Nyårslöften

Mina nyårslöften är:

1. Jag ska komma i form inför sommaren och ha den kroppen jag alltid velat ha

2. Jag ska börja äta sundare

3. Jag ska bara handla kläder och underkläder som får mig att se fantastisk ut

4. Jag ska lära mig att prata om vad jag tänker på ist för att bara gå och grubbla

Kommer fler senare...

Hej allihopa!

Ja då var det torsdag. Kort vecka. Skönt :)

Ja som jag skrev igår så ska man alltid se till att vara så upptagen som möjligt här på skolan.... Stod och snackade skit med några andra när min lärare kom gåendes och såg detta. Så jag och en till åkte på att rengöra under juicemaskinen och mjölken... Där var fullt med döda små larver!!!! Sååå jävla vidrigt!!! Har fortfarande inte smält det... Stod och klöktes och försökte tänka på något annat. Men hur lätt var det?!?!

Nä idag så ska vi upp till Långeberga på studiebesök.... Ja för jag har ju aldrig varit på Långeberga!!! Kommer ju inte se hälften av pappas bilar cirkulera där uppe... Jaja blir väll kul ändå. Bättre det än att sitta här iaf.

Sen ska jag ta en fika med Sandra idag. Mysigt :)

Nä nu ska jag mingla lite!

Vinprovning

Sitter i skolan. Så där lagom intressant med tanke på att vi inte har något att göra. Bara driver runder och hjälper Mia att bära citroner. Typ 4 st. Ni vet man vill inte vara helt sysslolös på det här stället för då åker man på att rensa en frys eller liknande. Inte särskilt intressant. Så det lilla där är att göra det delar man på. Oavsätt om det rör sig om att hämta 8 citroner...

Ja vad händer idag. Kanske ska ner till Lunds lasarett och hälsa på en kompis som blev akut inlagd i natt. Hoppas verkligen att hon blir bättre... Fan inte skoj när så unga människor blir så sjuka.

Nä om man skulle ta och göra något vettigt... Eller nä! Surfar ett tag till och sen ska jag ringa och väcka "någon". :)

Släktmiddag o party

Var på släktmiddag hos farmor och farfar igår. Hela släkten var där och då blir det en hel del folk kan jag säga... Men det var rätt trevligt ändå. Snacka en del skit med kusinerna och så vidare.

Sen lämnade jag mamma och pappa här hemma och stack och hämtade Marlene. Sen sminkade jag henne och vi tog någon drink och så. Fick en liten julklapp av henne som bestod av ett jättefint pilgrimhalsband och ett par matchande örhängen :) Blev superglad! Du är rar du gumman.

Sen körde Robin oss in till stan och vi mötte Björn och ställde oss i kön till Harrys. Hade tänkt gå till Mink men dem hade tydligen bommat... :( Så ja de fick bli att stå i kö till Harrys i mer än en timme. I capribyxor och nätstrumpor. Mmm kallt och gott.... Ja de var inte så hyperskoj inne på plats heller sen... Men jaja ångrar inte att jag stack ut iaf :)

Min julklapp

Min julklapp

Jul jul strålande jul

Det är alltid likadant när det ska komma gäster hem till familjen Hansson. Kaos och disk överallt. Efter att nu ha pluggat till kock i ett år så ger detta mig rysningar. Kan inte jobba i ett kök som består av små diskberg överallt. Så där måste ske en ändring.

Catharina, Peter och barnen kom någon minut innan tre och rusade in och satte sig i soffan framför TV:n. Vi drack glögg och åt pepparkakor och för första gången i mitt liv var jag inte särskilt intresserad av TV:n utan sa precis som pappa att det har man ju sett tusentals gånger... (börjar bli mer o mer lik honom.)

Sen så slängde vi in Jansson i ugnen och gjorde färdigt sallader, skar upp kött och så vidare. Maten serverades vid en halv sex och det var inte en minut för sent.

Vi åt i lugn och ro och förrutom Janssons frestelse som är min absoluta favorit så föll den rökta fläskfilén med apelsin och likörconfit mig i smaken. Underbart gott med något rökt tillsammans med något sött.

Efter att ha ätit upp och duktat undan kom tomten. Barnen hade nog tuppat av om det hade dröjt mer för dem var totalt hysteriska. Tomten var förresten mamma.....
Ja då var det julklappsutdelning och jag fick rätt så intressanta paket:
* En svart baby gaggia espressomaskin
* Svart och vita espressokoppar (ska troligtvis bytas)
* Ett par hörlurar till min Ipod (sprängt dem andra)
* Presentkort på IKEA, Spirit, Trampolin och Strapatz
* En klocka från dolce & gabbana som jag själv valt ut...
* En ryggsäck till min laptop

Ja det var nog allt. Nu ska det köpas kaffekvarn, bönor, mjölkkanna och kaffepress (den man pressar ner kaffet i filtert med.)  Sen kan jag njuta av en god epresso på morgonen :)

Ja efter alla julklappar så åt vi gröt och sedan mandelmusslor. Till min fasa fick jag reda på på morgonen att mamma och Catharina hade pratat om att inte ha någon gröt för man var ju ändå så mätt. Men både jag och pappa blev oerhört upprörda och därför blev det ändå gröt.

Sen mandelmusslor, marsipan, choklad och knäck. Sen började ögonlocken vilja lägga sig på plats och till sist åkte dem hem och jag gosade ner mig i sängen och kollade några minuter på sagan om ringen. Sen vaknade jag vid fyra tiden av att TV:n var på. Då var det iofs matlagningsprogram men jag var ändå inte så sugen på att titta på TV då.

Ja ikväll är det först middag hos farmor och farfar och senare utgång med Marlene. Trevligt trevligt :)


God Jul!!!

Det har hänt en del del sen sist jag skrev här och det är väll först nu som det känns okej att "gå ut" med det här. Har blivit singel. Efter 5 år med Tobbe så beslutades det att vi ska gå skilda vägar. Och det är nu gjort. Bor hemma hos mamma och pappa nu igen och har väll det tämnligen bra här. Förrutom att jag får lite klaustrofobi här ute på landet. Kan ju inte ta mig någonstans utan bil och har ju inte någon egen utan får låna mammas. Jaja det löser sig säkert snart.

Ja idag är det julafton. Igår släpades granen in. För att sedan släpas ut igen när mamma tyckte att den var skitig. In igen för att sedan ställas på plats. Och så var det här med att då få den att stå rakt. Mamma och pappa hade hetsiga diskussioner i en timme men till sist kom den rakt och alla var nöjda.

Torsdagar i allmänhet. Lugnet i synnerhet.

Ja då var det fredag. Skönt. Dock lite ångest över att julen närmar sig och jag inte ens har orkat att bry mig. Så inga julklappar inköpta och inget julpynt mer än min nyinköpta julstjärna. Den är svart och grymt snygg i mitt svartvita kök.
Ja igår var man i skolan. Som vanligt. Blev inblandad i ett vattenkrig. I onsdags medverkade jag i ett. Det var betydligt roligare. Men tillbaka till igår. Det var laxpudding i skolan vilket inte riktigt föll mig i smaken så vi beställde 8 pizzor med hemkörning. Det var inte helt fel däremot. Ja vad hände sen... Ja jag slutade och gick bort och mötte Tobbe. Han kollade efter en grej till sina air soft-prylar och sen stack vi till JME. På JME köpte vi oss en switch så nu kan vi ha båda datorerna och 360:t uppkopplat samtidigt. Så nu kan jag bli samma gamla datanörd igen :)
Ja sen åkte vi ut till mina föräldrar för att koppla in en DVD till mamma. Sen hem till svärföräldrarna och åt en baguett och snackade lite.
Ja det är väll så en torsdag brukar se ut. Inget speciellt direkt. Men det behövs sådana dagar också.

Nu ska jag bege mig mot skolan. Joachim kommer idag och ska hämta sin julklapp. Trevligt trevligt. Ska försöka ta med några hem till mig också.

Låtsas som det regnar

Har den låten på huvudet idag. Mmm är nog lite av en smyg-Snook-fantast. Även om jag aldrig skulle erkänna det ;) Nä min musiksmak kan få folk att må psykiskt illa. För det finns trotts allt inte många i min ålder som både lyssnar på Håkan Hellström, Pink, Timbuktu och Gwen Stefani.
Men jag är ju inte heller riktigt som jag ska vara.

Ja då var man och trädade igår. Först sprang jag väll i en halvtimme ungefär och sen var det att sitta och pumpa i maskinerna. Vill verkligen få bra muskler så att jag pallar med arbetet i köket. Jag kan säga att efter alla dessa helvetes pepparkakshus så är min rygg helt fucked up. Vilket då också har lett till att jag tappat känslen i två av högerhandens fingerblommor. Men sånt gör ju mig speciell... Eller?

Varför en blogg?

Ja det var ju så att jag tidigare tillhört den där Lunarstorms-generationen. Det var väll en stor del av min uppväxt antar jag. Men det känns som att jag borde gå vidare. Så för att fortsätta kunna skriva av mig för att allting ska kännas lite lättare skaffade jag den här.
Även om få läser så är det oviktigt. Det viktiga är att jag får utrycka mig i skrift för att inte bli helt galen. Så ta kanske inte allt på fullt allvar. Ta det med en nypa salt och ha lite förståelse för att när detta skrivs kan jag mycket väl vara helt i extas, ledsen eller bara lite allmänt bitchig så som bara jag kan vara.
Varför fantasifeber då? Ja det e väll så jag beskriver mina små attacker. När jag får uttrycka min kreativitet får jag små glädjerus som utvecklas till något mycket mer som i sin tur ger mig en sådan kick att jag inte vet var jag ska göra av all min energi. Beskriver det min känsla bra? Gör det inte det vet jag tyvärr inte hur jag ska uttrycka mig. Men det är iaf en oerhört possitiv känsla som jag hoppas kommer föra mig långt och förhoppningsvis få mig att förverkliga min lilla dröm/hemlighet.

Kampen mellan kvinna och man

Var hos Vinke igår med Sandra och John. Käkade och hade det trevligt. Spelade spel och drack vin. Trevligt trevligt. Tanken var ju först att vi skulle ut men det blev ju inte mkt av med det. Ni vet när man fastnar i något så tickar klockan snabbt iväg. Imponerade iaf i spelet "kampen mellan kvinna och man" genom att kunna saker som hur många volt ett bilbatteri har, vad en dumper är och vad det är för speciellt med bensinen till en två takts motor... Jag är trotts allt lite manlig ändå :) Vem kunde ana?
Sen spelade vi Sybarit som är ett spel om mat, dryck och vett och ettikett. Bra spel för 4 kockar (eller 3 kockar och ett ekonomibiträde ;)). Och jag är fortfarande sur på Sandra som ljög och sa att pirri pirri var världens starkaste chili. Jag visste ju att det var habanero!

Ja idag ska man till Fredriksdal och gå på julmarknad. Min mamma älskar den julmarknaden och brukar åka dit två dagar för att kunna få med sig allt hem (?). Hon är inte riktigt som man ska vara...

Tv-tittade och hopplös bilkörning

Igår var Tobbe och såg HIF spela på en geggig fotbollsplan i  regnet. Jag skulle egentligen iväg och träna men efter att ha lämnat en film på videomix blev det bestämt att jag skulle hem till en killkompis istället. Så jag stack hem till honom och satt och snackade skit och tittade på TV. Trevligt att bara göra något sånt helt okomplicerat ibland.
Den här killkompisen har jag inte kännt särskilt länge. Och ändå är det hur avslappnat som helst och vi kommer jättebra överens. Kul och lära känna sådana människor som det känns som om man känt i evigheter.
Nä nu ska jag gosa med katten och sen iväg till skolan.

pepparkakshus 2

pepparkakshus 2

Pepparkakshus

Pepparkakshus

Märkligt...

Jag har tappat känseln i höger pekfingers och långfingers fingerblomma... Mkt märklig känsla an jag säga. Och det är riktigt läskigt att använda ett tangentbord och även skriva för hand är sjukt svårt.
Tror att det beror på att jag stått så börjd i skolan nu så att det är någon nerv i nacken som hamnat i kläm... Men för säkerhetsskull var jag hos doktorn igår. Brukar ju annars dra mig från att sticka dit men med tanke på att jag upfattade detta som oerhört obehagligt ville jag inte vänta tills hela armen hade domnat bort... Men hon trodde precis som jag att det berodde på nacken och sa att jag fick komma tillbaka om en vecka om det inte gått över. Så jag betalade 150 kr för att hon skulle peta på mig med ett gem... Snacka om att man känner sig lurad.

Flyttfirma

Idag ska vi hjälpa Tobbes föräldrar och flytta. Lite dumt för nu kan vi inte springa dit och låna saker hela tiden. Attans... Jaja får hoppas att det går smidigt och inte strular en massa. Tobbe lär ju inte vara så pigg med tanke på att han kom hem fem imorse. Men jaja jag ska låta honom sova så länge som möjligt.

Nästa helg kommer båda komma hem klockan sent. Tobbe ska ut med jobb och jag ska ut med "klassen". Ska nog bli roligt.

Den som lever får veta.

Gomorris!

Sovit gott? Nja... Har ju då en liten katt som först la sig ovanpå mig och började spinna för full rulle. För att sedan attackera mina armar i ett försök att få mig att vilja leka (?). Fungerade ju sådär med tanke på att jag blev måttligt glad och slängde ner honom på golvet. Där hittade han till sin stora förtjusning sin leksaksmus. En sådan man vrider upp. O nä det väsnades ju inte alls när han slängde runder med den under sängen.... Jaja nu vet jag iaf att det ska dröja länge innan jag skaffar barn. Han är ju ungefär som en liten bäbis ändå så. Typ samma sak. Eller?

Morris 6 veckor gammal

Pepparkakshusen börjar ta form

Ja då fick jag äntligen klartecken från min läkare och gick igår in i köket och började med mina kära pepparkakshus som jag skullat göra nu i typ två veckor. Det börjar med två sekelskiftsvillor (en till mig och en till min lärare). Nu har fantasin bara eskalerat och jag har massa nya idéer på gång. Ska snart lägga upp lite bilder på mina mästerverk.