Matlagning för hela slanten

Kom hem vid två och sen dess har jag stått vid spisen. Det mesta har blivit bra men en rätt jag gjorde med bönor blev inte som tänkt och fick åka ner i soporna :/ Tanken var att jag skulle koka vita bönor i en god buljong med grönsaker, timjan, lök, bacon och en massa goda grejer. Har gjort det på Papi och då har det blivit riktigt gott. Men nu blev dem lite överkokta när dem glömdes bort lite.... Mixade dem till en puré som blev riktigt god men tror att det bara kommer bli äckligt om man inte äter det direkt. Vilket man inte gör när det är buffé. Det bildades liksom en hinna ovanpå väldigt snabbt. Nu får jag hitta på något annat till min kyckling men det löser sig nog.
Brûléerna är inne fortfarande och verkar aldrig vilja bli klara... Får väll i värsta fall springa inom Lagmarks och köpa imorron ;P

Skulle egentligen bakat både brioche och baguetter men har inte hunnit :( Hoppas där finns på jobb imorron!

Nej nu ska jag koppla av och varva ner och sen är det läggdax! Hörs imorgon!

Håll i hatten!

Ja imorgon blir det åka av :P Och idag är det en massa piffande, shopping och matlagning! Har slagit på stort imorgon men det ska man väll göra nångång då och då ;)
Carina verkar vara lite nervös över anklevern men äts den inte upp åker den in i frysen. Skumpan ska lirkas in och kyl ska frysas. Önskar innerligt att jag hade en stor kyl. Det ska jag minsann ha i min nästa lägenhet! En stor kyl, ev en stor frys, en spis med normala storlekar på plattorna, balkong, badkar.... Ja man kan ju inte få allt. O jag älskar min lägenhet ju :P

Nej nu ska jag torka håret, sminka mig, äta något litet till frukost och förbereda mig inför dena hektiska dag. Strecha kanske?

Shopping shopping shopping

Idag vaknade jag hemma hos Filip efter en riktigt god natts sömn. Sover så mkt bättre när han ligger bredvid mig.
Igår kväll åt vi tacopaj och kollade på Semestersvenskar. Där var ett riktigt korkat par med som fick mig att både himla med ögonen och asgarva. Kolla på klippet så förstår ni kanske...

 

Efter det var det fotboll men somnade efter 20 minuter. Hade ju varit uppe sen halv sex så tröttheten kickade in där.

Den här dagen har det bara varit fokus på lördag och shopping inför lördag. Började med att jag körde hem och hämtade mamma, lämnade henne på kontoret och åkte ner till stan där jag gick in på Piazza och Mästerlivs. Åkte sen upp till Tågaborg och Gastronomibutiken där det blev lite delikatesser.
Åkte hem och slängde in allt i kylen och sen var det dax att åka ut till Väla.
Har ett tillgodokvitto på JC, där jag inte handlar allt för ofta, men hittade iaf ett fint vitt linne där. Hittade lunchmatlådor på DUKA (man ska ju ha mat med sig till jobb ibland också). Handlade en kudde på Indiska som jag skullat göra länge. Köpte nämnligen 3 där för ett bra tag sen men kände att det behövdes en till. Men hur roligt är det att köpa 1 kudde? Specieltt när man redan har 3 likadana... Då märker man ju ingen direkt skillnad...
Gick bort till Gina där jag hälsade på
Camilla som jag snackat lite med här på bloggen :) Kul att få ett ansikte och hon var precis lika trevlig som jag trodde ;) Hittade dock inget kul där... Har ju finkammat Gina i stan ett par gånger i veckan på senaste tiden.
Bort till IKEA  där jag hittade en matta, uppläggningsfat och lite annat smått och gott.
Körde ner till mamma på kontoret och hämtade upp henne efter lite strul. Upp till Väla igen och in på Flowerteam där hon handlade blommor till kontoret och jag blommor till lördag.
Över till Väla där vi fixade lite ärenden till henne och jag handlade lite mat och lite dricka ;)

Lördag kommer vara helt klockren. Längtar redan även om hela morgondagen kommer vara fullspäckad med matlagning och städning.

Insikt tisdag 27 januari klockan 22.27

Jag är inte så förtjust i tårtor längre... När jag tänker efter är det i princip bara kladdkakor och Snövit som går hem... Kanske vissa moussetårtor också. Men inte en massa grädde och grejer...

Tingelinge tisdag

Ja jag vet inte riktigt vad den där rubriken kom ifrån. Kanske för att jag är på bra humör och sitter och nynnar lite för mig själv... :)
Idag vaknade man, duschade, smink och sen lite frukost tillsammans med Filip. Han åt köttbullsmacka och jag ett par rostmackor (tack jobb!).
Sen var det dax att dra sitt strå till stacken och jag jobbade från elva till halv sju. Lite stressigt på slutet när det var jag, Carina och Siri och både jag och Siri är väldigt gröna. Men vi var rätt snabba faktiskt :)
Fick med mig lite smått och gott hem och när jag kom in på Valles bytte jag en bit kladdkaka mot en red bull :P
Byteshandel är så 2009!

Hämtade förresten mitt paket från
Lookfantastic idag. Helt galet va mkt billigare vissa produkter var, speciellt redken.
Blev följande produkter:

KERASTASE BIOTIC BAIN BIO RECHARGE - Ett shampo för torr hårbotten med vårdande effekt.
Pris i Sverige: ca 220 kr
Pris på Lookfantastic: 125 kr

REDKEN EXTREME CAT PROTEIN TREATMENT - Proteinuppbyggande treatment. Används i skadat eller trasigt hår för att ge ny motståndskraft och vitalitet samt för att förhindra ytterligare skador utan att tynga håret. Har använt den mkt förr och den gör susen!
Pris i Sverige: ca 340 kr
Pris på Lookfantastic: 125 kr

EXTREME DEEP FUEL - Långtidsverkande och intensiv proteintreatment som hjälper till att reparera mycket skadat hår tillbaka till sitt sunda tillstånd. Deep Fuel tillför varaktig styrka och vård som varar upp till 8 shamponeringar.
Pris i Sverige: ca 340 kr
Pris på Lookfantastic: 140 kr

REDKEN SMOOTH DOWN HEAT GLIDE LEAVE-IN SERUM  - Ett värmeskyddande leave-in serum som kontrollerar och slätar ut svårformat hår i samband med användning av värmeverktyg. Heat Glide ger maximal glans.
Pris i Sverige: ca 220 kr
Pris på Lookfantastic: 150 kr

TIGI SMALL TALK - En 3-i-1  - En produkt som gör håret tjockare, stimulerar och stylar. Den ger fyllighet och volym, väcker liv i livlöst hår och definierar, separerar och kontrollerar håret!
Pris i Sverige: ca 250 kr
Pris på Lookfantastic: 115 kr

TIGI BED HEAD DUMB BLONDE RECONSTRUCTOR  - Räddar håret från skador orsakade av sol, rök, föroreningar och kemisk behandling! Denna proteinspäckade återfuktare innehåller keratin, B5 provitamin, soja och vetekomplex. Använd för pH-balans, som dagligt balsam eller som hårmask.
Pris i Sverige: ca 250 kr
Pris på Lookfantastic: 140 kr

Sen tillkom 200 kr i frakt vilket innebar att jag betalade 995 kr totalt. I Sverige hade allt kostat runt 1600 kr. Alltså har man sparat 600 kr! Tack tack! :D



Morgonbloggish

Morgonpigg idag. Blev inte mkt sömn i natt inte. Somnade vid halv två men kunde ändå inte sova längre än till halv åtta. Eller ja jag hade nog kunnat somna om om jag ansträngde mig men iom att jag vaknade och var rätt pigg och egentligen skulle upp åtta så orkade jag inte somna om. Troligtvis med vetskapen om att när man då vaknade klockan åtta skulle man vara trött som ett djur och inte orka röra sig ur fläcken.
Ja jag har ju då tvättid så det är därför jag går upp vid den här tiden. Det är inte för att det är så ljust och inbjudande ute......
Nä snart får det faktiskt bli lite vår så man kommer igång på nytt. Det här deprimerande gråa tar all ens kraft. Man orkar ju inte med nånting nu för tiden.

Vad händer i veckan då? Jo den ser ut som följer:

Idag jobb och sen eventuellt mysa med Filip ikväll.
Tisdag jobb.
Onsdag jobb och sen hem till Filip.
Torsdag är jag ledig men det ska städas och förberedas inför lördag.
Fredag är jag också ledig men ska troligen iväg och kolla badrum med mamma och pappa om jag inte gör det på torsdagen. Plus att det ska fixas inför morgondagen.
Lördag är det jobb och middag på kvällen. Tjejerna kommer hit och det ska ätas och drickas en massa gott och sen ut och dansa av oss lite också. Slutar jobba 17.00 och dem kommer 19.00 så här krävs planering...
Söndag ska jag bara ta det lugnt och kanske umgås med Filip....

Ja det var den veckan då. Massa planerat så den kommer väll flyga iväg som alltid. Och snart är det alla hjärtans dag! Filip jobbar natt så vi får ha vår dag en annan dag men som den hoplösa romantikern jag är ska jag nog komma på något :P

Storstädat

Nu skiner golven här igen! Yeii! Det tog dock sin lilla tid... Med den här foten får man ta ett par pauser då och då.
Man har dammsugat, dammtorkat och burit ut en massa sopor.
Helt galet va mycket bättre jag mår när jag har det rent runt omkring mig. Nu har det sett ut lite sisådär för de har varit massa papper överallt och jag har inte orkat städa en massa när jag jobbat hela dagen och har haft ont i foten.

Ikväll kommer Filip efter jobb och då blir det mys i soffan med film.
Imorgon är det tvättid, Väla en snabb runda och sen jobb för mig och ledighet för honom. Jag jobbar mån, tis och ons. Han är ledig mån, tis och ons... Dåligt planerat eller? :P
Men jag ska ut till honom på onsdagkväll iaf. Så får vi leka lite då.

Lite shopping en lördagkväll

Ja jag har snöat in helt på slitna jeans nu. Lite väl mkt kanske...
Klickade hem dem här två paren igår:




Får bara hoppas att dem sitter bra när dem dimper ner i brevlådan. Blev ett armband också, det svarta med silvriga nitar.


Allt hittas på Chicy.se!

Är riktigt sugen på armbanden från Angela Gotborn som säljs på bland annat Nelly och Accesora.
Har dock upptäckt att dem har dem på hennes egna hemsida för halva priset! Så är ni också sugna är det bara att gå in på
http://www.gotborn-shop.se/

"Hur kan 05.30 vara tidigt att gå upp?"

Tja jag hoppas att det inte var du fröken Löfvall som var anonym och skrev det :P
05.30 är jävligt tidigt när man inte går och lägger sig förrän 00.00 och även om man vill lägga sig tidigare inte kan somna för att man fortfarande har sina gamla jobbrutiner i huvudet. Den tiden då man började jobba vid 16.00 och kom hem vid halv ett och somnade vid tre. Den tiden då man inte gick upp innan åtta.


Uppdatering:
Filip du som aldrig lämnat en kommentar i hela ditt liv, man skriver faktiskt inte anonymt :P
Och sluta reta din flickvän. Bara för att du går upp en halvtimme innan när du jobbar morgon. Är 5 tidigt är 05.30 också det :P

Jubb jubb jubb

Ja då jobbade man morgon idag. Gissa om jag himlade med ögonen när klockan ringde halv sex. Tack gode gud för att jag är hyffsat morgonpigg. Så det var inte hela världen. Men det är inte mänskligt att vara uppe halv sex....
Jobbade morgon för första gången och massa nytt. Helt galet va tiden rusade iväg.

När jag var klar blev det lite möten och grejer.
Fick lämnat papper på Papi och åt lite lassagne när jag var där. Och då kom Emelie :)
Och då gick alla hennes planer åt skogen. Fikade först på Espresso house med henne och hennes polare. Sa hejdå till henne och jag och Emelie fortsatte en galen shoppingrunda.
Det blev först 2 par jeans på Gina. Ett par 26" och ett par 27" för att prova hemma och se vilka som funkade bäst. Blev ett långt vitt linne också.
Sen en mascara på Electa, Guerlain Le 2 som jag avgudar. Kom in på MQ och svor över att det baaara var reaplagg överallt. Jag hatar ju rea! Tills jag hittade en vit top som jag avgudade! Precis de stuket jag älskar och trivs i. Så det fick bli en svart och en vit. När man väl hittar något sådant så :P
Kollade lite här och var men hittade inget mer. Tyckte iofs att det räckte :P
Tog bussen hem och la mig i soffan och kollade på Lost säsong 5!! Yeeeii va vi har saknat det!!!
Sen blev det DH och lite Lipstick Jungle efter det.

Ska ha en liten middagsbjudning här nästa helg. Sitter och slipar på menyn just nu och so far verkar det oerhört lovande kan jag säga ;)
Verkar bli ett roligt gäng också!

SKOGSTOKIG!

Ja igår fick jag brev hem från arbetsförmedlingen:
Du har blivit utskriven och är ej anmäld som arbetslös eftersom du uteblev i måndags då du var inbokad på ett möte. Därför är du inte längre berättigad till A-kassa.

Hade ringt dit i fredags och sagt att jag skulle jobba och därför inte kunde komma. Men det hade tydligen inte noterats. Tokig blev jag och åkte ner till arbetsförmedlingen och skrek tills jag blev blå. Allting blev ordnat. Trodde jag.


Kommer hem idag och har fått ett brev. A-kassan anser inte att jag fyllt i tillräckligt många blanketter. Därför får jag ingen ersättning utbetald. Tydligen måste jag fylla i två blanketter till. När jag pratade med arbetsförmedlingen sa dem att jag inte behövde göra mer utan bara kryssa i mina kassakort jag skulle fått hem.
Men nu efter 1 ½ månad kan dem berätta att det inte räcker. Skulle fått utbetalning idag men tack och lov får jag även min semesterersättning från Papi/OZ och lite lön från Falles så jag klarar mig. Jävla idioter!!!

Så här ser jag ut i håret just nu...


Morgonstund

Nu är man pigg o vaken :)
Har sovit som en prinsessa i natt. Fötterna har varit insmörjda i helosan som i sin tur myst i ett par strumpor. Så nu är dem silkeslena :)
Ska snart plattånga håret och på med lite smink och kläder.
Frukosten bestod av en baguette med ost och skinka och en hallon-banan-blåbär-granatäpple-bjärnbärs-smoothie. Ja jag vet mina smoothies blir mer och mer invecklade :P
Idag ska jag iaf jobba från 09.00 till 17.00 och när jag slutat kommer mamma och hämtar mig. Ska hem till dem ikväll och låna tvättmaskinen och sen sova över. Mysigt mysigt :)
Har ni förresten också lagt märke till att det är tusentalt smileys i min blogg nu för tiden? Betydligt fler än vid den här tiden för ett år sen. Vad säger det er? :D

Let's make some money

Så då ska man jobba idag igen. Känns skönt att vara igång igen. Men ja ska man vara arbetslös nån gång så är det under jul och nyår ;) Om man nu får välja liksom...
Det bästa är nog ändå att jag fått tillbaka aptiten. När jag jobbade som kock var jag aldrig hungrig och fick tvinga i mig mat. Nu är jag sugen och hungrig och det är sköna känslor :)
Dessutom slutar man inte senare än halv sju! :D Det finns alltid tid till att laga middag på kvällen och det handlar inte bara om att landa i sängen det första man gör när man kommer hem.
Visst trivdes jag att jobba som kock men det är skönt med en paus.
Nu har man grundat med en hallon-banan-havtorn-passions-smoothie och två toast. En stadig frulle :) Hörs ikväll!

Read my lips

Gick faktiskt och tränade idag med Löfvall. Trotts mensvärk, ont i foten och allmänt seg. Man blir ju inte så sugen på att gå ut när man tittar ut genom fönstret...
När vi hade flåsat färdigt och var helt skakiga gick vi inom Oj! och handlade lite gott och blandat.
Sa hej så länge och hon gick hem till sig och jag till mig. Gjorde en svampsoppa med osttortillia men det lockade inte så mkt när det var klart så det blev en sallad också.
Sen kom Löfvall igen och vi slängde ihop en fruktsallad och kollade på första avsnittet av Lipstick Jungle. Jag har ju sett hela första säsongen och noterade att flera av karaktärerna har bytts ut.
Men ja jag gillar Lipstick Jungle :) Lite sex and the city över det men mer intriger och allvar känns det som.


Lugn helg

I fredags jobbade man i hela 4 ½ timme. Nästan så man blev lite svettig  ;)
Gick bort till Papi och käkade en kycklingburgare. Riktigt gott!
Köpte alsollösning till min stackars tumme som sett ut som en ballong dem senaste dagarna...
Gick upp för terrastrapporna där min cykel stod och väntade på mig. Cyklade hem och småstädade tills Åke och Elin kom och hämtade mig.
Vi åkte ut till Lerberget där det blev grillat och en riktigt mysig middag. Några glas vin, baileys och en liiiiten semla till efterrätt :)
Kollade på På spåret och sen Let's dance. Massa skratt och småprat och riktigt trevligt som alltid hos familjen Axelsson. Jag kunde inte önska mig bättre svärföräldrar ;)
Åkte hem till mig på kvällen och myste med Harry Potter i soffan för att sedan bädda ner oss i sängen.

Igår när vi vaknade blev det hemgjord pyttipanna till brunch. Myste lite här hemma och tog på oss vantar o mössa och gick bort till Hemköp. Var riktigt kallt men mysigt att gå en promenad.
Handlade och gick sen upp till Åke och Elin där det vankades fotboll. Jag och Elin tyckte att det räckte med en match den dagen så vi åkte till MAXI ist och handlade godis. Tro det eller ej men detta var första gången jag handlade lösgodis sen jag flyttade hemifrån. Dock var det precis som jag mindes det och trotts att man bara tog lite lite lite av varje fick man ändå alldeles för mkt med sig när man hade plockat klart.
Åkte hem till dem igen och kollade på andra halvlek och tog det allmänt lugnt.
Jag började mecka med maten och sen var det dax för Arsenal mot Hull. En halvbra match som slutade med seger tack och lov.
När matchen var över åt vi lassagne med tomat- och fetaostsallad och sen spelade vi Ticket to ride som faktiskt var riktigt roligt :)
Speciellt när jag vann men det hade inte sååå stor betydele... Gillar sällskapsspel och det e bud på att köpa något nytt. Några glas vin senare tog vi en taxi hem.

Vaknade rätt sent idag och bakade en bake-off-limpa från ICA som jag varmt kan rekomendera. Brukar mest finnas baguetter och ciabata som bake-off, vilket är rätt tråkigt, men ett riktigt bröd var riktigt gott.
Filip stack hem för drygt en halvtimme sedan och snart ska jag och Löfvall ner på gymmet. Kan behövas efter det där lösgodiset :P
Sen ska jag nog till Oj! och kvällen kommer gå ut på att städa i klädkammaren och städa i allmänhet.

En social dag

Upp och hoppade klockan nio. Hade lite ont i tummen igår och imorse när jag vaknade hade den svullnat upp till dubbel storlek och jag kunde varken böja eller direkt röra vid den utan att bita mig i läppen av smärta. Ingen aning om vad detta beror på heller :/
Duschade och fixade till mig och gick ner på stan. Var på body shop på make up rådgivning och den var väll okej. Lärde mig lite nya grejer men det mesta sa ju sig själv.
Köpte med mig en ny duschcreme, mörkbrun eyeliner och en highlighter.
Gick in på Papi och fick mitt rekomendationsbrev jag väntat på under en tid.
Mötte Emelie och gick upp till Bara vara där vi åt kyckling med rostad potatis och parmesan- och basilikasås. Snackade lite skit och bestämde oss för att åka upp till Joachim och ta en fika. Så buss upp dit... Åkte förresten på barnbiljett. Han frågade inte ens utan bara tryckte in det och bad mig om 11 kronor....
Snackade skit och åt cremebullar från Falles hos Joachim. Emelie ska plåtas av honom så det var lite därför hon var med.
Joachim skjutsade oss ner till stan och vi gick till Papi och snackade lite skit med dem.
Gick sen bort till Lagerhaus där jag mötte Dessi. Köpte en krya-på-dig-present till Löfvall och gick sen bort till Wayne's där jag åt en cheesecake och Dessi en toast. Snackade som om vi träffats förra veckan. Märkligt. Man har inte träffats på flera månader men man vet ändå var man har varandra :)
Gick in på Killbergs där vi glatt fönstershoppade en stund. Sen ner vid tivoli där vi tittade in i den nya inredningsbutiken som jag inte kommer ihåg vad den heter. Hittade fina ljushållare (får man nog kalla dem...) men höll i pengarna för en gångs skull.
Gick upp till H&M där jag hittade en snygg väst och Dessi en skjorta. Dock var storlekarna sjukt knasiga. Dessis skjorta satt inte bra och min väst var väldigt stor och satt konstigt vid armhålorna. Detta var storlek 36. Beklagade oss över hur det varierar med storlekarna och hur man aldrig kan veta vilken storlek man ska ta när man kommer in i en butik. På JC har jag ofta XS och undrar ofta vad smalare tjejer hittar på JC. För jag e ju inte pinnsmal direkt. Är en 36:a typ, och antar att S skulle vara lagom för mig egentligen. På så vis skulle XS passa 34:or... Men nej dem får väll leta efter kläder i andra butiker.
När jag kom hem lämnade jag bara mina kassar och gick upp till Löfvall. Gav henne presenten som bestod av en tuggummiask i plåt och två tablettaskar varav det stod "frukt är också godis" på :)
Kollade på TV, kollade youtube och snackade om allt och ingenting.
Träffade Peter på vägen ut och studerade hans smilegropar som jag och Löfvall precis hade pratat om :P Mitt hjärta har ju också sådana ;)

Kom sedan hem och åt rostmackor på bröd från Fahlmans och avslutade med en apelsin :)
En riktigt social dag.

Kvällens fruktdrink

När sötsuget kickar in dämpas det numera med frukt. Framför allt med fruktdrinkar. Ikväll blev det en drink bestående av blåbär, björnbär, rabarber, havtornsjuice från Kiviks och en granatäpplejuice med björnbär som jag hittade på Lagerhaus idag :)
Blev en rätt frisk och syrlig drink.

Ett äpple om dagen

Håller doktorn borta. Tveksamt... Borde äta mer äpplen kanske... Ja jag var hos doktorn idag iaf. Sprang ifrån jobb under lunchen för att få bättre tabletter för fossingen. Fick några tabletter jag ska ta med panodil. Deklofenak kanske dem hette... Kan det stämma Syster Löfvall? ;)
Sen tog jag upp det faktum att jag har lite svårt att andas genom näsan. Har aldrig tänkt på det själv men många har påpekat att jag andas väldigt tungt, bland annat Filip. O japp det var polyper på väg så jag fick något nässpray med kortison. Så borde de vara väck inom 3 månader.

Slutade på jobb klockan fem och gick rakt över till Gina för att kolla in dem slitna ljusa jeansen alla bloggat om. Helt slut i min storlek... 24 fanns kvar och 29... Jag e nånstans där emellan... Lite bitter och dem fanns inte ens kvar på hemsidan.
Gick bort till apoteket och hämtade ut mina mediciner och sen upp på Stadium. Min doktor hade nämnligen tipsat om skoinlägg dem skulle ha där till oss med hälsporre. När jag kom dit var det dock samma sort som jag redan har och dem känner jag inte någon skillnad med...
Gick upp till Koppi och köpte en fenomenal varm choklad :) Fem solar av fem möjliga! Mkt kraftig chokladsmak med liiite sötma för att slippa den superbittra smaken. Krämig och god och lagom varm för att kunna avnjuta den så fort som möjligt.
Gick förbi Olssons och passade på att gå in och se om Raffe jobbade. Mkt riktigt :) Snackade lite skit med honom och bestämde att vi måste ta en lunch/fika någon dag och att jag ska komma förbi med lite kakor nästa gång jag fått det från Falles :P
När jag passerade Kicks och Lagerhaus såg jag att dem har öppet till 19.00. Tja varför inte ta en titt när jag ändå inte har bråttom hem.
Blev en supersnygg svart-vit-randig plastmatta som jag letat efter lääänge. Pappelinamattor känns lite för dyrt för mig. Vill hellre kunna förändra lite oftare.
När jag kom hem hade självklart världens bästa man bäddat, plockat undan och diskat undan all disk. Han är helt underbar! Jag som var inställd på att behöva diska innan jag kunde ta itu med middagen :)
Middagen blev förresten följande:
Vitvinsbakad torskfilé med en varm potatissallad på amandinepotatis, grön sparris, salladslök och skalade gröna ärter samt brynt smör. En riktigt fancy men ändå enkel middag :) Mysmat för en i soffan.

Resten av kvällen ska tillbringas här i soffan med ett avsnitt av Ugly Betty och Desperate Housewives.
Imorron ska jag på make up rådgivning och sen träffa Dessi :D Yeeii!!! Som jag har saknat dig gumman!


Tacomys

Igår gick man upp tidigt. Ja sju är tidigt för mig numera... Fixade håret och en smoothie med ananas, mango och passionsfrukt och några skinkmackor till det. Inte alls fel.
Tänkte gå ner till stan med foten hade inte riktigt vaknat till liv än. Det är alltid värst på morgonen innan jag kommit igång.
Så det fick bli en taxi...
Kom ner till Electa där jag blev nerbäddad igen. Sjukt mysigt att ligga där nerbäddad bland duntäcken och handdukar. Så borde man göra hemma också nån gång. Ja sen när hon skulle klämma pormaskar och noppa ögonbrynen försvann allt det sköna iofs. Jag är så sjukt känslig och tårarna kommer direkt.
Sen var det massa mysig massage och sånt så då var det skönt igen :)

Osminkad och smått rödflammig gick jag till Papi och lånade en spegel. Kollade in lunchen och snackade lite skit med Danne och Johan. Fick en bamsekram av Pierre när han kom och retade honom lite för sina chewbaccastövlar.
Traskade bort till Falles och började jobba. Allt gick bra och man lär sig hela tiden nya saker och hur man ska lägga upp det på bästa vis.
När det var dax att sluta fick jag som vanligt med mig mer bakverk och grejer än jag kunde bära... typ... Jag ska dock passa mig för kakorna. Tänker inte gå upp ett hekto av det här jobbet :P

När jag kom hem var Filip redan här. Han hade handlat med sig öl till sig och en flaska rött till mig. Eller ja han drack också ett glas rött :P
Lagade tacos och hade riktigt mysigt. Skönt att veta att det kan komma fler sådana mysiga middagar nu när jag inte jobbar till längre än halv sju :)
Kollade på Smokin' Aces och drack mer vin/öl. Bra film men räääätt så blodig minst sagt.


Underbar fruktdrink

Måste bara tipsa om drinken jag smällde ihop precis!
Mixa:
En fjärdedels ananas
En fjärdedels mango
Knappt en deciliter havtornsdryck från Kiviks
Juicen från en clementin
Fröna från en vaniljstång

En väldigt fruktig C-vitaminbomb som kok

Helgen som har gått

Ja det har inte blivit mkt tid över till någon blogg här inte :P

I fredags jobbade man på Fahlmans fram till halv sju. Mötte John som jag inte träffat på huuur länge som helst.
Snackade om take away men efter massa velande gick vi till Mento ("Teaterrestaurangen Mento") som för övrigt har århundradets fulaste hemsida.... Första saken vi reagerade på var att man betalade 15 kronor för att hänga in sin jacka?? Vad va det om?? Sen när vi hängde i baren i väntan på ett bord upptäckte vi att det stod en sportflaska bland alla spritsorterna. Mitt bland alla flaskor en röd sportflaska med en stor nikelogga på.... Ehm okej?
Satte oss ner och jag tog ett glas rött och John ramlösa. Sen blev det BBQ-ribs till oss båda. Lite synd att dem inte har hemgjorda pommes men ja ja... Det var gott och man fick vad man betalade för tycker jag. Mkt mat :)
Bud på att gå dit i veckan med älsklingen som har frivecka...

Igår vaknade jag och hoppade in i duschen. Mamma hämtade mig vid tio och vi åkte ner till stan för att hitta byxor jag kan jobba i. Gick in på MQ och hittade direkt tre par svarta byxor som funkar fin fint. Och en kofta från Bruuns Bazaar som jag föll för :P
Bort till Stenströms med mamma och sen kändes det som att vi var klara. Har nog aldrig avverkat så mkt på så kort tid. Beslutade oss för att vi var tvugna att ha nånting i magen innan vi gick vidare så det fick bli en macka på Åhléns. Har riktigt svårt för Åhléns egentligen men vi stod precis utanför när vi började diskutera det så det var smidigast så. En macka med rostbiff, remoulad och rostad lök. Min favoritmacka :)
Gick in på Marc O'Polo där jag oväntat nog hittade precis ett sånt skärp jag velat ha rätt länge. Ett svart med nitar som lindas två varv runt kroppen. Riktigt snyggt och på rea! :D
Handlade två bitar lax och två bitar torskfilé på väg till bilen och åkte sen till Oj! där jag köpte en massa pålägg och grejer inför Filips frivecka :P Det går mer sånt då av någon anledning...
Hem till mig och lämnade lite grejer och packade lite inför en övernattning.
Åkte hem till mamma och pappa där det blev lite mys med cheesecake och sen en liten nap på soffan :P När jag vaknade blev det andra halvlek av Arsenal mot Bolton. Man måste ju vara insatt ;)
Sen lagade jag och mamma risotto med lax till mig och kyckling till dem, och lite sparris och körsbärstomater till det. Blev riktigt gott med ett glas vitt. Drack lite baileys och smakade på en mörk kakaolikör och en mörk rom. Lite provsmak av allt möjligt helt enkelt :)
Idag har det mest blivit att man myst runder hos mamma och pappa och tagit det lugnt.
Åkte och solade med mamma och sen lämnade hon mig tillsammans med en massa frukt och grönsaker och en spinningcykel som ska användas flitigt :P

Ikväll blir det att städa lite i klädkammaren och tvätta håret. Laga lite middag och sen ha lite söndagsmys i soffan.
Hur har ni andra tillbringat helgen?

Underbara Emma

Så nu är man blond och snygg igen :) Blev 2 cm kortare också. Det var ju milt sagt gaaaanska slitet. Så nu är känns allting mkt roligare igen :)

Har städat undan lite mer här nu sen jag kom hem. Blev inte så mkt gjort i förmiddags som jag hade hoppats på :/ Fick lämnat koftan förresten. Och Strapatz hade ingenting. Gina hade fått in en massa vårkläder och det såg ut som någon kräkt ut en massa pastellfärg överallt. Usch för pasteller...

Hittade förresten en alldeles underbar festlokal när jag letade lite åt Carina. Denna lokalen ska jag definitivt ha min bröllopsfest i när det är dax för det. De var verkligen allt jag drömt om. Men berätta inte det för Filip han kommer få en hjärtatack :P

Pysslas om

Sockersuget tog över och åt två skedar kardemummaglass. Ska snart ner till stan och bli ompysslad av älskade Emma :) Åhhh va jag har längtat. Visst det känns i plånboken men efter igår så känner jag att jag är värd det.
Ska till JC också och lämna tillbaka en kofta som krypte i tvätten. Såg verkligen ut som att jag hade snott en kofta från en 5-åring... O jo jag försökte faktiskt kämpa den på mig i hopp om att de kanske töjde sig när jag fick på mig den. Jo det gjorde den på sina ställen... Men inte armarna. Och det var knappt att jag fick av mig den...

Sen får det bli ett par snabba steg till Strapatz också och kolla om dem har något nytt fint inne. Har tillgodokvitto där och har haft det ett tag nu känns det som :/


Rise and shine

Uppe och hoppar. Idag ska det storstädas hos fröken Hansson. Måste få ut gran h*lvetet....
Sen ska man dammsuga och damma och allt det där.
Blir nog färskpressad ananasjuice idag :P Kanske med inslag av mango... Igår blev det färskpressad äpplejuice på granny smith och royal gala. Royal gala är ett favoritäpple om jag bara ska ha ett äpple att äta. Granny smith tycker jag är för syrliga för att ta en tugga av. Men som juice blir det fräscht och lagom surt.
Ja man ska ju klippa sig och slinga sig också idag :)
Skulle egentligen på Club Akut med Löfvall ikväll men med tanke på att man ska jobba imorgon så kanske jag hoppar det... Får se... Har inte ritkigt bestämt mig än.

Ja hur gick det egentligen med provjobbet?

Det gick alldeles strålande :)
Jag kände mig hemma rätt snabbt och kände att jag hade kontroll och koll. Skööönt.
Kom dit halv tolv och satt ner och pratade lite med Kajsa som är personalchef.
Gick rundturen och kollade alla möjliga skrymslen och vrår.
Sen var det bara att börja. Jobbade tillsammans med en tjej som heter Saga som visade mig vad man ansvarar för om man är i disken. Stor skillnad från när man var på Papi för här kommer man ut mkt mer bland gästerna och dem andra anställda. På Papi var det lätt att fastna i disken och stå där hela dagen. Då blev man rätt trött på det. Men står man på diskschemat här så är man överallt.
När halva dagen hade gått frågade Kajsa hur jag hade trivts och sa att det hade gått väldigt bra och att jag var välkommen igen på fredag :)
Yeeeiii!!!

Så var var det jag provjobbade egentligen? Fahlmans!!! :D
Hos lilla
Carina ;) Tack för tipset vännen!


Dagsrapport

Läget käns någerlunda under kontroll. Hostan är inte särskilt befintlig och har bara pyttelite ont i halsen nu.
Ska äta en stadig frukost med massor av vitaminer så ska vi nog se att jag kan brotta ner den här jävlen! Mohaha!

Okej nu ska jag lugna ner mig...
Ska provjobba om ett par timmar och visst e man lite nervös. Antar att där är en massa saker som kan gå fel även om jag inte riktigt kan komma på något just nu. Jag kan ju det här egentligen. Visst det är lite andra saker o lite annorlunda men jag anser att jag ska vara helt och hållet kapabel till att fixa det här.
Det som oroar mig mest är det faktum att jag inte är hemma där så jag har inte riktigt koll på läget. Och jag avskyr att inte ha koll...
E det något jag lärt mig på Papi är det att så länge man har koll på saker och ting kan man ha det hur stressigt som helst och rusa fram UTAN att tappa kontrollen så att allt blir pannkaka.


Men vi håller tummar och tår så återvänder jag ikväll vid sju. Och var jag ska provjobba? Ja det vet ett par av er men resten får vänta tills jag fått svar :) Vill ju inte ropa hej förrän jag kommit över den där ån...


Förkylningsfighten

Förkylningen vill inte ge sig. Stundvis gör det fruktansvärt ont i halsen. Typiskt att sånt ska hända dagen innan man ska provjobba...
Men jag sveper hostmedecin, varm choklad och äter glass och strepsil om vartannat.
Just nu sitter jag och mumsar på hemgjord kardemummaglass. Sjukt gott... Ett tag... Blir rätt så tjatig smak. Det smakar så mkt och är så kraftigt så det är svårt att äta mängder. Hum bra det kanske....
Ja jag ska göra mitt bästa imorgon iaf. Det e ju inte så att man inte jobbat sjuk förrut. Var värre när man hade maginfluensa förra året och fick springa på toaletten och kräkas titt som tätt...


Så nu håller vi tummarna för att halsen lättar upp sig till imorgon och att foten inte krånglar.


Alla dessa röda dagar

Så så var det "söndag" igen. Alla dem som jobbar hoppar av lycka och vi andra rycker på axlarna och blir lite småsura för att affärerna har stängt. Eller nått...
Ja det har ju vatt en massa röda dagar nu. Men ja nu dröjer det ett tag tills nästa gång.
Imorron ska man provjobba som sagt och på torsdag får man äntligen ny färg i håret. Har ju inte varit där sen juni eller nått.... På kvällen ska jag visa upp min nya fina färg på Club Akut med Löfvall :)
På fredag ska jag umgås med John vilket vi inte gjort på ungefär lika länge.

På måndag är det dax för ansiktsbehandling. Fick presentkort på Electa i julklapp förra året av Papi och har inte tagit itu med det förrän nu. Så klockan nio ska jag dit och går där ifrån helt rödprickig och flammig antar jag... Charmigt...
Onsdag är det månadens massage följt av Make up rådgivning på Body shop dagen efter. Samma sak där att jag fick ett presentkort på det när jag blev medlem. Presentkortet varade i 3 månader eller nått och går ut den 17:e. Så även där ute i sista minuten.
På fredag har jag äntligen fått tid hos ortopeden och ska dit och gjuta inlägg till mina stackars fossingar.

Så ser schemat ut framöver :) Plus att Filip har frivecka nästa vecka. Inte mkt han hunnit jobba förräns det är dax att vara ledig igen... Ja det stör inte mig kan jag säga...

Vinterdepression

Första året på mkt länge som jag inte drabbas av vinterdepression. Förra året var något i hästväg...

Men i år... Nej inte direkt faktiskt. Vet inte om det bara beror på Filip utan också att jag tagit julen på stort allvar och fått mycket julkänslor, eller om det beror på att jag umgåtts med mamma och pappa. Eller om jag helt enkelt bara är en starkare och gladare människa :)
Tror att det är en coctail av allt. Får tacka alla vänner som funnits här också :)
Det är skönt att veta att man har dem så nära om man behöver dem. Funderar på att dra ihop nånting med allihopa men det e ju inte alltid så lätt som man hoppas...
Men jag ska göra mitt bästa :)

Vårkänslor!!

Åhh va jag längtar till våren och sommaren! Jag längtar efter bara ben och att resa iväg. Vart vet vissa men inte alla :P
Sitter och kollar på nätet och i H&M-katalogen och längtar efter ett par skjorts och en luftig top!
Eller en bikini liggandes på en filt i gräset :)
Blev ju rätt mkt bikini förra året trots allt... Förra året igen badade jag inte en enda gång men i sommras blev det några dopp med Filip och lite solande på gräsmattan med Löfvall. Som jag längtar efter det!
Ska försöka få med Filip till Spanien i sommar med hans familj. Han e ju som sagt inte så glad för att flyga så det blir kanske lite övertalande innan han går med på det :P

Ja där är en resa inbokad iaf. Som jag längar! Som jag ska shoppa inför sommaren! :P

Fröken frukost

Dagens lyxfrukost bestod av:
En ost- och skinktoast
Varm choklad för min hals
Smoothie på rabarber, jorgubbar, yoggi och proviva jordgubb.

Till det blev det den vanliga coctailen med smärtstillande för foten och numera gerimax ginseng. Det sista är kosttillskott jag börjat med. Det är viktigt att få i sig mineraler och vitaminer :) Speciellt med tanke på att jag ska få kroppen i form och börja må bra. Tabletterna har dessutom en uppiggande effekt vilket kan behövas så här års.

På kvällarna är det en riktigt avancerad procedur med både p-piller, smärtstillande och frukt och fibertablette som sen följs av snarkspray när Filip är här.... Känner mig lite som ett gående apotek ibland.

Ja idag blir det ju även strepsil, bafucin och hostmedicin i förebyggande syfte.


När man verkligen tar sig i kragen

Jag var helt inställd på att träna idag. Igår började jag dock känna hur jag hade lite ont i halsen och hostade lite ibland.
Jag slängde i mig strepsil och hostmedecin för jag vill ju verkligen inte bli sjuk nu. Spreciellt inte när jag ska provjobba på onsdag...
Men ja jag kan ju som sagt inte träna idag. Det vågar jag inte den här gången. Hade det inte varit för de på onsdag så hade jag kanske gått ner men icke idag. Idag tar vi det säkra före det osäkra.

Squeeeeeezing

Jag har en matberedare. En sånn där man kan mixa och riva och ha sig med. En sjukt bra maskin som man har stor nytta av. Jag fick den i julklapp för ett par år sedan av mamma och pappa och jag hade önskat mig en maskin med extra mkt tillbehör.
Till denna fanns det också juicepress och juicecentrifug. Dock har jag aldrig riktigt förstått hur centrifugen fungerade. Iom alla olika tillbehör finns det också en massa olika delar... Delar jag inte riktigt vet hur jag ska pussla ihop.
Har försökt nån gång men blev otålig och irriterad på den dåliga beskrivningen som ingick. Bara det faktum att jag anstränger mig och till och med bläddrar igenom informationsbladen ger en bild av hur gärna jag hade fått den att fungera.
Men ikväll kände jag att det var dax för ett nytt försök. Och ja jag lyckades efter många om och men :)
Så imorron ska jag köpa frukt och pressa en massa god juice. Morots-, äpple- och annanasjuice står högt upp på listan.
Inte nog med att jag numera kan unna mig goda smoothies med blendern jag fick av Filip jag kan också dricka en massa nyttig och god juice varje morgon :)
Frukost har blivit betydligt roligare nu för tiden!


Supersöndag

Vaknade halv elva med en fantastisk träningsvärk. Tjo va träningen hade gjort nytta igår ja... Min rygg är stel som en pinne...

Filip kilade över och handlade frallor och det blev en mysig söndagsfrulle med 4 sorters pålägg, färsk ananas, blåbär och en smoothie. Jag som inte ofta äter frukost är inte van vid att ha en massa pålägg hemma så det var trevligt :)

När vi var klara med frukosten åkte Filip och jag har bara legat och myst i soffan.
När jag känner mig klar med det här ska jag städa badrummet, ta bort nyårslacket på tårna och testa lite brun utan sol på mina stackars ben. En lite halvslapp söndag som ändå ska ytnyttjas lite :)

Det är också dax att planera veckan som kommer med middagar osv. Behöver rensa lite i frysen känner jag... Får bli tjugo varianter av köttfärs...

Att ha något att se fram emot

Nästa vecka ska jag provjobba :D YEiii!
Sen blir det klipp och färgning på torsdagen och veckan efter det är det make up rådgivning på Body Shop och massage på aktiverum.
Så man kommer väll vara en riktig pingla efter det ;) Ska försöka trycka in en ansiktsbehandling den veckan också. Börjar bli lite torr i pannan känns det som.

Så man har lite schemalagt. Blir lite träning där också.

Idag har man varit o tränat, sen oj efter det. Köpte brun utan sol på Söderpunkten som jag ska ge en chans sen också.
När jag kom hem blev det en smoothie med björnbär och mango. Mums filibabba.
Åkte ner till stan vid två och började jakten på mat. Hum bishops kanske? Nix stängt... Hampan? 200 kr för varmrätt... njaaa... Harrys blev det till sist. En burgare till FIlip och en Oxfilétoast till mig.
Hann precis bort till systembolaget innan dem stängde. Blev öl till Filip och Rosé till mig. Hoppade in i bilen och sen ut till Väla där det blev naturapoteket och sen hem.
Nu är det mys i soffan för hela slanten :)

Årets första

Årets första dusch igår efter en lång nyårsnatt var nog mitt livs skönaste dusch.

Årets första bakfylla var inte så påtaglig som jag var rädd för.

Årets första frukost bestod av rester. Rester som jag sen åt hemma hos mamma och pappa också men som jag sen lämnade där för att inte äta ihjäl mig på potatisgratäng.

Årets första kväll spenderades hemma i min soffa med morotsstavar och dill- och gräslöksdipp.

Årets första tvättid startade för 1 timme sen och jag är rätt stolt över mig själv för att jag inte missade den.

Årets första träning ska avklaras under dagen.

Årets

Årets tv-serie: Scrubs och Sienfeld har varit två serier jag och Filip tillbringat mycket tid med

Årets fest: Nyår var outstanding!

Årets plagg: Tunikor och långkoftor. Underbart att bara dra på med ett par leggings under.

Årets pryl: Min iTouch räddade mig på flygplatserna i USA

Årets accessoar:
Har varit helt kär i armband hela 2008

Årets ha-begär: Nintendo Wii. Var väldigt nära att köpa ett i mellandagarna men jag samtalade med mig själv och kom fram till att jag kan ha dem pengarna till något vettigare just nu. Som hyra :P

Årets stad: Köpenhamn

Årets bok: Jenna Jamesons självbiografi

Årets panik: På flyget mellan NYC och Fort Meyers då alla satt och skrek att dem skulle dö...

Årets sajt: Facebook har ju ingen missat

Årets plats: Min soffa är svårslagen

Årets vardagslyx: Äta en mysig trerätters med sin pojkvän en helt vanlig måndag

Årets barrunda: Jag måste nog säga att det var med Tilde och Marlene på Marlenes examensdag i sommras.

Årets utgång: Jag tvekar mellan utgången med Löfvall då vi var på Helsing och Cardan eller Nöjesgalan med Papi... Båda samma helg. Gissa om den helgen var bra :)

Årets miss: Varför smörjer jag inte in mig ordentligt när jag ska sola? Fröken Tomat hängde i Miami och började nästan gråta så fort hon vred sig i sängen...

Årets frukost: Scones och nypressad juice med Filip

Årets upptäkt: När jag ringde Öresundskraft och fick reda på att jag inte var registrerad på min adress. Och därför inte heller hade fått någon elräkning eftersom förre hyresgästen inte hade avregistrerat sig. Så tack för att jag slapp betala el förrän efter ett halvår i lägenheten :)

Årets film: The Holiday är fortfarande outstanding!

Bästa parfymen: Donna Karan Be Delicious

Bästa shoppingen: USA var en underbar plats när det gällde att spendera pengar

Bästa resa: USA var otroligt

Bästa uttrycket: Du är en ....

Årets drink: Rosé redbull eller någon av drinkarna på Helsing

Årets djurupplevelse: Aligatorerna i Everglades var rätt coola

Årets snacks: Paranötter

Årets fyllemat: MAX på väg hem från stan med Filip

Årets frustration: Min förbaskade fot som började strula i slutet på sommaren som ledde till att jag hoppat runt på kryckor och varit sängliggande

Årets high five: Till hälsokostbutikerna som fått min mage i hyffsad balans

Årets cmon!: Alla dessa tusentals gånger då jag kollat blandat ihop tvättiderna

Årets chock: Den ekonomiska krisen har väll ingen missat

Årets puckon: Löfvalls Peter som glömde bort att han skulle beställa en byrå till mig som därför tog typ tre månader för att komma på plats :P

Årets mascara: Guerlain mascara Le 2

Årets egenskap: Min omtänksamhet har uppmärksammats mer än vanligt :)

Årets bästa utflykt: Köpenhamn med Filip när vi var på Zoo och sen åt bbqribs och drack vin/öl :)

Årets egoboost: När jag lagade mat till 16 pers på nyår, lockade Elins hår i typ 2 timmar och blandade en massa goda drinkar till alla och fick komplimanger för allt. "Kock, frisör och bartender? Kan du allt eller?" ;)

Årets stalker: Sjukdomar. Jag har känt av migrän och huvudvärk mer än vanligt, ögoninflamationen pendlade mellan ögonen ett tag och så var det ju den här förbaskade foten.

Fem saker som förgyllde mitt 2008:
USA var en fantastisk upplevelse
Jag träffade FILIP! Lärde känna honom, hans vänner och familj. Alla är underbara :)
Kinamat och alla andra mysiga middagar med honom.
Mina föräldrar har haft en stor del i mitt liv det här året. Större än tidigare tror jag.
Jag har kommit närmre både Tilde, Marlene och Löfvall. Tilde har stannat upp och slutat fara runder en stund, Marlene har flyttat hit igen och Löfvall och jag har tagit oss i kragen :)