Mys

Morgonen började med studiebesök (och frukost) på Vikentomater. Massa mumsande :)
Sen åkte vi ut till Mölle där vi traskade upp för backarna till Grand Hotell. Lyssnade lite på hur dem jobbar i köket där och bestämde mig för att ta min 3 veckors praktik där :) Så nu ska man vara på Grand vecka 42-44! Gött med ett kök där man jobbar med både catering,à la carte, konferans, osv.
Sen inom outleten i Höganäs där jag hittade en bok och inte mkt mer...
Hem och slängde i mig lite stekt potatis och bytte bil.
Gick en rundtur på Fredriksdal där vi fick veta mer om vad dem odlar där och även titta på en utställning med gamla menyer. Väldigt intressant faktiskt.

Sa hej då till allihopa och körde ut till IKEA. Där var man ju långt ifrån själv....
Yrade runder en massa men hittade mängder med grejer till både mammas födelsedagsfest på fredag och till hemmet. Blev bland annat en rullgardin (mörkläggande som sjutton), två kuddar, en filt, taklampa och skrivbordslampa till Filips lekrum :)
När jag kom fram till kassan och hade självscannat allt så kunde jag först inte hitta mitt kort... Gissa om man blev stirr då :S
Men långt om länge hittade jag det förbaskade kortet i ett litet fack bland allt annat. Det var dessutom en sånn här dag då man får 100 kr för varje 1000 man handlade för :) 200 kr i presentkort där nu... tji tjing!
Bort till Bär och Grönt där jag numera köper all min frukt och alla grönsaker. Avskyr City Gross grönsaksavdelning!

Nu på kvällen har det kokats marmelad x 3 och snart ska man väll knyta sig. Filip jobbar natt så nu ska man försöka sova själv i natt... Läskigt :/

Hur tänkte jag?

Varför började jag plugga den här hösten ist för att bli miljonär eller nånting? Hittar galet mkt grejer överallt. Allt från kläder, smycken, prylar till skor! Skor ska vi inte ens prata om.... Hittade till min enorma glädje ett par bruna skor med lite klack på H&M för 350 kr. Det var ett bra studentanpassat pris på skor! I like!

Idag ska vi på studiebesök på Vikentomater, Grand Hotell i Mölle och sen Fredriksdal. Har knappt smällt min kväll på gastro i lördags så jag e helt uppe i varv fortfarande :)
Nej dax att torka håret för att sen ta bilen två minuter bort till Vikentomater ;)

Fröken Duktig

Det är minsann jag det ;)
Började ju skolan i måndags och sen dess har det inte varit många lugna minuter.
Kom hem med en trave böcker i måndags och tänkte plugga direkt. Men när man kom innanför dörren höll min ohändige sambo (ja han kallas ju det nu) på med att skruva ihop en billy-bokhylla samtidigt som Oskar satt bredvid och garvade. Långt om länge och väldigt många det-går-inte från Filips håll så var bokhyllan på plats. Rätt mkt tack vare mig om ni frågar mig och Oskar ;)
Sen skulle vi äntligen bli av med flyttlådorna med sprit! In i bokhyllan med dem. Insåg snabbt att många av flaskorna är oerhört höga och inte anpassade efter IKEA. Så den lilla platsen där är kvar på hyllorna kommer att få anpassas efter den lite kortare modellen av flaskor så som cointreau...
Sen visade det sig att grabbarna skulle grilla spareribs (det var ju då boys night i måndags) och dem hade verkligen ingen koll. Filip är ju van vid att jag gör dem och att dem är sjukt goda. Så han hade väll fått för sig att det bara var att ta ur dem ur förpackningen och slänga på dem på grillen. När jag sen sa att man bör koka dem för att dem ska bli möra så tittade dem mest frågande på mig. Så det fick jag ju då göra åt dem.... Sen var det ju det här med krydda... Ja just de ja det hade killarna inte tänkt på. Tvingade Filip att köra till Lerberget och hämta BBQ-såsen som jag vet låg där i frysen.
Så då hade man styrt upp en lyckad kväll till dem :)
Pluggade faktiskt lite på kvällen sen ;)

I tisdags var det upp igen och upp över kullen. Den där åsen är lite läskig när man kommer över på norra sidan. Känner verkligen av min höjdskräck samtidigt som jag försöker förklara för mig själv att jag trotts allt är på backen och inte kan falla handlöst... Man kan möjligtvis rulla iväg men du slår dig nog inte så oftantligt...
Sen var det föreläsningar och smått och gott. Trivs riktigt bra i min nya klass och alla verkar vara normalt funtade människor ;)
Käkade hamburgertallrik med två av killarna till lunch. Det började med att vi var typ 8 pers som skulle hitta nånstans att käka i byn. Men ju längre vi gick desto fler gav upp och vände.
Efter skolan var det 5,5 mils bilfärd hem igen. Inom City Gross och handlade lite smått.
När jag kom hem blev det ett par timmars lugn och ro och sen kom tjejerna från Falles (Carina, Linda och Siri).
Vinkväll med en massa flammsande och massa skratt :) En del bröllopssnack och husprat också :P
Fick en massa örter som tjejerna verkade tro skulle vara problematiska för mig att lista ut ;)
Vin och chips ledde till en massa jobbprat också (som vanligt) och det slutade på nån vänster med att vi ist hade möte om hur arbetsplatsen skulle kunna förbättras och jag blev sekreterare och förde protokoll... Skumt. Halv ett stack pinglorna hem iaf :)



Igår var självstudiedag. Skrev färdigt min uppgift om timjan. Spännande spännande :P Men man lär sig faktiskt något nytt. Visste ni t.ex. att det finns en fisk som lukter timjan? Inte jag heller men tydligen gör den det :)
Satt med vår book "On food and cooking" som är en bok på 850 sidor komplicerad engelska...Lovely...
Fick äntligen mina knivar som varit på slipning. Var lite orolig för dem skulle kommit förra onsdagen men det blev visst igår ist :P




Idag har det varit fokus på pluggandet också. Gick en morgonpromenad för att rensa huvudet. Sen har det tvättats och fixats också. Gjorde en västerbottenostpaj t.ex. :)
Imorgon ska jag plugga, till tandis, lämna in bilen, handla några knivar med mamma och sen planera hennes 55-års firande :)

Det nya hemma

Har äntligen tagit mig i kragen och fotograferat lite här hemma. Observera dock att det gick undan, jag var trött och stressad och orkade inte göra det egentligen...
Så ja dem är inte så galet bra bilderna men dem visar iaf lite hur det ser ut här där vi bor :)



Välkommna in! :D



Hallen ser ut så här ungefär



Till vänster när man kommer in har man badrummet med både tvättmaskin och torktumlare (kärlek!)




När man kliver ut från badrummet har man köket framför sig (med min älskade kitchen aid)




Till köket tillhör ju också matplatsen.



Som i sin tur ligger i anslutning till vardagsrummet.




Om man inte vill titta på TV där kan man gå in i lekrummet. Där kan man också ta sig en drink eller lägga sig och ta en tupplur...




Vill man inte sova på soffan så har vi ju också ett sovrum.



Och sen kan man gå ut och sätta sig på uteplatsen en sväng om man vill :)


Inget lugn och ingen vila :P

Ja denna veckan har varit häktisk minst sagt. Jobbat både på fahlmans, lagret OCH på en catering :P Och har man inte jobbat har det ändå varit tusen andra inplanerade saker. Fikat med både Sandra och Dessi. Dessi och Aron var här i tisdags och hälsade på och fick se hur vi har det :) Lovade att jag ska lägga upp bilder här så fort jag bara kan men ja det har ju inte funnits mkt tid över till det så klart :P
Blev en tur ner i hamnen och en riktigt mysig eftermiddag.

I onsdag skulle jag varit ledig men icke... Först hjälpte jag pappa på lagret där semestertiderna hade gjort att det körde ihop sig. Sen hem och fixade och sen in till stan igen en vända. Vid sju kom Oskar och Susanne och det blev variation på lamm med potatisfondant, smörstekta kantareller, jordärtskockscreme och rödvinssky. Hade en riktigt trevlig kväll med vin och lite drinkar och sen en underbar äppeldessert med hemgjord karamellglass :)
Kvällen rundades av med rockband och guitar hero och några lite halvtama solon ;) Hoppas att grannarna kunde sova trotts gapandet.

I fredags efter jobb fick jag äntligen träffa Löfvall. Båda har ju haft fullt upp med flyttande och jobb men nu så ska det bli bättre igen :)
Tog en fika på waynes. Riktigt mysigt att sitta på deras lilla ballkong eller vad man ska kalla det :) Dem hade en frukt drink som vi intresserade oss väldigt mkt för när vi satt där uppe :P Kunde inte hitta något på menyn som stämde in på vad alla människor drack. Men långt om länge listade vi ut det :)
Pirogen jag åt var ingen höjdare dock. Såg godare ut än vad den var. Sasknade dessutom någon dressing att dippa den i. Blev väldigt mkt bröd bara. Och så kunde det varit lite mer sallad än det lilla där var på tallriken.

Nej nu orkar jag inte skriva mer ;) Imorron är det skola som gäller! :D



Samboliv

Ja det är så underbart att äntligen ha något att dela allt med :) Laga mat till två, gå och lägga sig i en säng som redan är upptagen eller en säng som snart kommer att bli besökt av en till :) En som dessutom är alldels underbart mysig och omtänksam.
Vi har iofs bara städat lägenheten ordentligt en gång, har ju inte bott här så länge. Men det tog nog bara en kvart så organiserade som vi var :) Filip dammtorkade, jag torkade av med vått lite här och var, sen dammsugade han när jag städade badrummet. Tjoff så var det klart. Helt galet va snabbt det gick... Min lägenhet i stan tog iaf två timmar för mig att städa på egen hand.

Nästa vecka så börjar äntligen skolan. det är dock ingen lekstuga. första veckan går jag två heldagar i Båstad följt av tre heldagar självstudier (och då gäller det att läsa också!) och sen långpanna (12-stängning) på Gastro på lördagen.
På självstuidedagarna ska jag läsa i min nya bok på typ 800 sidor helt på engelska med pyttesmå bokstäver.... Lovely!

Men som jag längtar :)

Pigg och kry igen

Jobbade igår vilket var tur verkade det som. Min chef sa att hon omöjligt hade kunnat lösa det om jag hade varit sjuk och att det helt enkelt hade utbrutit panik isf.... Oj då :P
Ja man var ju fortfarande lite halvsliten och huvudet hängde inte hela tiden med. Var dessutom väldigt lite att göra och sista timmarna gick galet sakta. Gick till och med ner och städade i källaren en stund.
När jag kom hem blev det en timme i soffan för att ladda upp batterierna. Sen körde jag in älsklingen till Helsingborg för att han skulle se Premier league.
När jag kom hem kom Tilde och fick en visning av lägenheten. Och sen även en bakelse och lite småprat i soffan :)
Skönt att veta att man har en så bra barndomskompis :)
Sen när hon stack la jag mig i lekrummet och kollade lite på Ironman och läste Harry Potter. Somnade gott halv elva :P Kändes att man varit vaken sen halv sex....

Idag blir det nog en rätt så slapp dag här hemma med vardagliga sysslor som tvättande osv :) Kanske Sirir tittar förbi ikväll på en vinkväll :P
Sen är det ju också Filips sista semesterdag efter 6 veckor :P

Sjukis :(

Efter att typ alla varit sjuka på jobb borde jag förstått att jag inte skulle komma undan. Vaknade igår sjukt illamående och trodde att det berodde på vinet dagen innan. Men är jag verkligen så känslig? Nej tydligen hade man dragit på sig en feber på 39 grader också.
Sprungit på toaletten hela dagen och bara legat i soffan och muttrat. Filip kom med glass och choklad och blev på lite bättre humör.
Inget jobb för min del varken igår eller idag. Känner mig dock något piggare idag. Antar att all skit håller på att passera ur kroppen as we speak.
Så idag ska jag ligga i soffan och krya på mig och fortsätta läsa Harry Potter.

Om orken finns ikväll kanske det kommer upp bilder på lägenheten. Alla som varit här säger ju att vi har det så fint så då får ni väll också säga vad ni tycker :)

Baby steps

Små små steg mot att bli färdigt. Vi fick upp lampa ovanför soffbordet och gardinerna är uppe även om dem måste läggas upp typ 1 ½ dm. Har ju inte riktigt samma takhöjd här som i min lägenhet i stan hade :P
Ska in till stan nu på förmiddagen och lämna in mina knivar på slipning. Mamma ringde och frågade om jag kunde köra in hennes glömda glasögon som ligger i Svedberga så det ska också göras.
Sen är det flowerteam för att köpa blomjord. Köpte stora fina örter på MAXI för nån dag sen och sen ska dem planteras i våra snygga krukor vi köpte igår. Eller nej jag säger snarare fyndade ist för handlade :)

När jag varit där kanske det blir IKEA beroende på vad klockan visar. Sen är det systembolaget och så ska jag handla med mig en bit torsk till kvällsmaten.

Giving & Living Gummikrukor 3 delar set

När jag sen är hemma ska det storstädas här. Har ju pysslat så mkt och sprungit ut och in så jag har inte städat här ordentligt sen vi flyttade in. Men nu när det börjar arta sig är det dax för att rasta dammsugaren :)

Ikväll är det vindrickarkväll med Siri! Hoppas att solen tittar fram så vi kan sitta på uteplatsen och mysa! :)
       

Idag är det lördag!

Igår var det "fredag" för nu är man ledig i två dagar :) Älskar faktiskt att jobba oregelbundet. Är så skönt att vara ledig ibland när inte alla andra är det.
Plus att mitt oregelbundna schema funkar bättre med Filips schema :)
Ja eller det har ju funkat oavsett nu på senaste med tanke på hans 6 veckor långa semester :S
Iofs tror jag att han börjar bli lite rastlös här hemma. 6 veckor är rätt så lång tid.

Idag borde lägenheten bli ännu mer färdig. Lovar att lägga upp bilder här sen :)

Vad står mer på schemat... Ja jag borde iväg och handla mat till denna veckans middagar. Sen blir det nog en morgonpromenad tror jag. Känns som att det hade varit mysigt.
Annars ska väll gardinerna få åka upp och det ska bli en del bakning med min kitchen aid! :D

Full rulle

Ja det har ju inte varit många lugna stunder den här veckan. Men underbart mysigt :)

Vi har fått gjort en massa och här börjar kännas riktigt hemtrevligt i lägenheten nu.
I tisdags kom möblerna på plats och i onsdags sov vi här för första gången :)
Torsdagen bjöd på IKEA och Mio. Hittade ingen soffa på IKEA som vi hade tänkt (pallar ju inte lägga en förmögenhet på en soffa till lekrummet). Men det blev ist ett skrivbord och ett badrumsskåp :)
Åkte till Mio där vi hittade en soffa på rea. En snygg grå 2 ½ med schäslong som var nedsatt från 12 900 kr till 8990 kr :) Helt överkomligt.
Efter att pappa kört hem våra möbler med lastbilen hämtade vi alla mina lådor i Lerberget. Det är verkligen underbart att ha tillgång till lastbilar :)

Imorron kommer pappa och ska hjälpa oss skruva upp lite lampor och smått och gått. Sen ska några gardiner läggas upp för att sedan komma på plats. Sen är det ett riktigt hem :)

Helg, men ingen lugn stund för det

I lördags tömdes äntligen lägenheten på möbler. Eftersom att vi inte fått nycklarna till den nya ännu, och var tvugna att få undan allt tills det var dax att flyttstäda, så fick möblerna ställas på lagret så länge. Inte klokt vad tacksam man är för att man har tillgång till lager och lastbilar sådana här gånger.
När bärandet var över åkte jag hem och tog en tupplur och Filip åkte och spelade match.
Min målskytt kom hem och det blev lite slapp i trädgården med Patrik och Andreas. Njut medans det varar.
Duscha, sminka och fixa håret och sen iväg vid halv sex.
Ut på landet till Tilde som firade sin examen efter fem års pluggande. Var riktigt trevligt med en massa massa god mat och rätt så trevligt sällskap :)
Klockan två begav vi oss hemåt.

Vaknade klockan tio igår. Dax att flyttstäda. Filip låg och vred sig och var nog sådär måttligt sugen. Så han slapp faktiskt ;)
Mamma kom och hämtade mig och vi åkte in.
Helvete va tråkigt det är att flyttstäda. Nu hade jag som tur gjort en hel del innan men ändå. Pappa skulle skruva ner saker o ting och sen täta hål som skulle målas över. Så vi sprang lite över och under varandra hela tiden.
Lunchen fick bli från Max och sen fortsatte vi städa städa städa. Man vill ju själv flytta in i en kliniskt ren lägenhet så därför slarvade man ju inte med något.
Klockan sex på kvällen var vi hemma.... Usch och fy!

Klockan nio ska jag besiktiga min lägenhet och sen är det jobb klockan elva. Filip ansvarar för besiktningen i Viken och sen börjar han flytta lite lådor så smått :)
Ikväll efter att jag handlat på vägen hem och Filip tränat klart ska vi åka till VÅR lägenhet! LOVE IT!