Flyttfix!

Uppe med tuppen imorse och körde in till stan klockan åtta. Bar runder på en massa lådor och nu är nog alla kartonger ute iaf. Mats skruvade upp det gamla badrumsskåpet och sen monterades både sängen, garderoberna och hatthyllan ner.
Imorron är det bara möbler som ska bäras och sen ner på lagret där det ska förvaras så  länge.
Ska bli så galet skönt att få flytta! :)
På måndagkväll efter jobb så kommer jag få bära lådor halva natten. På tisdag blir det nog premiärdax att sova i Viken :)



Slut på semestern

Ja det är ju rätt så mkt full rulle här hos mig nu för tiden. Lägenheten töms lite varje dag i princip och det är väldigt mkt att planera och tänka på.

Filip hade ju fest här i lördags. Blev riktigt trevligt och lyckat. Massor med mat men det mesta gick ner som tur var :) Skickades med lite rester hem till Åke och Elin som också är i flyttagen.
Dagen efter rördes knappt ett finger. Städade lite men kollade mest på film och slummrade till i soffan.
Måndagmorgon stack jag iväg och handlade och började laga mat till kvällen. Svärföräldrarna kom hem från stockholm och framåt kvällen kom Åke, Elin, mamma och pappa. Åt helstekt fläskfilé med västerbottenost-gratäng, rödvinssky, karamelliserad lök, parmesanfyllda champinjoner och sockerärter.
Det är så skönt att våra föräldrar klickar så bra. Det är verkligen som om dem kännt varandra hur länge som helst och har ändå bara träffats två gånger än så länge :)
Till efterrätt blev det hallonpannacottapaj (se recept där nere) som jag gjorde en improviserad persikopannacotta ovanpå också. Blev inte alls fel :)

Tisdag var första jobbdagen efter semestern. Suck va jobbigt att gå upp halv sex...
Igår började jag inte förrän klockan två så jag och Filip handlade en massa på OJ! och bunkrade upp en massa kött och sånt bra och ha :) (hade 10% där)
Idag ska jag jobba 9.00-15.00 sen är det minisemester igen. Varför inte :)
Imorron ska dem sista lådorna flyttas hit och sen på lördag går det stora lasset med möblerna. Längtar!

Hallonpannacottapaj

Pajskal
12 digestivekex
75 g smält smör

Fyllning
3 st gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

färska bär till garnering

Tillagning


8-10 bitar:

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.


Sömnlös i Lerberget

Går och lägger oss strax efter tolv. Vaknar kvart i ett av att larmet på min bil står och tjuter utanför fönstret. Vad i helvete?
Flyger upp och tittar ut genom fönstret. Ingenting. Går och lägger mig och försöker varva ner. Går icke... Jag och Filip går ut och tittar och bilen står kvar och är orörd. Skumt.

Går upp och lägger oss och försöker somna om. Istället ligger man och lyssnar efter varenda litet ljud och går igenom varenda möjliga ställe där tjuvar kan tänks ta sig in. Filip går ner och tänder på nedanvåningen för att markera att någon är hemma.

Jag tänker på alla artiklar man läst i tidningen om inbrott och att ibland knallar knarkare in utan att bry sig om någon och ligger i sover i rummet. Filip märker hur jag ligger och vrider på mig. . Tror att jag hör ljud från nedanvåningen. Visst är det någon där nere? Eller inte... Filips kompis föräldrar hade ju inbrott och dem bor inte långt härifrån....

Klockan två har jag inte fått en uns sömn och Filip beslutar sig för att köra in oss till Helsingborg och sova där ist. Så här kan vi ju inte ha det hela natten liksom.

Klär på oss och kör in till stan. Filip är hungrig så vi hoppas på att McDonalds ska ha öppet. Där står bilar utanför när vi kör förbi och där sitter folk där inne.
Kör in in McDrive där det står att restaurangen är stängd. När vi kör förbi fönsterna sitter personalen där inne och vinkar och hånflinar. Fan ta dem.....

Max kanske? Kör ner på söder och Max hade minsann öppet. Lite dräggit folk där halv tre på natten.... 99% av dem som var där var packade och en kille låg och sov vid ett bord... Kul och väcka honom när det är stängningsdax...
Köpte lite käk och åkte upp till mig. Parkerade och började gå från bilen. Filip upptäcker att han tappat sitt kortetui och att det måste ha glidit ur fickan när han satt i bilen. Tillbaka till bilen.

Inget kortetui där och vi kör ner till söder för att kolla om han tappade det när han klev ur där. Inte där heller.

Kör hem till Lerberget igen för att kunna få någon ro i kroppen. Ja det låg där i köket. Halv fyra satt vi här och åt våra kalla pommes för att sedan vara så sjukt trötta och somna utan att orka tänka.
Skitnatt!


Kakbak och matlagningsmys

Jag och Filip var och handlade på City Gross till hans 25-års fest idag. Filip var övertygad om att jag skulle ruinera honom och att maten skulle gå på minst 2000 kr. Med tanke på flytten kände jag att vi kunde ha roligare för dem pengarna och hade därför planerat en billig men god buffé. Så maten hamnade precis under tusenlappen :) Lagom pris för mat till 20 pers...

Kom hem och slängde ihop spättafiléer med potatiskompott. Mums med fisk! :)
Sen har matlagningsracet bara rullat på. Har bakat chocolate chip cokies, morotskaka, kycklingklubbor, marinerat karré, bbq sås, coleslaw och sen blev det middag till Filip efter träningen.

Älskar att laga mat :)





Leilas morotskaka

Ingredienser
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1,5 dl solrosolja
4,5 dl rårivna morötter

Topping/Glasyr
60g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
skal av 1 lime
100g philadelphia

Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda torra ingredienser och vänd ner i äggsmeten.
Tillsätt olja och rivna morötter.
Hälls smeten i en smord och bröad form (ca 24cm).
Grädda i ugn ca 55 minuter.
Låt kakan svalna.
Vispa alla ingredienser till toppingen krämigt. Bred över kakan

The mentalist

Har snöat in mig helt på den serien nu på senaste. Har alla avsnitten på min ipod så när Filip okuperar TV:n så sitter jag i soffan med mina hörlurar och kollar på Simon Baker.
Han e verkligen sjukt het som Patrick Jane! Sexigt med killar i väst faktiskt...



Zoo Köpenhamn

Ja det var drygt ett år sedan men jag kom på att Filip har ju bilderna! Vi hade en helt underbart mysig dag där tillsammans så varför inte dela med sig av den? Nykära o söta som vi var :)

           





Mitt liv i flyttkaoset

Så här ser min lägenhet just nu. Tack o lov slipper jag sova i röran :P

Så här ser mina glamorösa middagar ut. Allt är nerpackat så jag har bara en uppsättning bestick framme :P
Därför blir det papperstallrikar och plastmuggar. Kan ju då inte laga mat eftersom att kylen dels är tom och att jag inte har några redskap. Så nästa vecka när jag ska sova här får det bli take away i någon form :)

 

Kartonger kartonger kartonger....









Badrummsskåpet är också tomt...



Klädkammaren likaså. Kommer sakna den :(


Planeringsmys

Filip är på träning och jag tar mig ett glas rött samtidigt som rödvinsskyn puttrar på spisen där nere. Luktar gott ända upp :)
Idag har vi planerat lite mer när det gäller lördag. Filip ska ju ha 25-års fest men det har varit lite luddigt när det gäller vilka som ska komma osv. Många har ju blivit bjudna i förbifarten eller på fester :P O då kan man kanske lite alltid lägga så stor vikt vid det.... :P
Så idag skrev vi en lista på säkra kort och jag har börjat slipa på lite käk. Jag älskar ju det här med att planera ;)
Dessutom behöver jag lite annat att tänka på än bara flytten. Städade bakom spisen idag... Boooring...
Jag som är lite smått pedant av mig tycker om att ha det snyggt o rent men vem sjutton bryr sig om hur det ser ut bakom och under spisen?


En vecka avklarad

Så har en vecka av semestern gått. Har tagit det väldigt lugnt med lite roliga inslag som tur till Ä-holm, Harry Potter på bio och lite utgång :) Har packat ner i princip allt i lägenheten och har börjat städa en del. Skurade till exempel köket idag vilket är måttligt roligt :P
Har varit mest hos Filip iom att Mats och Vonne är i sthlm. Mysigt att leka husägare och grilla en massa :) Ja snart kan vi ju själva grilla hur mkt vi vill på vår egna lilla uteplats. Som jag längtar och det är inte lång tid kvar :D

En dag kvar!

Blev inget äta ute ikväll som jag hoppats lite på. Iofs hade jag säkert somnat under desserten men ändå :P
Ist blev det grilla här ute i Lerberget med svärföräldrar och svåger.
Filip spelar just nu guitar hero och jag funderar på att blanda ihop någon drink eller nått... Tog hit mitt barskåp idag så jag har ett stadigt sortiment på ungefär 60 sorters sprit att blanda med :)

Imorgon är man äntligen ledig och då blir det kanske kanske IKEA om jag har tur ;)
Man blir ju alltid lite misstänksam när killen föreslår en tur dit... Vad kräver han i sin tur? Vad har han nu ställt till med? ;)
Sen jobbar man bara på lördag sen e det äntligen semester!!

En onsdagkväll

Aj aj aj vilken träningsvärk jag har idag. Och fan vilken huvudvärk en av kollergorna gav en idag. Tokont i huvudet!

Trottsade värken och var och tränade med Sandra ändå :) Så duktiga vi var! Körde kondition i 45 min samtidigt som jag kollade på the mentalist på min iPod. Hade omöjligt kunnat köra styrka med den träningsvärken...
Hoppade in i bilen efter träningen och åkte ut till Väla där jag mot min vilja (kanske inte helt sant) hittade två toppar för 129/99 kr st. Överkommligt :)
Hittade en massa snygga skor på scorett men enligt Filip hamnar inte mina skoköp under våra gemensamma utgifter så då fick de va så....
In på IKEA och köpte nytt sommartäcke (bye bye värmefrossa om nätterna).
Nu ska jag varva ner och gå och lägga mig om två timmar :P


Allt för att slippa butikshyra!

Det har hänt nånting ute på stan dem senaste tio åren. För inte kan jag minnas att det stod folk ute på gatorna som skek och drog i en... Antingen ska man stödja någon form av organisation eller är det dax för dig att byta teleoperatör eller varför inte elbolag? Inte kan jag minnas att gatorna var fulla av alla dessa försäljare för tio år sedan?
Idag när jag gick från jobb passerade jag två olika grupper från godel, en från amnesty, en från rädda barnen och två som skulle göra reklam för tisdagsklubben. Det är rätt många på en kvart....


Grymt gymmande!

Kom precis hem från gymmet. Kom fram till att alla bodybuilders solar så sjukt mkt för att man inte ska se hur rödflammiga dem blir... Jag är inte lika "brun" som en bodybuilder och såg därför ut som en brokig tomat i ansiktet när jag gick (eller hasade mig av...) crosstrainern. Hade jag varit sådär "vackert" orange som bodybuilders brukar vara hade jag inte alls sett sådär svimmfärdig och anfådd ut tror jag..
Körde samma playlist som vi hörde ute i lördags och dem låtarna var precis lika bra att träna till som att dansa till :)

Gick in på Oj och handlade med mig en massa gott. Märkligt hur mkt mer grönt jag äter nu för tiden jämnfört med för ett år sedan.
Köpte med mig vindruvor, pärltomater, romansallad och en massa annat gott nyttigt som kaniner äter :)
Blev även lite kalkonbacon som ska bli intressant att testa.
Lättprodukter har också börjat förekomma mer och mer i kylen. Visst det är fortfarande godare med riktig grädde i maten än matlagningsvarianten men det är inget som förekommer var och varannan dag längre.
Jag tror minsann att jag börjar bli en aningens nyttig :)
Jag undviker kakorna på jobb, dricker vääääldigt sällan läsk (det räknas faktiskt inte i drinkar) och godis och choklad är inte så vanligt.
Chips är dock fortfarande ett problem. Chips är en enorm svaghet och jag var tvungen att titta bort när jag passerade chipshyllan idag. Ja faktiskt annars hade jag tänkt att jag kunde minsann unna mig en påse när jag slitit så hårt idag!
Nä jag får minsann ge mig själv en guldstjärna idag! :)



Nostalgi (igen)

Kom och tänka på en film jag hade när jag var liten. Var nog min favoritfilm men den var såååå sorglig och jag tyckte att den var lite småläskig.

Regn och rusk

Undra just hur många paraplyer som säljs medans det regnar varje år... Skulle till systemet och gick förbi Åhléns och fungerade på om jag skulle köpa ett paraply eller inte. Äsch jag väntar tills jag varit på systemet tänkte jag... Och när jag kom ut från systembolaget vräkte det ner. Men det gjorde inte så mkt :) Lika glad var jag. Lite småmysigt med varmt sommarregn och fötter i sandaler som plaskar i  vattenpölarna när man går :P

Idag börjar Filips semester. Tror inte att han gråter över regnet med tanke på att han har 6 veckors semester. Han har så det räcker och blir över och har råd med lite regn ;)

Ikväll blir det träning på schemat!

Gårdagens partylåtar!



Nostalgi

Ja som vanligt så fick vi frågan "vill ni vara med på bild?" igår...
Och visst sjutton ville vi det :P Haha lite för old times sake.


Nedmontering av barskåp

Har fått ett ryck idag och börjat packa ner en massa saker inför flytten. Vill ju göra så mkt som möjligt så tidigt som möjligt :P
Har rensat rätt mkt i klädkammaren och sörjt lite över att jag inte kommer ha en sådan i den nya. Dock får jag tre garderober av fyra ;)
Plockade ner alla spritflaskorna som stått ovanpå köksskåpen. Blev återigen påmind om att köksfläkten inte fungerar och att all os och allt fett åker upp dit... Och lägger sig på mina drygt 40 flaskor... Så nu har alla flaskorna torkats av grundligt och ska snart ner i påsar för att skickas till Filip fram till flytten :)



Dansa hela natten!

Jobbade mellan 07.00 och 14.00 igår. Hade sovit med inpackning som skulle sköljas ur så halv fem gick jag upp...
Som tur var det väldigt lugnt på jobb och det kändes som att de flesta av gästerna var från kryssaren.
Skulle träna efter jobb men när jag stod där i omklädningsrummet på gymmet upptäckte jag att jag självklart hade glömt packa ner en tröja på morgonen.... Så det var bara att gå hemåt.
Provade kläder i evigheter och sen fick jag panik och åkte hem till Filip. Försökte sova där men det gick max i en kvart.
Åt kycklinglasagne och hade det riktigt mysigt med familjen Axelsson och några från familjen Åknert (filips brors flickväns föräldrar).
In till stan och bytte om och bättrade på sminket.
Träffade Löfvall strax efter tio och gick ner på stan.
Gick bort mot gröningen och njöt av den underbara sommarkvällen. Kollade på folk och bara myste.
Gick till hampan men där var bara en massa konstigt folk. Fick bli 7-eleven för en red bull (började kännas att man hade varit vaken sen 04.30...)
Hampan igen men gick lika snabbt igen. Bort till Cardan och tog en stämpel. In på Helsing för att kolla läget men där var rätt så tomt även där... Lite otippat.
Ringde Filip som kollade var hans killkompisar var. Terassen tydligen. Så vi gick upp för alla tusentals (kändes så) trappstegen och slog oss ner där och snackade skit med dem och jag tog en rosé red bull. Konstaterade åter igen att jag är så glad för att Filip har så bra föräldrar och vänner.
Ner till cardan där vi dansade till halv fem. Efter det hade jag så galet ont i fötterna och störde mig på alla som försökte få hem en som sista-minuten-ragg. Det är okej med folk som raggar på en under kvällen men på slutet blir folk så desperata och tre pers kan stå runt en och dra i en. Bokstavligen talat igår... Och snälla lägg av med "lääääget" kvart i fem! :P
Hade velat gå hem imorse men det ville inte fötterna däremot så det fick bli en taxi. Bäddade ner mig kvart över fem och hade då varit vaken 24 timmar och 45 minuter. Lovely.... Imponerad av mig själv att jag pallade hela kvällen. Stort tack till Löfvall, grabbarna på terassen och red bull! :)

Snabb skakig bild på väg ut igår!


Födelsedagsförberedelser

Filip fyller 25 den 27 juli... Känns rätt smidigt att vi fyller år med 1 månads mellanrum :) Känns som att man kommer köra kombinerat firande sen :P
Har tro det eller ej redan ordnat med födelsedagspresent till honom :) Känns skönt att inte behöva stressa. Märkligt hur man alltid börjar fundera på sånt två veckor innan det är dax :P
Tror han kommer bli glad över det jag ska ge honom :)

Partykväll i Viken

Var på Väla, i stan och på Familia igår med mamma. Hon letade efter bikini samtidigt som jag (smakrådet) halvsov på stolarna i omklädningsrummet...
Tog hem alla mina vinterjackor till mamma och pappa och startade sen grillen hemma hos dem. Åt grillad karré med smokey chipotle rub (rekomenderas) och slappade lite.
Åkte till Lerberget och vid tio kom Filip hem. Vi hade snackat om att sticka till Helsingborg och ta några glas vin men då hade vi fått sova i stan... I min lägenhet där temperaturen ligger på runt 45 grader... Inte så sugen på det...
Men så ringde telefonen och tydligen satt Filips gamla klasskompisar på hamnkrogen i Viken och drack öl och ville att vi skulle komma.
Så vi begav oss till Viken.
Och som jag inte ångrar det. Hade sjukt roligt och drog vidare hem till Filips kompis Oskar där vi skrattade och fortsatte festandet ett par timmar till :)
En riktigt lyckad kväll som ledde till en mindre pigg dag på jobb idag :P
Som jag längtar tills vi flyttar till Viken. Kvällen igår fick mig inte att bli mindre sugen :)