Söndagen kort och gott

Vaknade klockan 09.30. Bakis och fortfarande brutalt trött. Upp och duscha. Skulle ju bara ta en drink med Jenny efter jobb... Jo tjena... Kom hem halv fyra.
Hade iaf brutalt roligt och fick mersmak :)
Efter att ha duschat blev det allmän uppfräschning och påklädning.  Ut till mamma och pappa som kom och hämtade mig. Ut till Sofiero där vi gick och myste och hade det riktigt gött. Dem ska ju som sagt göra vid sin trädgård så man fick massor med inspiration och tips. Och en riktigt god baguette och kaka också för den delen...
Åkte hem med en påse med potatis, champinjoner, hallonkoncentrat till hallonlikör, tidningar och hallonsylt.



Åt glass från glassfabriken och åkte sen hem.
Ringde Löfvall och efter ett snabbt ombyte åkte vi ut till Väla. Sandra hittade ett par snygga jeans som även föll mig i smaken. Så ja det blev ett par till mig också :)
Tänkte köpt ett par Hanky Panky så jag gick in på Twilfit. Hittade ist världens snyggaste korsett med tillhörande strumpebandshållare och trosor. Dock gick allt på typ 800 kr... Tar lite emot... Så nej jag tror tyvärr inte att det blir något men hängde undan det fall ifall.



Efter att ha kollat en massa åkte vi till Oj och handlade. Ja jag skulle ju inte ha något egentligen men gick därifrån med två kassar och en plånbok som var 300 kr lättare...
Nu ikväll ska jag ligga i soffan och mysa, vika tvätt och städa undan här. Blir mkt troligt någon film också.
Pojkvännen ligger hemma och halsen har bara blivit värre så nu kan han knappt prata den stackaren :(

Aj aj i halsen

Ja Filip hade ju halsont igår. Men hur skulle jag kunna hålla mig borta och motstå honom? Nej nej det går ju inte. Så nu har några av hans bacilusker hoppat in i min hals. Så nu är man lite svullen och det gör lite ont. Får väll bli glass, varm choklad och baffucin för hela slanten idag.

Tänkte ju tränat idag. Hum jag har liiite ont i halsen... Är inte grinig av mig när det gäller sjukdomar så för mig är det inte någon big deal. Så man tycker ju att man att man skulle kunna träna. Jag gör ju allt annat (jobbar osv)?
Men efter att ha googlat och lyssnat på andras råd så är jag tveksam om jag vågar. Alldeles för många "specialister" som uttalade sig och sa att det inte alls var hälsosamt och att man kan tom DÖ!
Och då bygger man verkligen inte några muskler. Så nej jag får ta det lite chill idag...
Är det någon som har några goda råd ang halsont och halsont+träning?

Ny favoritreklam

Gillar genomtänkta smarta reklamer och den här har jag verkligen fastnat för. Den är rolig och charmig och jag älskar kommentaren att huvudpersonen älskar smulor :)

Gott mos!

Idag har min dag varit helt okej. Lite stressigt ett tag men det ordnade upp sig rätt så bra. Filips har däremot inte varit särskilt bra. Vaknade med feber, halsont och huvudvärk :(
Så snäll som man är åkte man ner till Golden Bamboo och hämtade mat. En mätt Filip är en gladare Filip. Sen begav han sig och jag fick rusa ner till jobb.

Tänkte ta en liten nap innan idag men så var det ju det här med linserna... Kan ju inte sova med dem :( Så först skulle man knixa ut dem innan man kunde sova en liten stund...

Ja man tog ju itu med träningen idag. Gick alldeles utmärkt och det blev lite av varje. Både lite löpband, fria vikter och lite maskiner. Kommer garanterat ligga och kvida imorgon av träningsvärk. Men det var väldigt skönt att komma igång igen och det är sällan man känner sig så behaglig i kroppen som efter ett riktigt tufft träningspass.
Blir kanske ett imorgon också om träningsvärken inte är så påtaglig. Kanske ska runda av med en runda i bastun då också...

Nej nu ska jag sortera min tvätt som jag så morgonpiggt ska upp och tvätta imorgon :)

Morgonpiggelin

Igår gick jag upp klockan tidigt för att gå en sväng med Tilde. Idag går jag upp tidigt för att jag ska träna. Imorgon går jag upp tidigt för att jag ska tvätta. På fredag går jag upp tidigt för att jag ska träffa Jenny. Och på lördar alt. söndag går jag upp tidigt för att träffa Löfvall :)

Efter att ha tränat idag så blir det hem en sväng, sen handla kinamat till lunch, åka och handla mat och sedan åka och jobba. Blir nog en lugn kväll ikväll tror jag... Men ja det trodde jag igår också och då hade vi ändå lite att stå i även om jag stod och pysslade rätt mkt...

Prylskål

Ni vet man har allting ett ställe i hemmet där allt hamnar som man är osäker på vart man ska göra av det. Det kan vara en låda eller en skål eller något annat. I mitt fall är det en byrålåda för att jag inte vill ha det liggandes framme. Men hade jag haft en sånn här skål hade det absolut fått göra det :)


Limiterad upplaga. Design Lu Zhou. Pris: 595 kr på Åhléns

Morgonprommis

Tilde åker ju snart och för att hinna träffa henne innan dess fick det bli imorse. Alla andra dagar var omöjliga. Så halv nio hämtade jag henne på Stattena. Hade handlat med min mina älskade statoilbaguetter från Ättekulla och lite ramlösa.
Åkte upp till Pålsjö och började promenera. Gick en galet lång runda och gick halvt vilse ett tag. Satte oss på en stock och åt vår frukost och snackade om allt och ingenting. Gick ner till dammen och matade en hel flock änder och två andra små söta fåglar. Vi var mer nogranna med att se till att dem små fick mat... Efter det började alla änderna dyka ner till botten vilket såg hysteriskt roligt ut och jag och Tilde skrattade så vi höll på att börja gråta. Tänk ett tjugotal gräsandsrumpor som sticker upp här och var.

Sen lämnade jag henne och återvände till min trötte pojkvän som fortfarande låg och drog sig. Kröp ner i värmen en stund och njöt :)

Nu ska jag återigen försöka mig på att ta itu med städningen här.
Igår - shoppingrunda och jobba
Idag - morgonpromenad, städning, tryffelprovning och jobb
Imorgon - träning 9.00, handla  och jobb
Torsdag - tvättid och jobb
Fredag - gå på stan med Jenny och jobb
Lördag - fika med löfvall och jobb
Söndag - Inte riktigt bestämt men lutar åt att åka hem till föräldrarna och storstäda bilen. Alternativt att pappa kommer hit och skruvar upp mina nya saker.


Brutal garderobsrensning

Ja jag har en massa kläder jag inte använder, som inte passar och som är slitna. Så idag när jag kom hem från jobb rev jag ut alla plaggen och la dem i soffan. Blev en hög som heter "slänga", en som heter "lägga undan", en "ge bort till vänner" och en "behålla".
Blev en rätt så stor ge-bort-hög så om ni är sugna så e det bara att titta förbi.
Beställde lite nytt igår bland annat den rutiga skjortan från Asos som jag tittat på innan. Blev också en klänning, två kjolar, skärp, skor och ett armband.

Var på Väla igår med mamma och shoppade lite där också. Blev bland annat glas, skärbräda, stol och spegel på IKEA. Snygga kuddar från Indiska och ett smörgåsjärn som invigdes ikväll.

Filip har jobbat eftermiddag nu sen i torsdags så våra arbetstider är för en gångs skull ganska synkade :) Igår när han kom hem traskade vi ner till Max och köpte vars en välförtjänt burgare. Sen däckade båda två runt tolv :)

Jag e batman! Coolt va! :D

Du är
Batman
62%
Robin
55%
Kattkvinnan
53%
Hulken
51%
Fantomen
46%
Spindelmannen
43%
Stålmannen
43%
Wolverine
42%
Hellboy
40%
Du är en mörk hjälte som
gillar tekniska prylar och har vigt
ditt liv åt att hjälpa andra.

Klicka för att testa vilken superhjälte du är!



Det är en dag imorgon också

Har helt ärligt inte orkat dra fram dammsugaren idag. Har fått en massa annat gjort ändå. Och imorgon ska man minsann upp tidigt och tvätta så då kan man ju rasta dammsugaren då ist mellan maskinbytena. Så idag har jag bara ägnat mig åt att läsa lite och tagit det lugnt.
Börjar jobba klockan två och innan dess ska jag bara byta om. Så det blir en skön början på den här korta arbetsveckan. Ser vi fram emot :)

Morgonstund...

Upp klockan åtta och började ringa. Fortfarande telefonsvararen på... Tio minuter senare sätter dem sig där och börjar svara. Så efter tio minuters ringande kommer man äntligen fram och placeras i kö. En måttligt glad telefonist svarar. Klockan nio fick jag en tid. Kommer dit och sätter sig och väntar. Halv tio kommer man in och får ett svar som tar mindre än en minut. Tack tack jag hade kunnat säga det själv.
Så fungerar det när man ska gå till doktorn. Ringer du halv nio är alla tider slut och då får du vackert ringa dagen efter. Konstigt att man inte orkat ta itu med detta på två månader? Så trött som jag varit på senaste så har jag inte orkat gå upp tidigare än nödvändigt. Tack o lov fick man ju ledigt nu så att febern jag haft nu till och från hela sommaren har lagt sig och jag har kunnat återhämta mig och laddat upp batterierna.

Ringde Aktiverum och fick prisuppgifter där. Och ja det är inte så galet billigt men jag måste få igång träningen igen och där är det enda stället jag verkligen har trivts.

Solade efter att ha varit hos doktorn. Älskar verkligen dem nya solariumen där man står upp och solar. Så skönt att slippa vita fläckar.

Nej nu ska jag äta frukost och städa upp här lite. Ha det fint allihopa :)

Kylskåpspanik

Filip stack hem vid halv två. Tänkte att nu ska minsann jag och mamma umgås. Ringde henne och vid fyra träffades vi hemma hos dem. Vi hade bestämt att vi skulle ut till Höganäs och köpa glas till mig på fabriksbutiken. Men icke...
När mamma skulle ta ett glas juice innan vi skulle sticka upptäckte hon att deras kyl hade lagt av. Jahapp... Så det fick bli jakt efter en ny kyl ist. Hopp in i bilen och bort till Väla ist. Mamma hittade sig en kyl och jag hittade ett zestjärn. Jag ville också ha något ut från den här dagen ju :P
Hem till mamma och pappa och fick favoriträtten (janssons frestelse :P)
Dem ska ju göra vid en massa runt huset framöver och jag är riktigt glad över att jag inte är 8 år längre. Dem ska nämnligen annordna hagar, paddock och grejer. Allt som behövs för att ha en hästgård utom just en häst :P
Så hade jag varit åtta år hade det varit tortyr att få se allt det men ändå inte ha en häst :P

Ner på jobb och kollade schemat. Tors, fre och sön denna veckan sen är det mån - lör x 2. Sen är det äntligen semester en vecka!
Bestämde idag att vi inte ska resa någonstans utan ist spara pengarna till någon längre resa nästa år :)
Blir ist lite utflykter och annat smått och gott på vår lediga vecka. Ska hitta på något med mamma då också.

Imorgon ska jag:
x Sola
x Dammsuga
x Ringa till Aktiverum och kolla upp priser

Ledighetskommitén

Japp man ska vara ledig idag och imorgon också! :D Vilken lycka! Speciellt när vi båda är lediga samtidigt för en gångs skull. Brukar alltid jobba om varandra. Så nu blir det kvallitéts tid.

Återstår att se vad som görs idag men är lite sugen på att åka över till Helsingör eller nått.

Blondin

Imorse klockan nio träffade jag Emma på L&L. 2 ½ timme senare klev jag ut med ett snyggare och blondare hår. Utväxten var ju enorm men plånboken har ju inte tillåtit sådant förrän nu. O 1450 kr för att klipppa och slinga är egentligen inte männskligt. Hade gärna lagt dem på ett par Filippa K jag hittade igår.
Men som sagt jag är helnöjd. Och Filip lika så :)
Stack bort till Ebbas och köpte två baguetter och stack sen hem till mannen :P
Har kollat på en massa Scrubs idag och haft det allmänt mysigt. Bestämde oss tidigt för att bara ha en sånn dag då man inte gör någonting.
Åkte iaf ut till Väla sen för att hämta ut min mobil som varit på lagning. Så nu har jag inte ett enda sms kvar och tyvärr inte heller mina sparande händelser som ska ske framöver. Jaja jag får hoppas att jag inte missar något nu...

Nä nu ska vi korka upp en flaska vin och sen kolla på Heat.



Pizza och film

Ja jag får sammanfatta dagen so far:

Vaknade imorse efter en riktigt bra utgång igår. Ingen bakfylla och gjorde high five med mig själv.
Ringde mamma och tog god tid på mig att fixa till mig själv. Klockan elva kom mamma och plockade upp mig och sen ut till Väla och IKEA.
Fönstershoppade på Väla och plockade på mig ett par tusen resekataloger på Ticket. Även ett par om Kina ;)
Över till IKEA där jag köpte en fin glasburk till alla mina tusen värmeljus.
Käkade korv och åkte hem till dem för att hämta min bil.
Fick se hur 50 röda rosor ser ut... Mamma och pappa firade ju silverbröllop i veckan så det blev vars 25 rosor. Och ett fint guldhalsband till mamma :)
Sen in till stan och har bara tagit det lugnt. Läst lite, kollat på ytterligare några sex and the city avsnitt, ätit lite, duschat och haft det riktigt söndagsmysigt.
Snart kommer pojkvännen som har med sig pizza från La Pizza :) Han är ledig i tre dagar vilket ska bli så mysigt.
Imorgon ska man dock upp tidigt och befinna sig på Larsson & Lange klockan nio. Ska träffa min älskade Emma :) Så imorgon är det äntligen dax att få liv i det här håret och färgen! I LOVE IT!


Önskelista

Funderar på att köpa följande. Är speciellt sugen på kappan. Jag älskar Asos...








Kräftskiva och tårtbak

Gårdagen var klockren. Vaknade och såg honom ligga där bredvid mig.

I torsdagskväll när jag ringde mitt familjesamtal (jag och Raffe har kommit fram till att man har rätt till ett sådant per kväll) sa Filip "jag e hemma hos dig" som svar på vad han gjorde. Trodde inte honom men jodå han räknade upp vad min kyl innehöll  så jag fick väll tro honom :) Blev en sen kväll så när jag kom hem låg han och sov. Alldeles underbart att krypa ner hos honom och så skönt och veta att han känner sig så hemma här.

När jag vaknade igår så ställde jag mig i köket och bakade en underbart god kaffe- och chokladcheesecake från "En liten smula".
Filip vaknade med en kurrande mage. Så efter duchande och fixande åkte vi ner och käkade kinamat.
Hem igen och jag pyntade tårtor och han tog en nap för att försöka få bukt med sin huvudvärk.
Hem till svärföräldrarna och åt en massa god mat och fick en massa goda skratt som alltid i det sällskapet. Man vet redan när man är på väg dit att man kommer få trevligt :)
Filip rundade av vid tio för att han skulle upp vid fem. Bäddade ner honom och myste och återförenades sen med övriga.
Fick skjuts hem av Filips bror och hans tjej och bjöd dem på en visning av lägenheten. Så nu vet dem hur jag har det :)

Vaknade imorse av att telefonen ringde. Världens bästa som tog sig tid på jobbet och ringa sin törnrosa :)
Sen ringde jag mamma och pratade lite även med Tilde. Ska ju dit ikväll på avskedsparty.
Nu sitter jag här i soffan iklädd min allra fulaste men mysigaste pyamas som jag aldrig skulle visa mig i och kollar på sex and the city. Ska läsa nån bok också tänkte jag och bara njuta av en förmiddag och eftermiddag helt för mig själv :)

Motivation

Just nu känner jag mig oerhört motiverad på något vis. Jag vill att saker och ting ska hända och förändras och jag känner att jag är i fas för att det ska bli verklighet.

Ska snart ha semester och vi ska börja kolla resor. Lite kluven vart dock. Hade kunnat tänka mig en charter eller nått bara för att få ladda upp solkontot inför vintern. Dock hade det ju varit mysigt att åka nånstans där man kan se och uppleva saker, t.ex. London, Amsterdam, Rom, Barcelona.

En kväll till denna veckan sen är jag ledig i tre dagar. Känns som att min kropp behöver det. Den här sommaren har tagit hårt på kroppen och krafterna. Ryggen är katastrof och huvudvärken mer eller mindre konstant. Jag har haft feber x antal gånger och en tjugo andra åkommor känns det som...

Träffade John igår by the way. Käkade lunch på haket som har pimpat till sig ordentligt. Var en ganska konstig dag igår för övrigt.
1. Mammas bil började koka och fick åka in på reperation
2. Peter på mitt jobb slog i sitt huvud i dörrkarmen till bilen. Så pass hårt så att han fick åka in på akuten och sy...
3. Johans dotter blev biten av en pittbull
4. Chris fru Anna blev vittne till ett slagsmål mitt på järnvägsgatan

Nej nu har jag en del att pyssla med :)

Fröken Klen i maten

Var ju hemma hos mamma och pappa i söndags. Fick med mig en pärm som mamma samlat en massa saker från när jag var liten. Allt från klasslistor, gamla scheman (till och med ett från första klass) och gamla journaler. Läste om en gång när jag var hos läkaren 1992 för att jag hade feber, åt dåligt och var trött. Där stod också "flickan är tydligen även normalt sett ganska klen i maten". Det tyckte mamma var roligt :P Men ja jag har alltid ätit lite halvkasst.
Ska försöka bli bättre :)
Tror att för att jag ska kunna äta ordentligt så handlar det om planering. Har jag inte mat hemma är det svårt att sköta det. Så nu ska jag försöka planera veckan så att jag alltid har något i bakfickan.
Imorgon blir det kyckling med den där bbqkryddan jag köpte (som jag älskar) och pilaffris med kronärtsskockor, paprika och majs.



Ni vet när man har en sånn där mysig och glad känsla i kroppen hela tiden. Så när man stannar upp och känner efter så känner man det. Jag har hittat så rätt. Tankar som aldrig tidigare funnits där känns så självklara. Så verkligt och så bra.


Helt kär

Hittade dem här stövlarna från Jimmy Choo igår... O jag e så kär!


Fröken lins

Uppe med tuppen har man varit även idag.
När jag hade ätit middag hos mamma och pappa igår så åkte jag och hämtade en galet trött Filip. Det var antingen det eller vänta med att ses till imorgon. Och jag hade ju inte träffat honom sen i onsdags så där var inte mkt att fundera över.
Dock visste ju att det innebar att köra honom hem idag också. Innan han börjar jobba. Vilket han gör halv sex.... Så upp halv fem imorse. Svepte en red bull och körde fram och tillbaka till lerberget. När jag kom hem var jag ju pigg och hade problem att somna om. Så det fick bli ett kapitell i en bok jag hållt på att läsa till och från i typ två år.... Ja jag har lovat mig själv att läsa mer faktiskt. Läste lite till och från USA och bara det är bra böcker så älskar jag att läsa.
Köpte böcker i lördags med Marlene. Jenna Jameson - Att älska som en porrstjärna och Bill Buford - Hett.
Ska nog köpa mig några fler... Gillar pocketböcker och ska nog fynda några på bokus idag :)

Ja angående rubriken. Jag ska få mina linser idag :) Ska bli skönt att kunna se bra och slippa anstränga blicken hela tiden. Har jag tur försvinner lite av min huvudvärk också. Dock ska jag lära mig få in och ta ut dem... Det verkar lite klurigt...

Har aldrig riktigt tänkt på hur många i min närhet som har linser och glasögon. Tilde, Marlene, Dessi, Löfvall... Dock kommer jag nog inte bära med mig linsvätskan i väskan när jag ska ut och festa ;)


Söndagsmys

Dagen rusade iväg igår. Pysslade lite här hemma och satte mig sen i bilen till Väla.
Träffade Marlene och köpte vin, present till Tilde, badlakan, lakan och en ny matta till min garderob.
Fick reda på att Marlene gått och blivit vegetarian. Men av rätt anledningar eller vad man ska säga... Så ja jag får väll acceptera det. Hon har inte slutat äta kött helt. Bara det som massproduceras och som hon inte vet vart det kommer från. Och hon äter kött om hon blir bortbjuden... I like.

Sen åkte vi hem till till Marlene och åt pizza från La pizza och kollade på American Gangster.
Åkte hem rätt tidigt för att ögonen höll på att falla på plats. När jag kom hem var jag dock piggare igen och fick mattan på plats. Där är ju en ful brun/beige/blommig plastmatta på golvet som jag eftersträvar att täcka över så gott jag kan. Så nu är där en röd "heltäckningsmatta". Snyggt blev det iaf.

Ring ring

Telefonen ringer. Klockan är åtta på morgonen. Jag har sovit i drygt sex timmar och kroppen skriker efter mer. Det var jobbet som ringde. Djup suck. Jag ringer upp. Kocken är jättesjuk och frågar mig om jag kan rycka in. Mmmmmm okej då... SUCK.... När jag reser mig upp ur sängen känner jag febern slår mig i pannan. När jag kom hem genomsur efter regnet igår så satte det tydligen sina spår. Jaja jag kan ju knappast ringa o säga "du förresten jag är också sjuk".
Biter ihop och åker dit. Efter två timmar sticker han och jag fortsätter på egen hand. Han verkade lite trött men inte mer. Måttligt irriterande när han dessutom varit ledig i tre dagar precis och ringer in mig för något som verkade vara något i stil med en förkylning.... Och inte ens ett tack.

Så ja jag har spenderat största delen av dagen med att vara riktigt irriterad samtidigt som jag försökt hålla febern i schack...

Inom Mästerlivs efter jobb. Köpte:

Chardonnay vinäger
Cajun krydda
Liquid smoke
Agar-Agar
Ben & Jerry's Bohemian Rasberry
Pringles Paprika
Ice tea peach
Tranbärsjuice
Estragon

Gick därifrån 340 kr fattigare men själsligt rikare (?).
Ja ikväll är det iaf mys i soffan, fokus på att få ner febern och massor med sex and the city och filmer. Filip är i Göteborg hela helgen på svensexa så nu ska det bli fokus på mig. Imorgon ska jag iväg med Marlene och hitta den perfekta presenten till Tilde. Söndag är det söndagsmiddag med föräldrarna. Inte alls fel :)

Nästa vecka är det jobb mån-tors. Lördag är det party hos Tilde.
Söndag ska jag iväg med Raffe och familjen på svampplockning. Ja jag tycker faktiskt att det är mysigt :P Dock tycker inte min man det så han slipper och får slita på jobbet ist :P


Kokar

Här är ungefär 100 grader i min lägenhet. Den är verkligen outhärdlig när det är sommar och varmt. Går knappt att vara här. Just därför har det blivit mkt tid hemma hos Filip på senaste.
Kände mig lite svensson när jag stod och stekte pytt medans han gick ute i trädgården och vattnade blommorna igår ;)
Men det var mysigt :) Åt och satte oss sen i bilen till Ängelholm.
Mötte Jonas och en förvirrad Dessi (du är ju helt underbar ;) ) på parkeringen. Satte oss i bilen och körde ner till Råbocka där vi låg och drog oss ett tag. Blev ett dopp för tre av oss men vattnet var lite grummligt av alger och grejer :/ Men ja vi klagade inte :P
På med shortsen och åt en top 80 under ett parasoll bredvid campingen. Hörde något halvkasst coverband i bakgrunden, kände doften av grillkol och det kändes väldigt svensson det med.
Blev en runda minigolf och är det nånstans man ska spela det så är det där. Riktigt roliga och utmanade banor. Jag och Filip var the winning team :P
Sa hej då till Ångelholmarna och åkte hem till Lerberget med vars en pizza. Bruce den allsmäktige och pizza var ingen dålig kombination.

Ja imorron börjar man klockan nio och slutar efter lite pusslande redan halv fem. Underbart. Annars skulle man jobba 10 ½ timme idag, 15 timmar imorron och lika mkt på söndag... Lär bli en del på måndag också. Helt galet.
Ser dock fram emot vecka 37 då vi troligtvis åker iväg till något soligt och varmt.