Veckan som kommer

Bara en natt till med Molly (katten) och bara en vecka till i Mölle efter idag.
Nästa vecka blir det väldigt mkt praktik och en del fokus på träning.
Sen på onsdag e jag ledig och ska till Gastro och käka lunch med grand.
Ska bli kul att komma tillbaka till skolan och bli lite uppdaterad och få höra lite skvaller. Men jag trivs verkligen oerhört bra på Grand Hotell :)
Ikväll blir det jobb fram till tolv kanske och sen hem i dunet.
Imorgon e en fullspäckad söndag med öppethus hos farmor och farfar (farfar fyller 80 år), träning, städa lite här hemma, lämna Molly hos mamma o pappa, köpa någon blomma eller nått till farfar, ja en massa saker iaf.
Nu måste jag pysa! Ha en underbar helg allihopa :)

En update när det gäller mig och mitt liv

Ja jag vet att jag varit kollosalt dålig på att uppdatera här. Men just nu är det oerhört mkt fokus på min praktik och på skolan. Sen så har Filip frivecka och jag vill umgås så mkt jag bara kan med honom. Dessutom är vi kattvakter sen i lördags och det är ju en del pyssel med det också. Visst en katt sköter sig mkt själv men med tanke på att hon bara är gäst här är det väldigt mkt kelande och gosande för att hon inte ska lida av hemlängtan och trivas så bra som möjligt trotts att hon inte får gå ut som hon brukar.
Hon har jamat hela nätterna innan och jag och Filip har legat sömnlösa ganska mkt. Igår var det helt galet och då blev det att sätta sig framför google för att hitta någon lösning. Tydligen trivs inte katter så bra i stora utrymmen. Visst på dagen kan det vara skönt för dem att kunna gå fritt men på natten är det bättre för dem med ett begränsat område. Då har dem en mindre yta dem anses behöva bevaka och blir på så vis lugnare.
Så i natt fick hon bo i lekrummet och jamade bara lite runt åtta i morse. Skönt.

Igår var jag, Filip och Patrik ute på en liten drinkrunda. Först blev det en drink (och öl för dem) på Helsing. Fick en väldigt citronig drink som var god men hade passat bättre i ett martiniglas och sippat på än ett stort highball glas med sugrör. Bara en tanke...
Satt där och myste och Filip och Patrik snackade om en massa gamla minnen. Väckte lite nostalgiska minnen hos mig som jag också nämnde men fick tyvärr ingen bollplankseffekt :P
Sen gick vi in på utposten. Eller ja vi vände först i dörren på bishops men där var ju deppigare stämning än på en likvaka.
Nachos och rosé redbull gjorde susen. Mängder med folk vilket var lite härligt i lilla helsingborg en onsdag.
Alla påpekar ju att onsdag är lillördag men inte i helsingborg av någon anledning. Här väljer vi ist torsdagen för att sen även gå ut fredag och lördag. Ingen rast och ingen ro.

Ja annars. Praktiken går suveränt och jag stormtrivs med gänget där. Skön avslappnad stämning. Sånn stämning som gör att man även kan ha vägarna förbi på en ledig dag för att bara snacka lite skit. Älskar sånt. Vill ha ett jobb där alla är ett gäng vänner. Inte ett sånt man flyr så fort klockan visar "slut".
Så man kan ju alltid hoppas på att man hamnar där till sommaren :)
Bra mat, bra gäng och härligt läge.

Har egentligen inte tid

Ska snart iväg på praktik igen. Jobbade 9.00-23.00 igår och det blir samma tid idag. Imorgon börjar jag inte förrän 10.00 :P
Sen e jag ledig två dagar!
Allt går strålande på praktiken och jag har väääldigt roligt :)
Bra och härligt gäng med mkt skratt. Tycker vi om :)

Praktik och fritid

Började min praktik igår. Blev en lugn dag men det var sådär lagom för att komma igång :)
Fick stycka lite oxe och pula med lite grönsaker.
Vi satte schema till mig och denna veckan jobbar jag:
ons: 9.00-18.00
tors: 9.00-23.00
fre: 9.00-23.00
lör: 10.00-23.00
Det är bröllop på lördag :) Ska vara kul att vara med. Kollade på menyn och den såg rätt najs ut. Och nej Carina jag har ännu inte kollat upp vad dem tar per kuvert :P

Idag ska jag till Nautilus och utnyttja mitt träningskort där tilllsammans med fröken Löfvall. Som back in the old days när vi sågs i omklädningsrummet :) Sen ska jag handla, fixa med gardiner, sortera papper, lämna in böcker på biblioteket och så vidare.

 


På med tramsebyxorna och danseskorna! :)

Var ute med tjejerna från Falles igår!
Hade galet roligt! Vi kan säga att en smått onykter fransyska hjälpte omedvetet till att höja stämningen ;)
Var först hos Linda och förfestade och käkade pizza. Roligt att bli uppdaterad var som händer på Falles även om det är mkt same old same old ;)
Sen gick vi bort till Cardan och tog stämpel och sen blev det drinkar på Dahlbergs. Riktigt goda fruktiga sådana :)
När vi kände oss redo gick vi bort till Cardan och dansade länge och mkt! Hade riktigt roligt!
Träffade massa folk man kände och jag och Carina spelade "vi är faktiskt syskon"-grejen. Ja ibland kan jag faktiskt hålla med om att vi är rätt så lika :P Tur att jag inte tog mitt linne jag hade tänkt ta igår (samma som Carina hade på sig...). Hade jag sen haft platt hår också så hade det varit lite roligt faktiskt :P
Men nu var de ju som så att jag hade lockat håret ist. Vilket kostade mig ett ordentligt brännmärke på halsen....


Mysdag!

Igår hade jag och Filip en riktigt mysig dag :)
Först var det dem vanliga morgonrutinerna invävda med lite tvätt och sånt. Jag tog ju tjugo gånger så lång tid som Filip men det är ju så det brukar vara.
Sen åkte vi in till stan och jag köpte en topp på H&M och spanade lite på electa. Sen gick vi till Bara vara och åt lunch. Ryggbiff med café de parissmör. Köttet var riktigt segt och potatisen smakade som att den blivit uppvärmd tjugo gånger... Inte särskilt gott tyvärr och jag blev lite besviken :/ Har aldrig varit missnöjd där tidigare. Tog en brülée till efterrätt för att rycka upp humöret och den var helt okej. Sorbeten man fick till var dock ingen höjdare... Någon färdigköpt variant som var riktigt isig... Men ja ja man gnäller ju aldrig när man sitter där som gäst :P

När vi var klara där gick vi bort till Piazza och köpte lite salami, lufttorkad skinka, bröd och lite marinerade kronärtsskockor.
Åkte hem till Viken och slappade lite här hemma och sen åkte jag iväg och handlade.
Åkte först till Bär & Grönt som är en butik som säljer blommor, växter och allt möjligt till trädgård och så. Men även grönsaker och frukt. Där hittar man riktigt fina grönsaker, närodlade till riktigt bra pris. Mkt av det dem har hittar man inte alltid på MAXI eller City Gross. Så igår köpte jag lite Vikentomater, gula och lila morötter, jordärsskockor och en massa massa annat.
Sen körde jag vidare till
Oldsbergs ost i Höganäs. Har sett butiken många gånger och funderat på att gå in där men det är ju så sällan man kör förbi i Höganäs :P
Riktigt fin butik med en massa goda grejer! Köpte parmesanost, brie, en baguette från Café Château Fôret i Helsingborg (deras bröd rekomenderas STARKT!), savoiardikex (kanske ska göra mig en tiramisu nån dag) och sen blev det en påse grisini också :)
Vidare till City Gross för att kompletera och sen hem.

Oskar och Marcus var sen här och höll oss sällskap. Spelade MIG (frågespel) och åt av dagens inköpta delikatesser.
En lyckad mysig kväll med en flaska Malbec och senare även en flaska muscadel! :)



Liten skolbaserad uppdatering

Äntligen Fredag!

Igår var sista dagen på en hektisk skolvecka och allt var lite sådär halvrörigt men ordnade ändå upp sig.
Fick reda på att jag klarade båda vintentorna och det får man ju vara nöjd med :)
Fick dock lite mersmak och har en annan tanke i bakgrunden nu som jag får begrunda lite innan jag skriver om den här :P
Sen hade vi gruppredovisningar igår som också gav mig lite mersmak faktiskt. Det är trotts allt väldigt intressant med kemi och mat i kombination. T.ex. bör man inte tillaga rabarber i en alluminiumform för då bryter oxalsyran i rabarberna ner aluminiumet.
Vi fick också reda på vem som blev representanter i ledningsgruppen. Jag och Isabella! :) Gött! Inte bara ett sätt att få styra upp saker och ting utan också ett sätt att nätverka och skapa nya kontakter!

Så ja skolan löste sig bra igår och på måndag ska jag till Grand Hotell i Mölle och praktisera :)
Kändes skönt att välja Grand för dem här första tre veckorna. Gillar deras tänk när det gäller närproducerat. Dem har väldigt få leverantörer utan köper näst intill allt från bönder i närheten. Sen har dem väldigt varierande mat. Det är allt från konferans till bröllop (fancy sådana!) till à la carte.
Så det ska bli roligt. Skönt att vara någonstans i närheten av sitt hem :P
Blir lite skillnad när jag i vår ska vara två månader på Grand Hotell i Stockholm ;)

Ja annars är det som sagt mkt skola för tillfället. Helgen ska dock spenderas med Filip och med fallestjejerna imorron :) Blir en liten utgång med drinkar och vin!
Söndag e det nog en sånn ta-itu-med-saker-dag. Även om jag tror att alla tre dagarna kommer ha en liten del sånt...


Förlåt förlåt förlåt!

För att jag varit så sugig på att uppdatera! Ska försöka uppdatera ikväll annars blir det imorgon. Ska ju ha praktik i tre veckor från och med nästa vecka o de har varit en massa tentor, praktik på gastro, studiebesök, föreläsningar och redovisningar om vart annat! Blir tokig! Men imorgon är det sista dagen!
Så håll till godo :P

Tidig julstädning

Idag har det skrubbats så att knogarna nästan börjat blöda!
Eller nja kanske inte riktigt... Men nästan!
Började morgonen med att gå ut med sopor och källsortering. Sen tog jag hand om dem där örterna som stått i mitt fönster och vissnat bort lite dag för dag.
Bytade lakan och slängde in dem i maskinen (eva hjärta egen tvättmaskin).
Det kom två målare vid halv nio och målade igen en liten spricka. Färdiga efter två sekunder ungefär....
Efter det ringde jag mamma om nån bankgrej som tydligen var sista dag för idag... Ja det var några värdepapper jag tydligen har som man var tvungen att sälja senast idag för att gå med vinst. 
Ringde banken och snackade med vår kontaktperson där (måste tillägga att hans namn rimmar...)
När jag hade fixat med lite andra räkningar och papper så var det dax för städning. Skura och städa badrummet, dammsuga, dammtorka, torka lister, putsade lite fönster och plockade undan i allmänhet.
Slipade mina knivar på min nya minosharp (rekomenderas varmt) och ringde Grand Hotell i Mölle om min praktik den 12:e. Mejlade Öland om en senare praktik.

Sen kom Filip hem och vi åt lunch och sen åkte jag till Väla. Lämnade lamellerna vi inte skulle ha och lämnade lite grejer vi köpt på IKEA. Sen in på Väla där jag köpte lite grejer till lägenheten och faktiskt ingenting till mig själv! Jag hittade självklart massor med saker jag ville ha. Skor, kläder osv men Filips röst ekade i huvudet "du behöver ju knappast mer kläder/skor/osv"
Nej jag vet att jag inte behöver... Men man vill ju alltid... O blir så sugen :P
Hittade en jättefin topp och ett par snygga jeans på H&M men det blev inget köp... Ska fundera på det dock :P

Slutsats: Fan va grym jag varit idag ;)