Bästa födelsedagen på flera år!

Ja jag har inte haft en så bra födelsedag sen jag var typ fem kändes det som :)
Vi var hos mamma och pappa och Mats, Yvonne och Filip kom dit och åt middag.
Våra föräldrar har aldrig träffats förrut men det kändes som att dem känt varandra i tjugo år. Oj va det pratades och skrattades.
Av Filip fick jag ett jättefint halsband med stenar och matchande örhängen. Mats och Yvonne gav mig presentkort på Väla.
Mamma och pappa gav mig presentkort på Len hud i Helsingborg, en hög silvrig lykta/lanterna och sen fick jag en kitchenaid! :D Jag har önskat mig en sånn sen jag var typ 16. Blev överlycklig! :)
Halv tolv stack vi från Svedberga och jag kunde inte varit gladare.

Igår var det först stranden där killarna spelade beach volley och jag tog ett litet dopp. Hem och grillade och på kvällen blev det bio. Drag me to hell var lite sisådär. Inte riktigt värt sina betyg på imdb.


Umgås med allt och alla! :)

Igår var jag ju som sagt på studion och plåtade lite. Var riktigt kul att jobba med Joachim igen. Man hade ju dock glömt bort lite hur det fungerade och hur detaljerat allting verkligen är. Ett litet krassestrå flyttas en eller två milimeter hit eller dit och man böjer en skiva lax en liten liten aning. Ja en massa små små detaljer som vanliga dödliga inte medvetet tänker på när dem tittar på en förpackning på ICA.
Men ja det blev bra till slut.

Idag var jag och tränade på morgonen. Sen in på Oj och handlade. Hem och slängde i mig lite tortellini med ett litet parmesanberg :)
Massage halv tolv och på vägen hem ringde mamma. Hon hade handlat flyttlådor till mig (jag får ju inte in dem i min bil) så jag mötte henne utanför porten för att ta emot dem. Småpratade lite och ja jag skulle ju egentligen bara ligga o sola på gården. Så det kunde jag ju lika bra göra i deras trädgård :) In i bilen igen och hem till mamma och pappa.
Sen åkte jag in till jobb där jag berättade att jag försvinner den 24 augusti men gärna jobbar extra på helgerna för att få in lite cash. Sen hade vi möte där vi lärde oss mer om kaffemaskinen och sen en del om vår nya kundklubb.

Imorron ska jag jobba och sen ska vi ut till en av cheferna och grilla och umgås i största allmänhet :) Trevligt trevligt.
På torsdag ska jag träffa Marlene och eventuellt Tilde och äta något och dricka vin.
På fredag ska jag ut med Siri och även då klunka i mig lite vin :P Gött gött gött!
Sen är det lördag och min födelsedag! Yeeiii!

Tillbax till skolbänken!

I april satt jag där och blev grillad av 3 olika personer. Jag gjorde praktiska prov och teoretiska. Jag var nervös och hade ont i magen.
Jag skulle få svar runt midsommar var det sagt.

I en veckas tid har jag bott vid brevinkastet och väntat och hoppats! OCH IDAG KOM DET!

Jag kan ärligt säga att jag tog ett djupt andetag när jag rev upp kuvertet... Men ja jag kom in!!! :D
Den 24 augusti börjar jag mitt år på Akademi Båstads gastronomiutbildning!


Full rulle

Ja jag har så mkt för mig just nu och så lite lust att blogga. Allt annat är så mkt roligare :)
Har umgåtts en del med Filip i helgen vilket varit underbart mysigt. Längtar tills jag ser honom varje dag. Vi kommer visserligen gå förbi varandra en del när han jobbar natt men jag vet var jag har honom om jag vill gosa ner mig lite längre i sängen :)
* Fredag: Midsommar tillbringades i Lerberget. Filip skulle jobba på morgonen dagen efter så därför blev det en mysig middag för två.
* Lördags: var jag hos mamma och papap och fixade i trädgården. Ska bli så skönt att ha dem närmre och se dem oftare :)
* Söndag: Jobbade igår och stack sen hem till Filip och grillade.
* Måndag: Idag ska jag först städa och fixa här, handla, tvätta bilen och sen ska jag till Joachim och hjälpa honom lite :)
* Tisdag: Imorron är det massage och sen ska vi ha möte på jobbet.
* Onsdag: Jobba 09.00-15.00
* Torsdag: Jobba 11.00-19.00
* Fredag: Jobba 14.00 - 19.00
* Lördag: Min födelsedag! Yeei! Middag i hos mamma och pappa med Filip, Mats och Vonne :)


It sucks!

Det suger att gå upp före fan när man börjar klockan sju.
Därav min frånvaro. Jeje måste dra till jobb sen. C ya!


Upcomming B-day!

Ja snart fyller man ju år :) Det slog mig igår när mamma kom inom jobb och frågade om eventuella önskningar.
Hade tänkt ha fest/utflyttningsfest här i lägenheten samma dag som jag fyller år. Men så får man reda på att vi skulle ut och äta med jobb den dagen och att ingen från Fahlmans skulle kunna komma isf. Så nej det får bli kombinerad inflyttningsfest/födelsedagsfest i Viken senare i sommar ist :)
Men fira måste man ju! :P



Jobbehelg

Jobb igår, jobb idag och jobb imorgon.
Idag var det rätt så lite att göra så det blev stundvis lite halvtrist. Vågar knappt tänka på hur det kommer vara imorgon... Söndagar är ju den allra tråkigaste dagen att jobba på. Man är inte så många inne och man jobbar länge och har "bara" 15 min rast. Sen ska man städa och göra en massa annat.
Jaja efter jobb ska jag till Lerberget tänkte jag :)
Imorgon ska jag också leka med Filip var det tänkt. Har dock inget planerat och med tanke på att jag börjar 07.00 på tisdag så blir det nog inte så sent...

Ja vad har annars hänt... Åt ute med familjen Axelsson igår. Har världens bästa svärföräldrar :)


Konstiga drömmar

Har haft riktigt sjuka drömmar i natt.
En dröm handlade om att mina föräldrar hade enorma problem av mullvadar i trädgården. Ni vet deras jordhögar kan förstöra vilken trädgård som helst. Blev inte bättre när dessa mullvadar skapade jordhögar som var upp till fem meter höga... Dem lyckades dessutom på något vis trycka upp en nergrävd enorm vattentank som var minst 15 meter hög... Ja det är lite svårt att förklara och ännu konstigare att förstå.

Sen drömde jag om att jag jobbade som modell och skulle plåtas i en bassäng tillsammans med späckhuggare. Inte den söta snälla rädda willy varrianten utan den där creepy farliga som käkar sälar till middag.
Där låg jag på en uppblåsbar madrass och flöt runder samtidigt som dem försökte knuffa ner mig och äta upp mig.

Tema konstiga djur i nattens drömmar...



LÄNGTA!!

Var och kikade i vår blivande grannes lägenhet igår. Åhhh va jag fick ett sug i magen! Jag längtar helt galet mkt :)
Vi bestämde oss för att de minsta rummet blir sovrum och så kör vi kontor och dylikt i det större rummet. Sovrummet ska man ju bara sova i ändå så :P
Så skönt med en massa utrymme i köket och att det är öppen planlösning. Äntligen kommer man sitta och äta vid ett trevligt matbord och inte i ett trist kök med massa disk bredvid sig.
Bestämde mig lite smått för att ha en lite större uteplats/trädgård än vad där är för tillfället. Det kommer bli såååå fint :) Hur härligt kommer det inte att vara att kunna gå ut och klippa lite örter och sen gå in i mitt fina stora kök och laga en härlig underbar middag till min sötaste sötaste sambo!
Jag går på moln just nu!

Förresten varför måste soppa vara så sjukt varmt. Har väntat en halvtimme på att min lunch ska kallna. Snart är det ju dax för middag...

Tisdag 15:18

Har precis ätit en god och nyttig lunch :) Blev biffar med chili och ingefära och till det en riktigt god bulgursallad med romantica tomater (rekomenderas!), sockerärtor och rödlök. Sen lite tzatziki så klart :P

Var på Maxi och handlade precis, ska strax ta hand om tvätten från igår och sen får vi se vad som händer :)

Har kommit på mig själv med att dagdrömma en massa på senaste. Funderar på framtiden och på oss :)

Underbar helg!

Efter jobb i fredags satte jag mig direkt i bilen och åkte ut till Lerberget.
När jag kom dit satt Filip redan i bilen och väntade.
Över med grejerna i hans bil och sen iväg igen :)
GPS:en är ju en underbar uppfinning och resan upp gick supersmidigt.
Kom dit halv tio och satte oss i soffan och drack öl/cider och tog det lugnt.

Lördagen började så klart med frukost hos Johan och Lena. Sen begav vi oss ner på stan. Lena jobbade så vi tittade in där. Alldeles för mkt som lockade (hon jobbar i en sminkbutik) men samtidigt behövs det pengar till lägenheten sen så jag höll i kronorna där :P
Hittade ist två linnen på Monki (love that store!), en topp på Zara och lite smått på Granit.
När Lena slutade möttes vi upp och satte oss på Grill del mundo. Riktigt charmigt med goda drinkar :P En Mango daiquiri och lite bröd med tzatziki. Filip fick in världens största baguette och Johan fick in sin mat på en liten grill ist för på ett fat :) Charmigt men lite jobbig att äta i den ställningen.
Lena drog iväg på inflyttningsfest och vi stack och spelade minigolf.
Satte oss sen vid en storbildsskärm dem satt upp mitt emot Storan och väntade på att matchen skulle börja. Tyvärr hade dem inte riktigt tänkt till så där var ett par högtalare som stod rätt så mkt ivägen för alla :P
Drack cider/öl och störde oss allmänt på fotbollen. När matchen var över begav vi oss ut för att hitta nån restaurang vars kök var öppet men det var ju inte det lättaste... Så vi gick tillbaka till tälten där vi sett fotbollen och köpte vars en burgare (betydligt fräschare än gatuköksvarianten).
Vi var alla rätt trötta och slitna så vi åkte hemåt.

Igår blev det en runda till outleten i Kungsbacka där jag hittade lite på Mango :P
Lämnda Johan och Lena i gbg igen och sen åkte vi hemåt.
Lyssnade självklart på tennisen på vägen ner och det är rätt galet vad man blir trött av att lyssna på någon som kommenterar tennis....
När vi kom hem gick Filip och röstade. Jag orkade tyvärr verkligen inte åka in till stan efter den här helgen så jag röstade tyvärr inte :(
Kyckling med mango chutney och sen mys i soffan.
Slog mig hela tiden att jag kommer att få världens bästa sambo :)


Ps. Tjejen som kollade på lägenheten i fredags föll pladask och flyttar in den 1 augusti! Yeii jag slipper dubbelhyra!!

En shopaholics bekännelse

Håller just nu på att se filmen. Och fan va jag är besviken. 20 minuter har gått och jag stör mig redan. Filmen utspelar sig i New York (tillskillnad från London som i boken). Luke är hennes chef och hon jobbar på hans tidning. Stämmer inte heller med boken. Ja det är en massa som inte hänger ihop iaf och jag stör mig som f*n!!


Städfia och planeringsfreak

Ja imorron kommer en tjej och kollar på lägenheten. Så idag är det storstädning för fullt.
Har hunnit spendera halva dagen med Filip. Satte på nya däck på hans bil och sen åt vi lammstek till lunch.
När jag kom hem blev det fram med dammsugare, trasor, vim och skurmedel. Nu sitter jag strandad i sovrummet omringad av våttorkade golv.
Ska strax städa toaletten och sen torka av köksinredningen, ta hand om tvätt, byta lakan och sen gå ut med soporna. Sen verkar det som att jag är klar :) Det går minsann snabbare att stodstäda än av man tror :P

Har hittat ett klockrent verktyg på nätet när jag ska planera veckohandlingen. Ja jag vet jag känner mig sjukt gammal när jag säger det men jag måste ha mina listor när jag handlar annars springer jag bara runt och yrar.
inköpslistan kategoriseras allt och man behöver inte springa runt i hela butiken utan vet vad man ska ha på dem olika avdelningarna :P Sen kan man messa listan till t.ex. pojkvännen så kan han handla på vägen hem ;)

Underbar måndag!

Denna veckan började så bra igår! Var hemma hos mamma och pappa och tvättade och njöt av solen medans maskinerna gick.
Läste och solade en massa. Skönt som tusan :)
Stack till Filip vid tre och landade i en ny solstol. Grillade lite korv och tog det bara lugnt.
Sen begav vi oss på utflykt och åkte till Viken och satte oss på fortet vid stranden. Åt chips, lyssnade på musik och drack öl/läsk :)
Riktigt härligt!
När vi kom hem såg jag de sista av Momma's boy. Helt galet program ju :P
Filip var sugen på att hitta på något i helgen och till slut bestämde vi oss för att åka till Göteborg! :) Har varit riktigt sugen på det nu på senaste så jag blev överlycklig. Hans spontanitet är underbar! Det är bland annat därför jag tycker om honom så mkt :)
Lite mer TV och sen kom Mathias. Snackade lite skit och sen gick jag och la mig.

Idag jobb, träning och sen Lerberget igen! Längtar till helgen! :)