Julstök

Nu är det dax att plocka fram adventsstjärnorna :P
Jag har inte haft ork att dra ner alla kartongerna och leta efter dem. Men idag så är det ju i rätt tid också :)

Igår jobbade man hela dagen. Tanken var att vi skulle till Helsings invigning men min fot sa tack men nej tack. Bättre att gå dit när det är öppet på riktigt och ta ett glas när man verkligen kan se hur lokalen ser ut.
Mamma och pappa var på Papi och åt och pappa blev övertalad av Johan att ta taxi hem så att han inte skulle dricka ramlösa till all mat. Så ja då fick dottern ta hand om bilen :P

Idag ska jag ner på stan med Löfvall om fossingen sammarbetar. Annars har jag alltid krykorna som mamma tog med igår... Tack gode gud för tiden hos doktorn imorron..
Ikväll kommer älsklingen och det blir en myskväll i soffan.

Ja vad händer i nästa vecka tro? Är någon sugen på att hitta på något är det bara att höra av sig :)

Måndag?

Ja det känns som måndag... Jag jobbade tisdag lunch sen var jag ledig onsdag ("lördag") och igår ("söndag")...
Att vi dessutom var på kalas igår hos Filip gör ju inte söndagskänslan mindre. Man brukar ju göra sånt på söndagar.

Nu på morgonen har jag hållt på och tvätta. Eller ja håller på rättare sagt... Fick lite hjärnsläpp när jag stod där nere och skulle dosera tvättmedlet och för en sekund kunde jag inte komma ihåg vilken av facken tvättmedlet skulle ner i... Jag bara stod där och stirrade. Tills det två sekunder senare slog mig och jag undrade vad sjutton jag sysslade med. Herregud jag har ju tvättat miljontals gånger!

Idag ska jag och Filip käka lunch nere på stan var det tänkt. Sen ska jag träna och Filip ska till sin käre bror.
Efter det är det jobb för min del och jag tror det kommer bli rätt lugnt både ikväll och imorron eftersom det är nyöppning i stan :P
Ska eventuellt dit imorron med Emelie...


Julstämning så det skriker om det :)

Tittar ut genom köksfönstret och det sätts upp en julgran utanför :) Yei jag behöver inte anstränga mig för att få julkänsla idag! :P
Men jag har bidragit på egen hand också. Strax efter tolv kom Löfvall och jag åt lite frukost, rullade tryfflar och bakade lite pepparkakor. Mina pepparkakor var allt annat än lätta att få över på plåten. Dem var formade som tunna spräda snöflingor och ville hemskt järna gå itu.

När vi hade bakat och pysslat gav vi oss ner på stan och kollade in Lagerhaus och deras nya lokal. Såg riktigt bra ut och hittade små söta glasflaskor och små pajformar.
Klockrent :)

Gick bort till Söder och en runda på Åhléns och Lindex. Sa hej då till varandra och Sandra gick till Oj! och jag till blomsteraffären.
Köpte mossa som jag pyntat mina fina julgrupper med och lite celofan till Mats present.

Om en timme ska man ut till Lerberget på kalas hos familjen Axelsson. Ikväll följer förhoppningsvis Filip med mig (håller tummarna) och så får vi lite mystid imorron innan jobb. Ska tvätta också :/

Julpyssel

Ja då har man känt lite julstämning idag också :)

Dem tre amaryllisen jag planterade fick idag sällskap av tre små söta suckulenter, silvriga spretiga grenar (som stöd och prydnad i bakgrunden) och sen lite silvriga stjärnor.
Sen slängde jag ihop en pepparkaksdeg. Det är snart dags att slänga ihop ett pepparkakshus :P

Funderar på att slänga ihop en tryffelsmet också om jag hade orkat... Har på en ljudbok samtidigt som jag pysslar i köket. Just nu är det "Att älska som en porrstjärna" och den verkar riktigt bra än så länge.
Skönt att lyssna på en bok samtigit som man gör något annat. Jag tar mig sällan tid att sätta mig ner och läsa nämnligen.

Sex and the city kväll?

Kollar på Oprah, ja jag gör det ibland faktiskt :P
Sarah Jessica Parker & Co från Sex and the city är där och jag blev riktigt sugen på att ha en sex and the city kväll med tjejkompisarna...
Tänk att sitta och dricka coctails, äta plockmat och kolla på Sex and the city en hel kväll? :D

Dagens julstämning

Korkade precis upp flaskan med Blossa 08. Den var riktigt trevlig. Anar inte så mkt blåbär men den var absolut god :)
Så nu har man druckit ett glas rött och ett litet glas med glögg. En riktigt bra kväll :)


Seg tisdag

Ja man var ju inte allt för pigg imorse när man vaknade...
Gick ner till jobb och tackade mina goa tjocka pälskädda stövlar och min nya mössa för all värme de gav mig :)
Har ju letat länge efter en mössa och hade en massa tur som hittade en på Cubus när jag och älsklingen var där igår.
Sen har jag jobbat hela dagen och humöret har varit rätt blandat. Men det var rätt bra när det var dax att gå hem.
Var trött och hade ont i foten så det fick bli taxi hem.

Skulle egentligen ha myskväll med Emelie ikväll men det blev inte. Så ist ska jag gosa mig ner i soffan med duntäcke och julmust.

Har funderat på det här med adventsstjärnor och adventsljusstakar... Är det okej att plocka fram dem nu? Det känns lite tidigt men julskyltningen på Råå har ju redan varit och det är snart december...

J*vla skitdag

Dagen var helt underbar. Tills jag klev in på jobb igår och fick en riktigt dålig känsla. Det var någonting som inte var helt rätt. Och sen gick allt fel.

Hade en bokning som skulle komma klockan nio. Bara det var drygt iom att köket stänger då... Sen att dem var en haltimme sena gjorde det inte bättre. Sen ville dem ha viner vi inte har på Papi så Patrik fick hämta från Oz emellan. Sen gnällde dem över att saker o ting tog tid trotts att dem fick både förrätter och varmrätter direkt.
När jag skickade ut varmrätterna sa jag direkt att jag inte var nöjd med tallrikarna som hade gått ut. Och ja där kom två lamm tillbaka. Dem ville ha det mer stekt. Så jag stekte på det. Sen fick jag tillbaka en av dem igen och han ville ha en entrecote ist :(
Det där var verkligen som en lavett för självförtroendet. Har aldrig fått tillbaka mat när jag jobbat själv i köket. Och när lammet kom tillbaka andra gången var det faktiskt perfekt.
Blev en massa gnällande om allt möjligt trotts att Emelie sprang där hela tiden och passade upp dem och fyllde på glasen.

Ja ett rent helvete iaf och när jag skulle ta golvet så exploderade slangen och det var vatten överallt...
Kom hem strax efter ett. Ångest.

Idag är en ny dag och jag får hoppas att det är en bättre sådan.

Julstämning på hög nivå

Idag har jag verkligen fått julstämning så det skriker om det :)

Igår fick jag julstämning genom att dricka en julmust innan jobb. Gick ner genom ett snöklätt Helsingborg och det gjorde inte julstämningen sämre :)
Sen blev det en massa jobb och halv ett kom jag hem. Försökte somna direkt men det gick sådär...

Klockan sex ringde klockan imorse och upp och hoppa. Raffe hämtade mig vid halv sju och så stack vi och jobbade och förberedde för nya menyn på tisdag.
Det gick bra och det var skönt att stå där i lugn och ro en söndag.
När jag kom hem blev det lite städning, dusch och frukost. Sen kom mamma och sen Filip. Lite fika innan jag och mamma stack.
Åkte ut till Sofiero där det blev en massa promenerande och en korv med bröd och en kanelstång.
Första gången jag var på julmarknaden där och den var inte lika stor och innehållsrik som Fredriksdal. Den var mysig men inte lika mkt som jag hade hoppats på. Blev en kanelstång...

När jag kom hem blev det en liten tupplur på sofflocket med Filip och sen bort till Coop och handlade.
Kom hem och lagade pasta med färsbiffar och en god sallad. Lite nyttigare :P
Filip hjälpte till som vanligt och det kändes riktigt bra :)

Nu ska vi krypa ner under täcket och kolla på lite film eller nått.


Pigg o vaken

Ja nu har man gått upp vid åtta tre dagar i rad och man vaknar utvilad varje morgon. Märks att man behöver rutiner för att sömnen ska göra sitt.
Vaknade och tog en mysig dusch. Ska strax slänga ihop mig en svampomelett för att sen börja göra mig redo för jobb.
Vädret ute lockar ju verkligen till en promenad dit iaf :)
Det är helt galet va lite snö kan göra. Alla kontraster och det blir så mkt vackrare. Det är nästan så jag vill ut och fotografera och bevara allt tills julen kommer och snön är borta :P
Eller man kanske får lite snö till jul?
Ja en sak är bestämt iaf. Jag och Löfvall ska göra allt för att få julstämning och jag tror nog att jag ska göra minst en sak varje dag som leder till det.
Igår bakade jag havrekakor och så kom ju snön som sagt :)
Idag vet jag inte vad dt ska tänkas bli. Lite värmande glögg innan jobb kanske??

Nu faller den!

Nu kommer den första snön till Helsingborg :D


Kan jag få julpynta nu?

Ja det är så jag känner. Vill bara dra fram alla lådorna och go nuts. Planterade amaryllisen igår och det blev klockrent. Dem kommer bli riktigt fina :)

Sen gick jag över till Sandra och hade en myskväll med henne. Först åt vi ceasarsallad och sen blev det varm choklad med glass till Du är vad du äter :P
Satt och snackade om hur dem som är med i programmet alltid blir påkommna efter halva tiden. Antingen tränar dem inte som dem ska eller så går dem och tuggar på ett 200 grams marabou. Men bara för det fick tjejen i gårdagens program inget återfall... Men hon ringde däremot Skipper och bad henne om hjälp för hon tyckte inte att det fungerade :P

När vi såg på programmet tjatade tjejen om hur mkt hon tyckte om chips och hur mkt hon skulle sakna chipsen. Gissa om jag blev sugen på chips när jag såg det.... Kliade i fingrarna och ville bara bort till Walles och köpa ett rör pringles efter programmet. Men jag lyckades hålla mig i schack. När jag kom hem åt jag tre clementiner ist. Måste fylla på med frukt och nötter här hemma så jag kan äta det när suget faller in.

Idag ska jag försöka baka något innan jag sticker och tränar för att sen sticka och jobba.
Bokade tid hos läkaren idag, fick en tid den 1 december. Då är det dax att kolla foten.
Hoppas ni alla får en mysig fredag :)

Mysigt runder på stan

Kom precis hem från fikan med Carina.
Traskade ner på stan vid halv två. Så skönt att veta att man inte direkt hade någon tid att passa utan kunde bara ta det lugnt och slappna av.
Först hittade jag den där vasen jag hade varit på jakt efter på flower team. Sen gick vi runt och kollade lite kläder men det är inget som lockar just nu. Är så jobbigt att prova kläder på höst o vinter när man har tjugo lager på sig.
Sen började det dugga lite och vi satte oss på K&CO och drack varm choklad och jag mumsade i mig en morotskaka. Deras morotskaka är grym :)
Lite tittande i butiker och en tur in på H&M där jag hittade en sjukt snygg korsett som jag var tvungen att ha... Så ja då fick man prova ändå..
När vi gick hemåt så köpte Carina en adventsgrupp med 4 blockljus och jag köpte 3 vita amaryllis till min lilla grupp :)
Känns märkligt bekvämt att umgås med Carina. Vi är väldigt lika och det känns aldrig krystat trotts att vi inte känner varandra så bra. Kan ha att göra med att man läser varandras blogg och på så vis lärt känna personen lite.

Ja nu måste jag bara ut till mamma och pappa och plocka mossa till mina julgrupper. Finns inte en chans att jag betalar för mossa när jag kan plocka det hemma hos dem helt gratis.
Då får jag ju ett strålande tillfälle till att äta middag där också :)

Snart ska man bort till Löfvall och äta ceasarsallad. Blir nog att vi kollar på Du är vad du äter också :)
Känns skönt att umgås med tjejerna :) Saknar bara dig Dessy men jag vet att vi vet var vi har varandra. Stressa inte ihjäl dig bara. Man måste andas också.

Tilde och Marlene kommer jag snart träffa har jag en känsla av. Men dem har man känt så länge så man vet att man alltid kommer ha dem. Det är skönt att veta att dem alltid finns :)


Tick tack ticka tack

Gud va tiden rusar iväg ibland. Gick upp tidigt för att jag tänkte försöka slänga ihop några kakor innan jag skulle träffa Carina... Det har inte blivit av kan jag säga :P
Jag har ist kollat på Desperate Housewifes och Ugly Betty. Sen har jag tvättat håret, bytat kläder tre gånger... och sminkat mig. Noppade ögonbryrnen också vilket är ett rent helvete enligt mig. Svär och blir tårögd. Det är något konstigt med mitt ansikte, det är onormalt känsligt. Blir tårögd och får fruktansvärt ont i hela ansiktet när dem klämmer pormaskar på ansiktsbehandlingar. Speciellt i pannan där det inte är något direkt fett under som isolerar smärtan. Svårt att förklara men det känns verkligen i hela huvudet och ilar genom skallbenet....
Dock hade jag behövt sticka iväg på en sånn behandling snart igen.

Nä nu ska jag försöka städa undan lite här innan min dejt med Carina :)

Att vakna innan larmet går

Finns det något skönare än att vakna tio minuter innan larmet piper?
Jag avskyr det där pipande helvetet och att vakna precis innan det ringer får mig att vilja göra high five med mig själv!

Idag lyckades jag med det. Är detta ett tecken på att detta kommer bli en klockren dag? Först träffa Carina och sen Löfvall! Gött!

Umgåtts med hjärtat

Vi vaknade alldeles för sent. Vi gick och la oss runt tolv och klockan ringde klockan åtta när det var dax att flytta bilen (stod på en lastzon). När jag kom in igen lockade sängen alldeles för mkt och jag kröp ner där igen.  Gött var det :)
Ställde inte klockan och vaknade vid elva... Bloggade lite då och vid tolv vaknade Filip. Jag har ju inte mage att väcka honom när han ligger där och ser så rofylld och söt ut :/ Även om jag borde egentligen....

Åt lite frukost och sen åkte vi ut till Väla. Filip köpte wax och moneycase. Jag hittade två söta julprydnader från Sia och sen fick det bli ögonserum på bodyshop och sen shampo.
Sen drog jag med Filip till floweteam. Jag fick dåligt samvete redan när vi klev in :P Han led hela tiden och det blev inte bättre när jag frågade efter en rektangulär vit kruka.... Expediten sprang verkligen runt i hela butiken! O jag försökte hänga på. Och efter mig kom Filip....
Dem hade ingen så det blev ingen kruka men ist blomjord och lecakulor. Planterade en vit amarylis och tazetter när jag kom hem. Snart infinner sig lite julstämning här :)

På vägen hem från Väla blev det kinamat take away. Åt när vi kom hem och myste i soffan. Lite TV och en liten tupplur på soffan... Sen städade vi undan och gjorde det rent och fint.
När vi var klara började vi på middagen. Filip var också delaktig vilket jag verkligen uppskattar :) Tycker det är roligt när vi lagar mat tillsammans. Blev entrecote med klyftpotatis, sockerärter, coctailtomater, champinjonger och bea till FIlip och persiljesmör till mig.

Sen såg vi på the heartbreak kid och Filip åkte hem. Nu har jag bara legat i soffan och kollat på F-word.
Hoppas ni andra också haft en bra dag :)

Personlig blogg

Jag borde kaske inte skriva men jag känner att jag måste.

Jag och S har inte pratat sen juni. Jag trodde att det skulle lösa sig mellan oss men tydligen inte. På ett sätt känns det som att det är det bästa. Hon verkade ha tröttnat på mig innan bråket och vi hade börjat växa ifrån varandra och var inte på samma nivå längre. Ändå drömmer jag om henne varje natt. Jag drömmer antingen om att vi bråkar eller om att allt blir bra. Det sista känns värst. För när jag vaknar känner jag att nej det kommer det ju inte.

Hon var en av mina närmsta som jag umgicks med var och varannan dag. Jag vet att det var jag som gjorde att allt gick snett men jag förstår inte hur det kunde vara så oförlåtligt.
Jag har gjort allt för att hon ska prata med mig och förlåta mig men ingenting har hjälpt.
Jag tror nu i efterhand att hon fick mkt press på sig från mitt håll. Jag kan ha svårt att öppna upp mig och hon var en av dem få jag kunde göra det. Därför fick hon väll mkt av mina negativa sidor och kände att jag bara var en person som tyckte synd om sig själv.

Det känns hemskt att inte ha henne i mitt liv längre. Det känns hemskt att tänka på vad som skulle hända om jag mötte henne på stan. Vad skulle jag göra då? Jag vill bara krama henne och säga förlåt. Eller dela en skål med glass som vi gjorde i drömmen i natt.



Samtidigt som allt det här ligger i bakhuvudet så har jag aldrig mått så bra som jag gör nu. Jag är fruktansvärt kär i en kille som är det bästa som finns i mina ögon. Han tar väl hand om mig, förstår mig och får mig att känna mig trygg.
Jag mår bra fysiskt förrutom att jag har ont i foten.
Jag försöker träna och jag tänker på att äta.
Mina föräldrar och jag har fått mkt bättre kontakt sen jag träffade Filip och jag känner mig äntligen lycklig.

Förlåt men jag var bara tvungen att skriva av mig. Vet inte om "this is the place" men det kändes så just nu.

Tema mat

Ja det är dagens tema. Först har jag varit på HSB och jobbat. Sen kom jag hem till en smått bakfull pojkvän. Hungrig var han också så vi åkte ner till O'learys och åt frukost/lunch.
Snart är det dax att åka till Papi och jobba kväll. Inget bokat... Yei...
Kommer bli en seg kväll.

Imorgon är båda lediga och ska ha en riktig mysdag. Vad vi ska hitta på är inte planerat än men det löser sig.

Uppdaterar troligtvis när jag kommer hem ikväll. Nu ska jag spendera tid med hjärtat :)

Genomtänkt matintag

Är det något jag tycker är viktigt är det att vara medveten om vad man äter. Då menar jag att man ska vara medveten om vad som gömmer sig i maten man äter. E-nummer är ju fruktansvärt läskigt.
Jag har alltid varit svag för torsk men efter alla diskussioner vågar ju knappt någon äta torsk. Men nu har det förändrats. Ät hellre torsk från Östersjön än Hoki från Asien. Närproducerat är viktigt. Varför ni ska välja torsk kan ni läsa
här!

Myssöndag

Den här söndagen har varit precis så som en söndag ska vara.
Jag ställde klockan på elva. Nu skjutton ska jag få dra mig. Och visst var man gott utvilad när man vaknade. Love it!
Ringde och pratade med mamma medans jag låg i sängen och myste lite.
Få saker e så gött som att få ligga och dra sig en tio innan man går upp.
Sen blev det en dusch och lite frukost.
Rastade dammsugaren runt lägenheten. Blev inte allt ör nogrant med tanke på bakandet som skulle ske senare.

Sandra kom vid halv tre. Kom fram till att det skulle bli en brownie och två stycken chokadrulltårtor.
Traskade bort till Coop och handlade och satte sen igång och baka när vi kom hem.
Massa småmys och prat och man kommer fram till om och om igen att vi måste ses oftare! Speciellt när vi bara bor två hus ifrån varandra. Så svårt ska det ju inte vara. Så nästa vecka ska vi ses bestämde vi :)

Brownien gjordes med lite mörk choklad smaksatt med hallon. Blev himla god. Chokladrulltårta även kallad drömtårta är en favorit. Och självklart blev den lika god som vanligt :)

Här kommer recepten på våra godsaker:

Choklad- och hallonbrownies

50 g mörk choklad med hallonsmak
65 g mörk choklad 70%
115 g smör
2 ägg
3,25 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ev. 85 g nötter (hade inte vi...)

Bryt chokladen i bitar och lägg den i en kastrull. Tillsätt smöret och värm försiktigt tills allt är smält. Låt stå och svalna medans du förbereder resten av smeten.
Vispa ägg och farinsocker med vaniljsocker tills det blir en tjock och krämig smet.
Sikta och vänd ner vetemjöl och bakpulver. Vänd ner nötterna om du vill ha det. Blanda ner chokladblandningen och rör inte mer än nödvändigt. Häll smeten i en liten form (18 x 18 cm) klädd med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 40 minuter på 180 grader.


Drömtårta

Kaka:
3 ägg
1 ½ dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt potatismjöl, kakao och bakpulver. Blanda väl. Bred ut smeten i en långpanna med bakplåtspapper.
Grädda i 200 grader i 5 minuter.

Smörkräm:
150 g smör
3 ½ dl florsocker
2 äggulor
1 msk vaniljsocker

Rör smöret mjukt. Tillsätt äggulor, florsocker och vaniljsocker. Rör kraftigt till en luftig smet som ska bredas på den avsvalnande kakan.
Rulla ihop kakan från långsidan genom att "dra i pappret". Skär den i sneda generösa skivor.




Disco på bjäregatan

Ja ni e många som vet att jag inte riktigt gillar dem som bor i lägenheten ovanför mig. Det har inte blivit bättre nu kan jag säga... Dem olidligt hög musik nu med en bas som får mina gardinstänger att skaka...
Jag vill inte vara någon jävla gnällkärring men snälla! När dem dessutom inte lyssnar på en hel låt utan bytar efter 30 sekunder blir det inte bättre.

Jävla psykfall på tvåan...

Helveteslördag

Ja lördagarna är alltid kaos. Hur man än bär sig åt sitter man alltid i skiten.
På vardagar har vi öppet från 11.30-15.00 och sen öppnar vi igen 18.00.
På lördagar öppnar vi inte förrän 12.00 men har öppet hela dagen fram till kvällen.
Det innebär att det kommer folk hela tiden och man har inte tid till att förbereda inför kvällen. Samtidigt tar en massa saker slut så man måste göra dubbelt så mkt inför kvällen....
Ska jobba nästa lördag också. O gissa om jag ska förbereda som en galning redan på fredagen!

Annars jobbar man mån kväll, tisdag är jag först på HSB (Henke frågade mig idag...) och sen Papi.
Onsdag är man ledig och det är hjärtat också! Yei heldag!! Tors jobbar jag lunch, fre kväll och lördag 12-timmars pass...
Så man kan ju säga att jag vet vad jag ska göra den närmsta tiden...

Läste precis i tidningen att företaget Svelast haft en dieselstöld på mellan 7000-8000 liter.... Japp pappas företag... Mindre roligt nu när dem precis kommit hem från Sydafrika...
Jaja det finns försäkringar som täcker sånt men det är ändå trist. Förstår inte att folk inte kan lära sig skilja mellan ditt och mitt.

Helt ärligt...

Det blev inte mkt gjort idag... Jag orkade inte gå utanför dörren. Inte ens för att hämta mina efterlängtade kakformar...
Jag har mest suttit här och slappat. Druckit julmust och lagt mig på golvet och gjort sit ups titt som tätt.
Skickat iväg lite ansökningar ur den synvinklen har jag varit oerhört effektiv.
Ja annars har man kollat på Du är vad du äter. Har fastnat helt i det... Vet inte om det beror på att Filip också är lite intresserad av kost och hälsa... Ja jag har ju inte alltid haft dem mest hälsosamma vanorna men jag försöker ju ta itu med det. Äter bättre och har en mer hälsosam inställning till viktnedgång.

Imorgon ska jag upp lite tidigare och bort och hämta mina formar och handla champinjoner.
Sen ner till arbetsförmedlingen och eventuellt vägledningshuset.
Efter det är det dax att bege sig till jobb. Har inte bestämt om man ska gå eller ta cykeln....

På söndag blev det bestämt att det är bak med fröken Löfvall och sen ska jag och John ses och slappa och snacka skit. Like back in the days :P

Filip jobbar eftermiddag fram till söndag så man får se när man ser honom nästa gång :( Nu kan man ju inte åka ut till honom heller iom att bilen är avställd. Buss? Njaaaaa....

Carpe Diem?

Ja idag är man ledig och är fruktansvärt kluven. En del av mig skulle bara vilja ligga i soffan och mysa hela dagen. Sådana dagar är man ju inte bortskämd med... Samtidigt som det gnagar i huvudet att man borde göra en massa saker och ta till vara på sin lediga tid. Men hur jag än gör tar jag väll vara på den? Vad jag än väljer att göra.

Hade tänkt gå ner till arbetsförmedlingen men det får bli imorgon för det gör alldeles för ont i foten. Måste ringa doktorn nästa vecka. Stundvis kan jag inte ens stötta mig på högerfoten :/
Har kommit ett paket till mig på video kalle också. Misstänker att det är mina pepparkaksformar från
cox & cox :) Hittade ett sett med fina snöflingor och sen en som såg ut som en pusselbit. Så snart ska det bakas ska ni se.

Sen är det snart dax för allt annat julpyssel. Ska bli mysigt :) Snart kommer Tilde hem från Kina så då får man umgås med henne igen.
Imorgon jobbar man från tolv och likaså på lördag. På söndag får det bli storstädning och kanske också lite bakande om någon har lust med det :)


Storhandling

Idag har jag verkligen utnyttjat Passaten till fullo.
Imorgon kommer ju mamma och pappa hem och då är det inte mer bil till Eva. BMW:n står parkerad i garaget i Svedberga där den ska övervintra och sen tar dem ju tillbaka sin bil imorgon. Så idag åkte jag först till Aktiverum och tränade. Jag har skullat göra det hela veckan men det har inte varit så lyckat med dunderförkylning och ont i knät.
Passade på att sola lite när jag var där.
När jag var klar på Aktiverum åkte jag till MAXI. En diger lång lista på allt möjligt jag kunde komma på. Gällde ju att passa på att handla hem massa tunga saker man inte orkar släpa hem sen. Så nu behöver jag inte köpa tvättmedel, julmust, kött osv på ett bra tag.
När jag kom hem skulle jag börja jobba om en halvtimme så jag fick slänga in alla kylvaror så gott jag kunde. Sen hopp in i bilen igen och ner till jobb.
Och där har jag varit fram tills nu...

Imorgon ska jag hämta Molly, åka ut till mamma och pappa och lämna henne och lite mat till dem. Så slipper dem handla när dem ska hem. Ska dessutom med dem ut när jag hämtat dem där en lassagne ska stå och vänta :)
Sen kommer hjärtat ut och äter och umgås sen kör han oss in till stan.

På torsdag är det scones till frukost det är redan bestämt :)

Skönt att man alltid har hans Volvo om man skulle behöva storhandla. Man är ju trotts allt van vid att ha bil nu. Kommer börja träna nere i city nu ist vilket är lite synd för jag trivs bra på Berga. Men jag har aldrig testat city så vi får se :)

Underbar helg

Jobbade hela dagen i söndags och var sjukt mör i kroppen när jag kom hem.
Igår vaknade jag och duschade, städade och diskade en massa så det såg skapligt ut här hemma.
På med en gosig tröja och åkte hem till Axelssons där hela familjen Axelsson OCH Åknert var samlade. Typ 15 pers runt ett bord där det vankades mat.
Först en massa prat och trams för att sen samlas i soffan där dem tvingade stackars Filip spela upp filmer på honom och storebror när dem var små :P Julen 92 var riktigt rolig att titta på. Han var en riktigt söt kille även som liten ;)
Sen smög jag ut i köket och hjälpte Yvonne med middagen. Trattkantarellsoppa till förrätt, mumsigt värre. Sen när vi satt där inträngda runt bordet och temperaturen steg till 27 grader var det dax för bönderna utanför Lerberget att gödsla tydligen så fönsterna fick stängas och temperaturen blev smått olidlig.
Fram med kalkon och klassiska "gåstillbehör". Gissa vem som fick ta sig an att skära upp den gigantiska fågeln ;)
Äppelkaka till efterrätt och det var precis att den gick ner.
Riktigt trevlig kväll och båda familjerna är oerhört sociala och öpnna. Man känner sig alltid välkommen i deras sällskap. Lille bäbisen Ebbe tyckte att jag var oerhört rolig tydligen och skrattade hela tiden när han tittade på mig. Söt liten krabat och Filip var minst lika söt när han skulle ge sig på att hålla den lille krabaten ;)
Retade Filip och sa "tänk när du står där med Kalle/Filippa!". Det var dock inte roligt verkade det som ;P
Filip körde hem på kvällen. Fanns ju inga lediga sängar i det huset :P

Åt frallefrukost med varm choklad, paranötter och färskpressad apelsinjuice. Sen åkte vi ut till mamma och pappa och vattnade blommorna.
Efter det åkte vi ut till Axelssons igen. Jahapp dax för lunch.... Vi som knappt hade svalt frallorna... Men det var en god gryta och visst fick man ner lite. Och någon matsked glass till efterrätt sen sa det stopp.
Sa hejdå till Åknerts och hjälpte Mats och Yvonne att få lite ordning i köket. Sen satt jag och Yvonne och pratade recpet och inredning. Filips föräldrar är som mina och vi fungerar så bra ihop.
Gick upp till Filip som spelade X-box. Tittade på lite och sen slummrade jag till en stund i soffan.
Magen började kurra och en pizza får man väll iaf unna sig en söndag. Så Pizza Jour och "50 first dates" blev en underbar kombination. Myste lite mer och sen begav jag mig.

Food - Ett matmagasin för män

När jag såg reklamen för Food och att man kunde få hem ett gratis ex i brevlådan så blev jag lite nyfiken.
Vad är det som lockar män i matlagning men inte kvinnor? Tydligen hävdar dem att kvinnor är mer ekonomiska och inte är ute efter njutningen i samma utsträckning. Det skulle dessutom vara viktigare för killar att ha snygga prylar i köket än för kvinnor... Tveksamt om jag håller med. I så fall skulle jag nämnligen mest påminna om en man när det gäller mina vanor och behov. Kan tänka mig att det är så högre upp i åldrarna men min generation är det nog inte alltid så.
Tidningen jag fick hem var intressant på många vis. Upplägget är väldigt manligt och det känns som att jag bläddrar i Slitz eller i Café...
Det är mest fokus på prylar och alkohol tycker jag. Inte märkbart mkt mat. Dessutom är där massvis med små artiklar som ger ett lite intressant men mest rörigt intryck. Väldigt mkt intervjuer med folk som har anknytning till mat och dryck.
Nja jag blev inte riktigt såld. Hade det varit lite mer fokus på mat och recept hade jag kunnat köpa det. Men så mkt mat är det inte utan mest nöje, dricka och äta utan att behöva närma sig spisen.




Gomorron!

Njuter av min ledighet ska ni veta. Dag 2 idag. Igår vaknade vi tjugo över ett! Hade somnat klockan tre på natten iofs men ändå... Kom då på att min parkering hade gått ut klockan ett så det blev full rulle och på med kläderna.
Dock ingen böteslapp när jag kom ner.
Sen åt vi hemgjord pyttipanna med stekt ägg, spelade TV-spel och kollade på Seinfeldt.
Jag har gått och blivit rätt så förkyld och har ont i halsen så det blev inte mkt mer action än så.
Till middag blev det oxrullader med hasselback och bea. Jag hade tänkt murkelsås men den blev inte som jag ville :( Tog i lite portvin och jag tror att det var de som sabbade den...
Sen bakade min älskling en kladdekaka som vi tog med oss bort till Åke och Elin. Där kollade jag och Elin i H&M:s VÅRkatalog (!) och grabbarna kollade på fotboll.
Åkte hem halv elva med familjebilen (passaten) och myste i soffan med lite mer Zelda och sen ett par nattmackor.

Idag ska vi iväg och handla, äta kyckling med mangochutney till lunch (Filips favorit) och sen kommer Marcus ikväll och äter tacos med oss :)

Ofrivilligt blogguppehåll

Ja det här var ju inte tanken. Jag skrev faktiskt ett galet långt inlägg i söndags men när jag sen skulle publicera det visade det sig att det tagit för lång tid mellan styckena att bara en fjärdedel ville komma med. Suck..

Var ju ute i lördags och hade galet roligt. Jag och Raffe staack hem vid fyra efter en grym krogrunda. Dock gillade jag inte riktigt att det slutade på cantina tillsammans med en drös 45+are...
Dagen efter var ju inte riktigt lika rolig men klockan nio släpade jag mig upp för att åka ut till Väla och möta Marlene.
Käkade frukost och pratade en massa. Så skönt att prata med henne som känt mig sen jag var 5 år, vet hur jag fungerar och har likadan bakgrund och har samma familjeförhållanden. Är det någon som förstår mig är det hon (och Tilde så klart). Det är något speciellt med barndomsvänner. Hur nära man än kommer vänner på senare år så förstår dem inte en helt och hållet för dem känner inte till bakgrunden.
In en runda på IKEA där jag hittade en massa fina lådor till min klädkammare och även lite julpynt :P
När jag kom hem röjde jag undan i klädkammaren och packade ner allt i mina lådor. Ni anar inte hur mkt plats som skapades nu när allt är nerpackat och stapelbart! Nu har jag mer plats över och vet inte riktigt vad jag ska ha där ens...
På kvällen kom pizzasuget... Dock orkade jag inte gå ut i det tråkiga vädret så det fick blev hemkörning. Googlade på vilka som har det och hittade
www.onlinepizza.se helt galet bra! Man väljer mellan två pizzerior i stan och kan sen klicka på en logga där man komponerar sin egen pizza! Så det blev en med fläskfilé, champinjoner, ananas och vitlök och en med köttfärs, lök, vitlök, champinjoner, ananas och tacokrydda. 30 minuter senare var dem här med mina pizzor. Lika bra att ta två och frysa in/ha något till Filip när han kommer.

Igår när jag vaknade åkte jag ut till mamma och pappa. Nervositeten var ju ett faktum och mamma sprang runt och trippelkollade allt. Ställde BMW:n i garaget och sen åkte vi in till stan där jag lämnade dem på parongen till tåget till Kastrup. Mamma och pappa skulle ju äntligen till Sydafrika :)
Tog familjebilen till Bårslövs kattpensionat där Molly just nu bor och lämnade lite papper och en klöspelare. Hem och duscha och småfixa och sen jobb.
Och ja förra måndagen hade jag bara två ätande på hela kvällen. Igår kanske 35... Satt i skiten som fan...
När jag kom hem väntade dock Filip här i soffan. Med 10 röda rosor för att fira vår 6-månaders dag som inföll efter 00.00 :D

Utgång med jobb!

Nu ska man snart ner till jobb för att snacka skit och dricka drinkar. Sen blir det en liten utgång på det också :) Var länge sen vi var ute allihopa.
Sen imorron ska man till Väla och träffa Marlene för en frukost. Sen blir det lite IKEA på det och köpa några nya lådor till allt mitt julpynt och allt annat från klädkammaren.
Nej dax att ringa taxi :)

Garderobsryck

Fick ett ryck och drog ut allt från hyllan i min klädkammare. Där samlas allt sånt man inte vet var man ska ha det. Julpynt, verktyg, symaskin, fotoalbum, värmeljus, syskrin osv. Nu är det kaos i övriga lägenheten men jag ska verkligen sortera och få orning nu och sen kommer en del åka hem till mamma och pappa. Känner verkligen inte att jag har plats till en massa krukor och sånt...

Julpyssel

Åhhh det kliar i hela kroppen på mig! Jag vill bara dra fram allt julpynt och gran och allt! Jag fönstershoppar för fullt och fantiserar till och med om julgrupper :S
Jag vill börja mitt årliga pepparkasbak och glöggsuget ökar för varje dag. Fylla hela lägenheten med vinterkänsla och mys. Tända ljus, värme, dofter och en välkommnande känsla.
Åhh jag kan knappt hålla mig längre!