Nu e man Kalmarbo i två veckor!

Körde upp till Kalmar idag. Hade räknat med otaliga stopp med tanke på hur kass jag e på det här med långkörningar. Men nej jag stannade bara en gång och tankade och sen var det vidare igen :) Lyssnade på en ljudbok i bilen och det var inte alls tokigt. Stimulerade hjärnan mer än en massa låtar bara. Hade räknat med att de skulle ta 4 timmar och 10 minuter (enligt eniro skulle det göra det). Men jag var uppe redan efter 3 och 20. Så det blev en snabb runda in på MAXI för att köpa kontant trådlöst bredband (comviq surf). Sen letade jag mig fram till Tildes lägenhet och väntade i bilen tills hon slutade. Provianten i bilen bestod av Red Bull och lättsaltade chips... En stadig måltid. Innan dess så hade jag bara ätit en korv med bröd. Ändå var jag inte hungrig när vi väl satt här i soffan. Men sen var det dax för träning och skivstång. Kan säga att jag var väldigt nära att kräka både under och efteråt. Mår fortfarande lite lätt illa. Kan ha berott på min dåliga diet idag... Men nu har jag iaf ätit två clementiner och två stekta ägg :) Snart är det läggdax! Håll ställningen nere i Skåne tills jag e tillbaka!

En dag fylld med några av dem jag tycker allra mest om!

Igår var jag inte hemma många minuter kändes det som.
Gick upp klockan åtta efter en ganska så dplig natts sömn. Filip hade ju jobbat natt och kröp ner klockan 6. Sover aldrig riktigt hundra utan honom känns det som.
Sen tvättade jag håret lite snabbt och begav mig till IKEA. Köpte en brandsläckare (efter kaffekokaren insåg vi att de e bra att ha...), en liten idegran med tillhörande kruka och en liten lykta. Dem står nu utanför vår dörr och ger rätt så hög mysfaktor :)
In på Väla där jag bland annat köpte ett skärp till Filip som han länge varit på jakt efter.

Mot stan och klipptid. Har börjat klippa mig på Oss (precis som Dessi och Sandra) vilket är mer studentanpassat än L&L. Slinga och klippa på Oss kostar 700 kr och samma sak kostar 1500 kr på L&L... Hum jag behöver nog inte fundera särskilt länge...
När jag var riktigt glammigt snygg gick jag först en runda på stan och fixade lite småärenden. Sen mötte jag fröken Löfvall! :) Som man saknar den lille knasbollen när man inte längre bor granne!
Men vi har alltid lika roligt när vi ses :)
Fikade först på Waynes där jag fick en varm choklad som inte smakade ens i närheten av choklad... sött och varmt bara... Besviken... Sen kladdkakan smakade "köpe". I kombination var de dock värst. Av någon anledning skar det sig helt och kladdkakan smakade syrligt konstigt. Köpte en iste för att försöka rycka upp smaklökarna och den var helt okej men kunde smakat lite mer.... :/ Lite besviken.
Så när jag hade lagt 105 kr på fika och kände mig lätt rånad gick vi en runda på stan. Massa skvaller och mysprat och framförallt mkt skratt som det alltid är när vi paras ihop :)

Halv fyra körde jag hem till mamma och pappa. Bytte bil och körde in dem till stan, och körde sen hem till Filip.
När jag kom innanför dörren var det knappt lönt att ta av skorna förräns vi var påväg igen. Nu till Lerberget och till svärföräldrarna :)
Där blev det grillat (ja man kan grilla året runt så länge vädret tillåter!) med potatisgratäng och rödvin!
Mer kladdkaka till efterrätt och svärmors kaka spöade ju skiten ut Waynes så klart! :)
Hem strax innan nio för att pussa Filip godnatt och se honom köra iväg till ännu ett nattskifte.
Lite slappande i soffan med Oceans eleven och en julmust sen blev det sängen med en bok om kött :) Skolliteratur kanske jag ska tillägga...



En bild jag hittade på
www.helsingborgaren.se på mitt och Sandras bord aka. "Vårt bord"


Vad skulle det här vara bra för?

I tisdags tog jag mig i kragen och åkte till stan för att vaccinera mig. Jag försökte andas lugnt och varva ner ordentligt i bilen så att jag inte skulle bli så stirrig när det väl var dax. O sen sa det pang!
Mitt i korsningen utanför knutpunkten, bara hundra meter från läkaren, blir jag påkörd.
En stirrig kärring som var sen till ett möte. Tack o lov kom mamma i korsningen samtidigt och så allt som hände. Med tanke på att hon e van vid åkeriet och allt som kan hända där hade hon självklart en skadeanmälan i högsta hugg. Så då fick vi den ifylld direkt. Tanten hade annars tänkt lämna sitt mobilnummer till mig och sticka på sitt möte men det fick hon snabbt glömma.

Sen var det ju dax för sprutan. Stå i en lång kö där man hela tiden fick höra "NÄSTA!" gjorde mig ju inte mer sugen och mer bekväm. Efter krocken var ju dessutom pulsen uppe på 190!
Usch o tvi!
Men det gick ändå förvånandsvärt bra när jag väl satt där på den obekväma klappstolen... Var dock måttligt mysigt när jag vred huvudet och trodde att hon var färdig (hon hade gått nån meter bort) och då hänge sprutan kvar i min arm!!

Ja nu e man iaf vaccinerad och har legat hemma med feber i två dagar... Nu har jag bara ont i armen...


Lite saker som hänt på senaste

  • Jag pluggar och ligger i och har tenta i franska på torsdag. Galet!
  • Förra tisdagen var jag och hälsade på hos Dessi och såg hur dem har det i sitt hus. Riktigt fin och stor potential. Förstår nu hur ni tänkte när ni flyttade till Åstorp :)
  • Jag blev nästan kidnappad när jag var på en känd klädkedja som ligger på Familia i Hyllinge. En butik som man är van vid har tio tusentals kunder samtidigt med oerhört långa köer och där man är glad om expiditerna har tid att säga hej. Så är tydligen inte fallet på Familia. Där var jag ensam i affären och expiditen gick all in och buffade in mig i ett omklädningsrum och frågade mig tre gånger om jag inte behövde något mer som t.ex. trosor... Nej jag behöver fortfarande inte fler trosor... Ser jag ut som någon som behöver tjugo par med tanke på denna envishet? Personlig service ja tack men man kanske ska kunna känna av när kunden är stressad och faktiskt inte vill ha fler trosor? :/
  • Filip lyckades tappa kannan till kaffekokaren så den gick i tusenbitar. Han hämtade sin kaffekokare som han hade haft när han bodde i Växjö. Idag började den ryka för fullt så vi var tvugna att slänga ut den på uteplatsen.... Inte nån direkt tur med kaffekokarna på senaste...
  • Vi hade provmatlagning på Gastro. Tanken var att vi skulle vara par men iom att en elev inte dök upp föll lotten på mig att jobba själv. Det gick helt okej och jag var faktiskt riktigt nöjd med tallrikarna jag skickade ut. Visst fanns det några små detaljer och så som jag velat göra annorlunda men tiden och stressen har en viss inverkan :P Till förrätt filéade jag ut sejrygg som jag sedan bakade och lindade in i sitt eget skinn. Till det gjorde jag tre varianter på blomkål (en kräm, en smörstekt och en crudité) och såsen var ett hummerskum. Varmrätten bestod av ballotine på kycklingbröstet och rökt kycklinglår till det serverade jag karamelliserade syrade gulbetor, bakade lila morötter, potatisblanquette som toppades med friterade lökringar och en smörig syrad portvinssky.
  • Vinterdäcken har åkt på och bilen ser galet oatraktiv ut
  • På måndag åker jag upp till Tilde i Kalmar och bor där två veckor för att ha praktik på Öland (Hotell Borgholm). Hur ska Filip klara sig undrar nu alla? Ja jag vet inte heller riktigt. Jag tackar bara gud för att han bor så nära sina föräldrar ;)

Den som väntar på något gott...

Ja jag har ju som ni kanske förstått haft full rulle 24 7 under en period nu.
Avslutade min praktik i Mölle i lördags och fick riktigt goa presenter som tack för hjälpen :)
Så nu har man presentkort på två avsmakningsmenyer med vinpaket! Tackar tackar :)

Jag fick också med mig en massa god mat med mig hem. Mat som det bjöds på igår här hemma.
Oscar och Susanne var här och vi åt femrätters (sju om man räknar amiss och mellanrätt...) och drack riktigt goda viner till allting. Hade supertrevligt fram tills jag var tvungen att gå och lägga mig (skoldag idag).
Synd bara att man hade så galet ont i ryggen efter praktikveckorna att jag inte kunde sova en blund.
Så därför fick det bli en dag här hemma idag.
Hoppas att Isabella raporterar vad jag missat.





Saknar bild på amissen men det var iaf lättkokt vaktelägg med laxrom och till det ett chips på marinerat torskskinn.
Det fanns även tre sorters bröd som serverades med små burkar med späck (fettet man får när man steker en massa fett från t.ex. gris) samt olivolja.

Första rätten var en gul tomatgazpacho med marinerade vikentomater, saltad gurka och tomatgranité. Soppan serverades vid bordet.



Nästa rätt var halstrade pilgrimsmusslor med kokt hummerskjärt och serverades med en citronette och avocadocreme samt krutonger på brioche.
Sorry för den mindre lyckade bilden :P



Brynt kalvcarpaccio med tryffelaioli knaperstekt kappa (dem små bruna prickarna) och parmesan.



Lammrygg med rostade palsternackor med purjolöksaska, örtiga potatiskroketter panerade i panko och en svampkräm på kantareller samt slånbärssky. Garnerad med egenhändigt plockad harsyra.



Evas banana split. Karamelliserade bananer med mörk chokladmousse, ananasskum, vaniljglass och mangosorbet samt tropisk fruktsallad på ananas, mango och passionsfrukt. Garnityr ananaschips och mynta.



Det var vad vi mumsade på igår. Behöver jag säga att jag fortfarande är mätt?