt roligt. Ist rullade hon ner för hela backen :P

Sen gick vi bort till Tempel där vi tänkte käkat. Inte en kotte halv åtta... Hum nä vi hoppar nog de stället. Då blev vi kluvna och Dessi lite tjurig för hon var ju sugen på entrecote med potatisgratäng :P
Vi gick bort mot Bara vara och tittade på Olssons och Hjalmars när vi gick förbi. Mkt människor på stan men tydligen inga som var hungriga...
När vi kom bort till Kullagatan så bestämde vi oss för att gå in på jobb och låna datorn och kolla menyer ist för att yra runt en massa.
Vi snackade lite om att äta på jobb men Dessi ville ju ha potatisgratäng. Sa att vi hade ryggbiff med blanquette men hon var inte sugen på "fancy potatismos"...
När vi sen stod där i baren så gick grabbarna ut med tallrikar till gästerna och Dessi såg lycklig ut och frågade vad det där var för det såg ju jättegott ut. Ja det var ju ryggbiff med blanquette.
Så ja ist för att gå bort till Gastro som vi hade börjat överväga stannade vi där.

Som dem flesta vet är jag oerhört liten i maten.
Så 3-rätters brukar tyvärr inte gå ner :(
Dessi hade aldrig ätit anklever så därför bestämde vi oss för att dela på en. Först en fördrink till mig dock. Som jag tydligen svepte enligt min bordsdam :P
Sen satt vi och pratade och plötsligt dyker det upp en löjromstoast. Ehm jahapp???
Så ja man fick ju mumsa i sig den.... Sen kom anklevern. Vars en HEL.... Va fan... Åt en del men visste att det skulle bli problem att orka allting...
Sen kom ryggbiffen. Oj va gott men oj va mätt jag var redan... Åt så gott jag kunde och när mina grabbar tittade bort flög visst en liten bit ryggbiff över till Dessis tallrik.... :P Dessi har ju inte mitt problem.
Orkade inte allt och satt och kämpade mot magsäcken...
Drack ett gott vin som vi normalt inte har på glas :P Älskar mina grabbar!
Dessi hade aldrig ätit creme brulé heller så det måste vi ju också ha. Det är ju en av dem sakerna som står med på min saker-jag-inte-kan-leva-utan-lista....
Pierre kommer med dessertvin.... Jahapp..... Sjukt gott ihop med den lena vaniljen.... Kämpade in i det sista men det gick verkligen inte mer sen.
Så när vi gick var magen tio kilo tyngre men konstigt nog hände det inte lika mkt i plånboken :P Personalrabatt tycker vi om...


 


Jaha nu har man gjort en Eva nu igen...

Ja jag visste att jag skulle få ångra det men ändå gjorde jag det utan att tänka efter 3-4 grr extra...
När jag installerade mitt nätverk blev det ju en massa strul och det ville inte fungera. Nu har det ju visat sig att jag hade kommit in på Sandras nätverk där uppe och fuckat upp det... Så det var där skon klämde. Det fanns därför en stor chans att det här med trådlöst skulle kunna bli verklighet i det Hanssonska hemmet.
Men nej.
Som vanligt har jag förvirrat bort skivan. Först och främst tar jag ju inte ut skivan direkt utan låter den sitta kvar tills jag ska använda DVD-spelaren nästa gång... Då tar jag ut skivan och stoppar ner den i fel fodral....
Så nu ska man leta reda på skivan först... suck....

Elräkning? nääää

Ja jag har ju då inte fått någon elräkning. Någonsin.
Sen jag flyttade in har det inte kommit en enda räkning. Jag har ju antagit att man betalar per kvartal... Nähe... Halvår då?.... Nä ingen räkning i januari. Så nu blev jag tja inte direkt orolig men fundersam.
Ringde till Öresundskraft som tydligen inte känner någon press på att svara i telefon... 8 pers före mig. Men ja det brukar ju går rätt snabbt men tydligen har dem bara en långsam kille här. Så 45 minuter senare fick jag äntligen prata med en kille.
Nä jag är inte registrerad... "Vem bodde i lägenheten innan dig?"... Hum om det är han jag har för mig det är så innebär det att han var registrerad som boende här fram till den 14 december... Vilket innebär att han betalat min el från den 1 juli fram tills dess..... Så jag blir bara skyldig att betala från den 14:e... Måste ringa brogripen imorgon!

Utan tvekan bästa låten att städa till

Denna går jag just nu och sjunger för fullt medans jag dammtorkar och fejar!



Ser fram emot en snögubbe på gården om 3 veckor...

Har undrat vart min TV-bänk jag beställde i julas tagit vägen. Ja jag är ju vana vid Mio och hur dem fungerar ;) Mitt soffbord tog nog fyra månader om jag inte missminner mig... Imponerande... Verkligen...
Så idag ringde jag till Mio och tänka sig Peter som svarade ;)

Så ja det var som jag anade Peter har inte beställt någon TV-bänk till sin kära granne. Så det blev lite rabatt och gratis hemkörning. Han påstod att den ska stå i mitt vardagsrum om två veckor och jag tror att jag kommer ringa dit om tre och undra vart den tar vägen. Men Peter lovade att om det skulle ta mer mer än tre veckor så ska han bygga en snögubbe till mig ute på gården :)
Jag ser fram emot snögubben och är nästan övertygad om att jag kommer att få uppleva det också.

Så nu är frågan. Vem tror att den här ( fast i ek!) kommer att stå där i vardagsrummet om två veckor?

              image218



Är du vaken?

Min mamma var väldigt ivrig att berätta för mig att hon snokat reda på ett knivsliperi. Har länge sökt efter nån som kan rädda alla mina stackars knivar jag har på jobb. Hon hade skrivit till jourhavande reporter i lokaltidningen som sen hade tagit reda på detta. Och det stod ju då i lokaltidningen idag.
Hon var så ivrig tydligen att hon ringde mig tio i åtta. "Är du vaken?". Tio i åtta på min lediga dag? Ehm nä skulle inte tro det...
Iofs hade jag sovit rätt kasst och vaknat till flera gånger sen klockan sex. Jag hade faktiskt ställt klockan på nio...

Hade en massa konstiga och jobbiga drömmar i natt. Drömde bland annat att jag var hos doktorn på någon form av hälsokontroll och fick reda på att jag med största sannorlikhet hade hudcancer. Kommer ihåg att jag berättade det för Sandra och kommer ihåg hur hårt vi kramades och hur mkt vi grät.
Det var inte roligt :(
Sen drömde jag att jag ringde en bekant och pratade med honom i flera timmar. Hum vad betyder sånna här drömmar?

Hade en dröm i fredags. En dröm som var oerhört verklig och när jag vaknade var jag verkligen övertygad om att det verkligen var så i verkligheten också. Saker hintade om det under ett par dagar och sen får man reda på att ja det är klart att det är så... Läskigt det här med drömmar...

Nu gick larmet på min mobil. Och jag kan berätta för er att varje dag vaknar jag till den här låten:



Hej va vi bloggar...

Ja känn ingen press eller så. Men dina polare bloggar typ varje kvart... Ja det märks att Sandra har varit ledig idag efter hennes 20 inlägg. O ja Dessi ska vi inte prata om. Damen är ju som en duracellkanin på speed...

Ja jag får väll för f*n blogga jag också då. Suck. Ja idag har man jobbat. Tog för mig minst sagt kan jag säga. Nånting som förhoppningsvis kommer att ge utdelning. Nu jävlar ska vi tänka som en kille och visa var skåpet ska stå. WOHSA! som jag och Sandra hade sagt! :)
Ja annars är man ledig en del denna veckan.

Imorgon så ska jag spendera dagen genom att storstäda lägenheten. Fram till klockan fem då släpper jag allting och tränar bröst och... Axlar? Rygg? Ja jag vet inte men det var inte armar iaf. Tack gode gud för det med tanke på att dem knappt fungerar till någonting vettigt. Träningsvärk som heter duga....

Sen kommer torsdag och på kvällen ska jag på date med duracellkaninen aka Dessi. Blir en mysig middag på än så länge okänt ställe.

Fredag eftermiddag ska jag och mamma gå och shoppa till henne. Sånt är roligt :) Mindre roligt när man själv hittar saker men det är en annan femma...

Lördag jobb? Tror det iaf... Återstår att se. Annars blir det utgång med Löfvall.

Söndag ska jag på brunch på Brooklyn med John, Lenni och Elin. Sen blir det en tur till Dunkers. Gud va kulturell man ska bli :) Länge sen man träffade dem så det ska bli kul.

Ja där har ni min vecka. Nästa vecka är jag öppen för förslag så det är bara att ringa ;)


Jag ska tvätta hela världen

Ja idag hade man återigen tvättid. Hade lite lite kvar efter igår så hade jag inte haft den här tiden så hade dt inte varit någon katastrof. Så nu tvättar man sånt som iaf jag inte tvättar allt för ofta.. Som t.ex. badrumsmattan.. Den tvättar man ju inte varje vecka.
Sen har jag lite udda tröjor som jag inte vågar tvätta med vad som helst. T.ex mina två juicy couture tröjor jag köpte i USA. Där är nitar och grejer på dem som man inte vet vad dem pallar så därför blir det handtvättspogrammet och i tvättpåse. Pallar inte handtvätta dem själv... Det gjorde jag igår... Det fick räcka...

Ja hur ser vecka ut... Ingen aning hur jag jobbar för jag har fortfarande inte fått något schema. Imponerande va?
Men jag ska träna med Sandra idag. Sen så snackade Dessi om att hon och jag kanske ska ut och käka. På lördag blir det eventuellt utgång med Löfvall om jag är ledig. Sen blir det brunch med John på söndag.

John lärde jag känna genom Tobbe. Har inte träffat honom sen dess heller tror jag... Jaja de ska bli gött :) O brunch är ju aldrig fel. Dock blir det att boka bord klockan tolv. dels för att folk hökar utanför i timmar så har man inte bokat är man körd. Sen tar ju maten slut efter hand och blir mindre och mindre fräsch så tolv it is.

För tillfället känns alltid bara bra. Känns som att våren är inom räckhåll och snart öppnar vi Oz. Längtar till sommaren när man står där nere även om man allt för ofta sitter i skiten. Ni anar inte vad ni gäster kan ställa till det :P
Dels har man ju ungefär en yta på 6 kvcm som man ska lägga upp maten på och sen så kommer det bongar som är smått irriterande som "en som inte vill ha fisk eller skaldjur på tapasen" eller "kallt går med varmt".
Så då ska man rusa ut i kylen och leta upp grejer som man kan göra 2 schyssta tapas av. Samtidigt som bonglisten är full och maten måste ut. Dessutom så ska det inte bara klicka med dig utan killen som står på det varma förväntar sig att din hummer står i luckan om två minuter eftersom den ska gå med hand varma mat... Så du kan inte bara anpassa dig efter dig själv utan det är tusentals saker att tänka på.
Men det är kul. Det är utmanande och jag gillar att det är så påfrestande så jag kan se hur mkt jag kan klara innan jag går ut och sparkar i väggarna...
Än så länge har jag inte fått några sånna enorma psykbryt. Eller jo några ute i torrförrådet på Papi men ingen som sett eller hört mig :P
Inga tallrikar kastade iaf. Än så länge.

Så nu har ni fått en liten inblick i mig och mitt liv även idag :)


Min pärla!

Så nu är det bestämt! Bilen ska dammas av och troligtvis återinvigas denna veckan! Fy fan va gött! Äntligen har man bil igen! Ska bli så skönt att kunna åka vart man vill när man vill. Slippa släpa upp helvetespåsarna från Oj. Kunna ta bilen hem på kvällarna efter jobb och slippa ta taxi. Även om det innebär mindre vin efter jobb och att jaga parkering här mitt i natten. Men ja det får det faktiskt vara värt. Nu så ska det bli åka av det!

Ska bara skicka den på rekond och grejer. Har ju en liten repa jag lyckades skaffa i höstas som ska fixas... Men ja skitsamma! JAG HAR BIL IGEN!!!

image216

Melodifestivalen... dagen efter.

1.  Niklas Strömstedt borde inte ens få delta. "Du oldie du har gjort ditt och vi blir inte impade okej?". Skjortan och kavajen gjorde det inte bättre.


2. Calaisa var bra. Dem levererar något helt okej men inget som kommer att vinna skiten. Dock borde dem fått komma vidare till andra chansen.


3. Daniel Mitsogiannis återigen en klädmiss. Vem sa till den stackaren att det är snyggt att dansa runt i dem där tighta trikåerna? Låten var ingen höjdare men kommer garanterat bli en sommarplåga ändå.


4. Linda Bengtzing gjorde ett bra jobb. Man blir glad och den fastnar. Bra val att klippa av håret också. Linda förtjänade att gå vidare.


5. Sibel! Snälla stäng in grisen i stallet igen. Antingen det eller öppna ögonen när du sjunger!! Helst ska du dock skita i att sjunga...


6. Nordman... Ja när var du aktuell sist? Finns en anledning till det...


7. Fronda! Här snackar vi drag! Ingen låt kanske som ska gå vidare direkt men andra chansen absolut! En låt det kommer dansas mkt till i sommar!


8. Charlotte ja hon är ju nästan automatiskt med i finalen. O jo jag tycker att hon gör ett bra jobb som schlagerdrottning. Gillade att hon faktiskt inte tog hem segern i förväg utan satt och verkligen var nervös när dem skulle ropa upp vinnarna.


Melodifestivalen med Johanssonarna!

Såg på Melodifestivalen med Sandra och Eva (aka svärmor). Åt först fajitas och såg den där gubben vinna en miljon på Postkodmiljonären. Sjukt kul och se sånn lycka.

Sen så kollade vi som sagt på melodifestivalen och hackade på allt och alla. Eller ja inte alla. Inte dem bra. Dem var iofs oerhört få....

Synd att Fronda inte gick vidare till andra chansen. Dem och Calaisa borde gått vidare och inte Nordman och hon den där rosa grisen....

Kolla på Fronda
här

Den och Bengtzings låt kommer gå varm i sommar är jag rädd för...

J*vla tvättider

Ja det är ett jobbigt jävla helvete det där med tvättider. Förlåt men jag är så kolosalt trött på det!!
Igår började jag fundera på när det var jag nu hade tvättid... Hum idag på morgonen och söndag. Eller var det igår och idag? Ja jag hade två iaf och jag var säker på att en av tiderna var iaf iaf.
Men nej.

Imorgon klockan 07.00 och måndag 07.00... Återstår att se om man kan ta tiden på måndag iofs... Men ja et ger sig. Är som sagt sjukt trött på skiten.

Ja nu har man gått upp iaf. Sov rätt okej trotts den "händelserika" kvällen... Ja behöver jag säga att polisen fortfarande inte synts till? "Dem ringer när dem är utanför" jo tjena....

Dagens samtal till Polisen

Klockan 00.35 ser jag mitt handtag till ytterdörren tryckas ner. Sen bankar nån lite på dörren. När jag tittar ut är det helt mörkt och efter ett tag ser jag en kille stå och leka med en tändare.

Psykbryt och ringer polisen. Ringde först 114 14 men efter att ha varit först i kön i 5 minuter ringer jag 112. Vi skickar en bil får jag till svar.

Larmcentralen: "Har du portkod?"
Eva: "Nej bara nyckel"
Larmcentralen: "Kan du komma ut och öppna när polisen kommer?"
Eva: "Skojar du eller? Idioten står ju precis utanför dörren!!!"
Larmcentralen: "Eh eh oj ja... eh... vi löser det"

Nu är klockan 01.35 och inte ett knyst från polisen. Imponerande.

Ja grabbarna i lägenheten bredvid kom precis och då var där ingen annan där ute... Fan va jag saknar att ha Sandra där uppe!