Matstaden Helsingborg

Igår åkte jag in till stan och mötte Isabella på Waynes. Åt en morotskaka som var lite sådär... Juicen var dessutom så sur och skarp att det kändes som att hela min mun kröp ihop till en liten boll.
När vi var klara där blev det en runda på Kicks, Lagerhaus och VILA. Hittade som tur ingenting. Eller jo det gjorde jag nog men jag köpte iaf ingenting.
Gick sen bort till Asiaten på sundstorget där jag köpte panko, tapioca, agar agar och en påse med mald korriander. Allting är ju så mkt billigare där... Panko är för er som inte vet ett japanskt ströbröd som är lite poröst och fluffigt. Tapicoa kallas också för sagogryn och ser ut som små pärlor när man tillagat dem. Agar agar är ett vegetariskt gelantinpulver som lämpar sig bättre än gelantin i olika sammanhang :)

      



När vi sen var klara där gick vi bort till Mästerlivs för att introducera Isabella till den affären. Dock köpte vi ingenting där.
Gick in på Lagmarks och fönstershoppade där och gick sen till den polska butiken där vi tog en titt.
Bort till Piazza där vi njöt av hur gott det luktade. Ville köpa en massa men nöjde mig med en Firefly Wake Up som är en favorit.

Som sista grej gick vi in på Chocolatte och det var vi rätt nöjda med att ha gjort. För finns det något bättre än butiker som har smakprov?? :)
Smakade ett par olika sorters kola, några marmelader, knäckebrön och lite godis. Mums mums. Var tvungen att köpa något för att inte verka snyltig så jag köpte ett mörkt choklad med havssalt och en tub med choklad- och nötcreme som jag tänkte fylla macrooner med i framtiden.

Lämnade Isabella på planteringen och avslutade med en runda på Willys. Deras grönsaksavdelning är faktiskt riktigt fin om jag får säga det själv. Allt är helt okej i butiken utom borta vid frysdiskarna där det känns väldigt tråkigt. Vilket iofs fryst mat är...
Ja jag köpte iaf 4 olika potatissorter (bakpotatis, sparrispotatis, mandelpotatis, asterix) och en massa annat i grönsaksväg. Hela kylen är grön nu.

Nu ska jag iväg till Gastro och köra dagspass (10.00-17.00) på fredag är det långpanna (10.00-00.00). Men innan fredag kommer onsdag (imorgon) och då är det dax för första tentan!! I vinkunskap... Läskigt...

Ps. Bilderna vill inte hamna så som jag vill ha dem men har inte tid att fixa med det...

Soppisoppa!

Jag e riktigt sugen på soppor just nu. Bara gosa ner mig i soffan med en mustig soppa och ett gott bröd att doppa i.
Men problemet är att jag tycker ju egentligen inte om soppa så galet mkt. en eller två deciliter är okej men sen blir det för j*vla tråkigt att äta... Jag tröttnar på konsistensen helt enkelt. Älskar den i teorin men inte i praktiken.
Svampsoppa kan funka men det behövs topping och tuggmotstånd.
Köttfärssoppa med lite chili och tomat kan också gå.
Samma sak med en mustig chowder eller en krämig blomkåls- eller jordärtskockssoppa. Eller en god fisk- och skaldjursvariant.
Huvudsaken är att där är något att tugga på! Alternativt att det bara är en liten liten skål som en förrätt.
Soppor till förrätt är förresten min favorit. Jag tycker ju ofta att det är riktigt gott men bara i små mängder. Därför utser jag här soppan till bästa förrätten just nu.


Utgång med boysen!

Igår blev det minsann en lätt liten utgång :)
Först provade jag säkert tjugo olika outfits innan det blev korta grå skjorts med matchande väst, kortärmad randig skjorta och höga bruna stövlar. Sen när Filip kom hem vid tio bytte jag till jeans (2 olika) för att sen byta tillbaka till skjortsen.
Hem till Patrik där det blev en liten bartömning inför hans kommande flytt. Massa musik och skratt och sen körde vi in till stan (Filip körde nykteristvarianten). Han lämnade oss där och körde sen ut till Raus för att hämta Fredrik och Johan.
Vi gick upp till Helsing så länge där det tog sju svåra år för att få en drink. När jag sen fick den var de typ bara en skvätt sprit med massa massa is :/ Men det där tog ju mig bara en halv sekund att dricka upp? Som att dricka en shot med sugrör.
När jag sen bad grabbarna beställa en drink blev det en red bull vodka... Oj vilken fantasi... Och oj va det inte var gott...
När Filip & CO var inne i stan var det så galet lång kö så dem gick in på Bishops där vi sen trallade in vi med.
Beställde en strongbow black och fick någon variant av det tillsammans med en korg med nachos. Deras variant av strongbow black rekomenderar jag inte.... den smakade rutten frukt.... Jag försökte helt ärligt tillämpa mina vinprovningskunskaper igår när jag satt där med det glaset... Men jag var nog för packad för att få fram nånting alls...

Klockan två var jag trött och Filip var nog trött på att vara ute nykter ;) Sov gott i bilen på vägen hem och om jag inte missminner mig så blev jag lite lätt irriterad när han väckte mig. Undrar vad grannarna hade sagt om jag hade suttit där och sovit....

Ska dessutom tillägga att jag hade stadig kontakt med Isabella (klasskompis) hela kvällen och varje gång vi ringde varandra var den andra på helt fel ställe... Så vi får ta en utgång nån annan gång :)



Idag var man ju inte så pigg när man vaknade... Allting gungade fortfarande och jag var galet illamående.
Åkte till mamma och pappa (tveksam om jag borde kört egentligen men tack o lov bara 5 minuters öde landsväg...)
Provade för skojs skull alkolåset i en av pappas lastbilar och lastbil hade jag visst få köra så så farligt kan det inte ha varit...

Jag och mamma körde in till stan och till Fredriksdals Mikaelimarknad :) Har aldrig varit där men det var ju supermysigt! Förrutom att jag hade lust att ställa mig och kräka bakom ett träd...
Kollade på köksträdgården och tror faktiskt att jag sådde ett litet frö i mamma :) Jag vill ju gärna anordna en köksträdgård hos dem (dem har ju trots allt enorma marker...). Så ja där gjorde jag nog rätt så bra framsteg om jag får säga det själv.
Köpte mig en massa goda grejer bland annat äpple- och havtornsmarmelad, skärbönor, trattkantareller, ovanliga äppelsorter och Fredriksdals hemgjorda kryddiga korv på oxkött. Gött :) Kommer bli en riktigt mysig middagsvecka.

Underbara höst!

Idag känns det som att jag fått en massa ny energi. Hösten känns helt okej och mysigare än många andra har gjort. Så nej det känns som att vi kommer ha en toppenhöst i familjen Axelsson Hansson :)

Idag ska jag först äta lite yoggi med rårörda hallon. Sen blir det åter igen vinkunskapen som ska ältas och sen tror jag minsann att det blir en club sandwich till lunch innan Filip sticker till jobb.

Sen har jag hela eftermiddagen för mig själv. Ännu inte riktigt bestämt hur det ska se ut mer än att jag ska plugga vinkunskap inför tentan på onsdag.
Ikväll när Filip sen kommer hem lutar det rätt mkt åt att vi sticker in till stan och tar ett par drinkar med någon/några av hans vänner :)

Imorgon är det Mikaelimarknad på Fredriksdal och mamma och jag ska dit. Har aldrig varit där innan men det verkar vara mysigt och en massa gott man kan köpa med sig hem också :)

Ja det är vad min helg har att erbjuda. En massa mys med dem som står mig närmst :)


Guldstjärna till mig

Har gått från att ha varit riktigt urusel till att bli riktigt duktig.
Så vad pratar jag då om?
Jo ansiktsrengöring! Från att mitt kära ansikte bara fått komma i kontakt med tvål och vatten (om det hade tur) så är det nu en hel procedur varje morgon och kväll. Morgonen bjuder både rengöring, ansiktsvatten, ögoncreme, aromaolja och sen dagcreme. På kvällen är det samma runda o sen nattcreme ist. Så ja det är ju typ 20 minuter vid handfatet varje dag då det ska kladdas och ha sig. Sen är det ju peeling och ansiktsmask en till två gånger i veckan... Tänk va man kan lägga tid på sitt ansikte och sitt utseende.
20 min per dag, 7 dagar i veckan, 52 veckor på ett år.... Min kalkylator sa mig att det är typ 5 hela dygn jag står där på ett år...


Morgonbeteende

Gick upp 06.00. Duschade ur inpackningen jag sovit med under natten. På med deo och parfym direkt efter. Behövde inte smörja in benen eftersom jag använde upp en halv body butter igår till hela kroppen... (upptäckte att jag hade 4 st och behöver sanera en hel del i badrumsskåpet).
Satte på en gryta vatten till äggen.
Fyllde ett litet glas med vaniljyoggi och toppade med hallon. Sitter här nu och mumsar på det så länge medans vattnet börjar koka. Funderar på om man skulle ta en knäckebrödmacka med västerbottenost också.
Och vad sjutton ska jag ha på mig?
Och när blev det så förbaskat mörkt på morgonen? Det var ju inte länge sen solen sken vid den här tiden...
Behöver jag tanka innan jag ska till skolan?
E där några helvetes vägarbeten på väg till Båstad som jag behöver känna till?

Något som kan göra mig tokig...

... är vägarbeten!
Visst det är jättebra att dem förbättrar vägarna och infrastrukturen. Men gör färdigt något först innan ni börjar gräva på nästa ställe. Strandpromenaden har dem ju hållt på med hela sommaren och där ser det inte ut som att det hänt så mkt dem senaste två månaderna...
Det känns som att det hade varit bättre om dem la krutet där det verkligen behövs.
Så ska jag in till stan nu måste jag först passera ett stort vägarbete på 111:an. Sen när jag kommer in till stan möts jag av det nyligen påbörjade vägarbetet på Ängelholmsvägen. Där det är fullständig kaos och trafiken knappt rör sig.

Sen måste jag fundera länge och väl vart jag ska parkera. Ska jag till söder måste jag nämnligen svänga av vid kopparmölle ist för att köra järnvägsgatan för den är ju stängd. Och det gäller att ta beslutet innan man rullat ner för backen. Det är ju trots allt bara vid kopparmölle man kan köra mot söder...
Så är man mitt nere i centrum vid t.ex. hamntorget måste man upp för hälsobacken, ta kopparmöllevägen bort till lassarettet och sen bergaliden ner för att komma till knutpunkten eller stadsbiblioteket med bil.
Visst kan man parkera nere i stan och gå vart man nu vill men då får man ju också lägga till den extra tiden det tar på parkeringstiden. Tid som faktiskt är riktiga pengar. Så står jag på hamntorget och ska lämna en bok på biblioteket får jag antingen köra hela rundan eller lägga i pengar för den extra halvtimmen det kan ta att gå bort, brottas med alla avspärrningar och sen stå i kö för att lämna böcker för att sen gå tillbaka. Och så skoj är det inte. Och även om mängder av bilar kör på järnvägsgatan trots att man inte får så är jag faktiskt duktig och följer dem reglerna.

                           

Igår fick jag ont i huvudet efter att ha spännt käkarna så mkt när jag satt och svor över alla dem här j*vla vägarbetena i den här j*vla skitstaden....



Mycket lärorikt!

Det här med att plugga trodde man ju att man hade checkat av på listan för länge sen. Men nu sitter man där i skolbänken igen. Och oj va man inte kommer ihåg mkt om studieteknik!
Sitter just nu och smäller ihop en powerpointpresentation. Något man inte gjort sen gymnasiet.
Men det går. Man kommer ihåg mer och mer.
Nu när jag dessutom har funnit lyckan på biblioteket så borde jag kunna fixa det här pluggandet alldeles utmärkt :)

En bil till älsklingen!

Hade han haft en sånn här interiör i bilen hade det nog varit lättare att få honom att åka i handla så hade jag sluppit :P


Favoritlåtar just nu!


Underbar dag med världens underbaraste!

Idag har vi haft en Eva-Filip-dag. Först frukost och sen iväg klockan tio till IKEA. Satte nytt hastighetsrekord där inne och efter att ha nappat åt oss en låda, skoskåp och fått ett papper på en bokad billy så drog vi vidare till Jysk. Köpte lameller och persienner och drog in till stan.
Där fick hämtade jag ut mina omklackade pumps och Filip shoppade loss på Åhléns.
En påse tomater, lite svamp och en flaska ketchup på Mästerlivs sen var det minsann in i bilen igen :) Hämta bokhyllan på Berga och sen var vi minsann hemma igen.
Dock var ju dagen långt ifrån över... Jag gav mig på förrådet och slängde ut allt utanför och sorterade frenetiskt och nogrannt. Under tiden fick Filip ansvara för lamellerna och det gick minsann riktigt bra :)

H&M och Jimmy Choo ska ju sammarbeta och jag kan inte göra annat än hoppa av förtjusning! Dessa skorna gör mig nästan lite smått upphetsad! Även om jag svurit hela dagen över hur många skor jag har så kan jag nog ge plats till dem här också! ;)


Lite bilder

Var ett tag sen jag la upp några "egna" bilder här så då får det komma ett litet gäng nu :)

Suddig bild där Filip arangerat mina skor för att troligtvis få mig att ana att jag har för många skor...



Jag och Löfvall avnjöt vars en glasspinne på Papi :)



Det lagas mkt mat här i Viken nu för tiden.




Här har vi några bilder från min morgonpromenad. Underbart fint eller vad säger ni?


Jag har hittat ett nytt gömnställe :)

Nu vet jag var jag ska gömma mig i framtiden. Tro det eller ej men det är biblioteket!
Var där idag och hade möte med en i klassen om vårt grupparbete och jag blev riktigt förtjust. Var så skönt och lugnt och jag tror nog att jag ska vara där ist sen när jag har självstudier. Jag bestämde mig för att låna hem två böcker om vin och när jag hade fått mitt lånekort insåg jag hur smididgt och lätt det var att låna böcker. Så jag gick upp till hyllorna med kokböcker och började titta runt lite. Böckerna började växa i hög och jag gick ner med sju böcker till :P
Så nu sitter jag och bläddrar i mina låneböcker och njuter av att gratisläsa. Gillar jag dem köper jag dem. Är dem inget att ha skriver jag kanske ner något recept och känner mig nöjd över att jag inte lagt ut 200 kr på en bok som var nästintill värdelös :)


En fullspäckad dag

Alla mina dagar ser iofs ut så här nu för tiden. Måste dessutom skriva ner i detalj vad jag ska göra mellan vilka tider för annars upptäcker jag mig själv sittandes i soffan och stirrar ut i tomma luften och vet inte vad jag ska göra.

Så idag ser schemat ut som följer:
08.00 Morgonpromenad
09.00 Dusch, ansiktsmask, pyssla om benen.
09.30 Sortera pappershögen, baka av brödet som kalljäst i kylen, rensa kylen, gå ut med sopor
10.00 Plugga
12.00 Torka och plattånga håret
13.00 Lunch: Nybakad focaccia med rostbiff och klassiska tillbehör
14.00 Dammsuga, dammtorka, torka golv, torka av micro, ugn och köksskåp
16.00 Grilla i Lerberget
?        Väl hemkommen ska jag plugga igen.

Tusen känslor

Allting bubblar i kroppen just nu. Varför vet jag inte.
Jag är superkär och det är iofs väldigt förståligt varför :) Man har ju världens bästa sambo som överraskar en med favoritblommorna när man kommer hem till en tom lägenhet efter ett 14 timmars pass :)

Sen är jag oerhört sugen på att resa just nu. Mamma och pappa ska både till London och på någon form av solsemester. Pappa som hade övertygat både mig och Filip om att han inte skulle ge mamma något i present ("hon har ju allt och hon kan köpa det hon vill ha när hon vill ha det") överraskade oss alla med att ge henne en resa till London. Mamma och pappa är normalt inte dem som reser på storstadssemester för när pappa väl är ledig (typ en vecka om året) vill dem till sol och bad och avkoppling. Så London var lite otippat :)
Ja då hör man ju iaf en massa snack där om resor.
Sen försökte Filips kompis övertala oss att hänga med till Berlin nästa helg och festa. Hade det inte varit för studierna så hade man ju inte varit sen med att hänga på.
Grabbarna ska dessutom till fjällen i jan/feb verkar det som. Utan oss damer så då är man gräsänka då då :P
Att jag dessutom blivit galet sugen på att åka till Island kan jag inte riktigt förklara... Kanske deras ekonomiska läge passar min studentbudget just nu?

Var på gastro igår och oj oj va man trivs! Helt underbart roligt! :)
Jag är helt galet inspirerad just nu och nästa vecka får det nog bli en eller två trerätters här hemma.

Ja annars.... Trivs superbra här i Viken. Känns helt rätt för mig just nu och Filip känner likadant.
Julen närmar sig mentalt i mitt huvud och jag funderar lite på hur årets pepparkakshus ska se ut...
Bara så alla vet så kan man i år förbeställa Blossas årgångsglögg om man så önskar och det har så klart jag gjort. Blossa clementin låter juligt och gott :)


Spakväll efter spadag

Fick verkligen mersmak igår efter ansiktsbehandlingen och massagen. Så igår när jag hade hämtat mitt paket så kunde jag knappt vänta med att testa allting.
Beställde ju som sagt en hel del och därför fick jag även en presentask från decléor som skulle stimulera alla sinnen, Där var en avslappningscd, te, doftljus, en parfym och en balm (hur översätter man det?) som skulle vara avkopplande och lugnande.
Så först var det hopp in i duschen för att få ur massageoljan i nacken. Sen en ordentlig rengöring med både creme, ansiktsvatten, ögoncreme och sen nattcreme. Tror min hud fick en chock och undrade vad som var på gång...
När håret hade torkat lite så tog jag i min nya Redken extreme inpackning och sprayade på lite Redken extreme cat som ger håret massa massa proteiner.
Smörjde in händerna med handinpackning (mina händer är som fnöske) och tog på mig bommulsvantar.
Sen tog jag den här spa relax balmet som jag fått och allting var fulländat :) Sov med inpackningen i håret och har precis duschat ur den. Man blir alltid lika glad när man torkat det och ser vilken enorm skillnad inpackningen faktiskt har gjort under natten.

Nej nu ska jag fixa till mig sen är det gastro från 10.00 - 00.00 idag. Yepp 14-timmars pass it is. Annat än Fahlmans eller vad säger du Carina ;)


Tick tack tick tack

Man har inte många lediga stunder nu för tiden. Varje dag är galet välplanerad och ingenting lämnas åt slumpen. Igår var man med ett gäng från klassen och såg på Sverige-Malta på O'Learys. O'Learys är tydligen så pass fancy att även kungafamiljen går dit, för Carl Filip satt vid bordet bakom...
Käkade ribs och drack cider. Gick vidare till inom och sen blev det en sista drink på hampan.
Tog en taxi hem efter att ha missat bussen... det här med buss e ju ändå inte min grej...
När jag kom hem satt Filip, Oskar, Susanne och Micke här och drack öl och åt ostbågar. Och jag var ju inte sen att joina :)

Idag blev det först mysig lunch på Papi med Löfvall. Johan var söt och bjöd oss först på vars en glasspinne och sen vars en kula sorbet :P Det e service det!
Sen gick jag två meter bort till LenHud där det blev både mysiga och plågsamma 75 minuter...
Handlade en spikmatta till Filip och körde upp till Aktiverum där det blev massage.

När jag kom hem låg här en avi och väntande och passande nog så har jag fått hela mitt decléor-kit idag! :) Rengöringscreme, ansiktsvatten, dagcreme, nattcreme, ögoncreme, aromaolja, peeling och ansiktsmask. Nu jävlar ska ansiktet får en rengöring som heter duga!


En i gänget...


Önskelista!

Igår började vi med vinkunskapen och jag är galet intresserad nu :)
Har alltid gillat vin men efter våra två vinprovningar med väldigt kunnige
Ralf så e jag helt insnöad!
Jag sitter och googlar viner, kollar på vinprovningsglas och kan härmed börja på önskelista 1.0 2009!
Det är ju inte så långt till jul trots allt :)

Jag önskar mig följande i julklapp:
* Referensdofter för att träna näsan
* Champagnekylare för att det ger en känsla av lyx :)
* Ny vinöppnare
* Nya champagneglas
* En karaff med luftare

Bland annat! :)

Veckans schema

  • Mån - Hela dagen i Båstad. Ska börja med vinkunskapen och restaurang franska
    Middag: Anklår med färska gulbetor, persiljestekt potatis & rödlöksmarmelad
  • Tis - Återigen Båstad med både vinkunskap, restaurang franska och hygien. 
    Middag: Dagens fångst med blomkålspuré, grön sparris, amandinepotatis 
    & skirat smör
  • Ons - Heldag i Båstad med föreläsningar och grejer   
    Middag: Örtrisotto med kycklingbröst
  • Tors - Självstudiedag där jag valt att först fika med Löfvall, sen gå på ansiktsbehandling på LenHud och till sist massage hos Carina.  
    Middag: Fiskgratäng med duschesspotatis, hummersås & löksauterade spritärter
  • Fre - Gastro från klockan tio till stängning 
    Middag: Gastro
  • Lör - Ledig och ska väll troligtvis ha en drös klasskompisar här
    Middag: Grillkväll kanske
  • Sön - Tar igen den där självstudiedagen
    Middag: Grillning i Lerberget

 


En söndag som borde varit 48 timmar lång

Idag är det vad vi kan kalla Evas stora fixardag. Jag ska fixa en massa massa massa. Det ska städas, handlas och sortera en massa. Det e ju fortfarande lite rörigt i t.ex. förrådet så där vill jag ju skapa någon form av ordning hur nu det ska gå...
Känns som att detta blir mer än ett endags projekt.

Var på 40-års fest igår. Riktigt trevligt med hel grillad gris. Inte något man slänger ihop hemma på spisen direkt. Mkt kan jag göra i köket men inte det :)
Blev en del dricka och även en buggtur på dansgolvet för min del med födelsedagsgrisen :P
Gick sådär med mina hala skyhöga skor...

Imorgon börjar vi med vinkunskapen. Ska bli riktigt intressant. Sen är det Båstad mån-ons, självstudiedag tors (som jag ska på massage och ansiktsbehandling på) och sen är det långpanna gastro på fredag :)



Grymt band ;)


Hösten har kommit för att stanna en stund

Igår bestämde jag mig för att hösten är här. Sommarsolen i tisdags var bara ett undantag. Nu kommer hösten och jag känner mig rätt så redo faktiskt :) Förra året var ju första på många år som jag inte led av höstdepression. Och i år kan det ju bara vara bättre tycker man :)
Så jag laddar upp med mys, tända ljus, gosiga filtar och ett och annat långkok. Det här kan bli en riktigt mysig höst :)

Har till och med börjat fundera över julen. Hur och var den ska firas och hur jag ska utnyttja mitt jullov! Ja jag har ju ett sånt i år! :)
En sak är iaf säker att jag och Sandra ska stå och göra julgodis och kakor i mitt kök även i år :) Och vi måste gå på julmarknaden! Och vi måste dricka varm choklad medans vi går ute och fryser :)


Paus

Sitter halvt utslagen i soffan. Har gjort tre stycken potatis- och fetaost kakor och en drös kycklingballotiner. E galet trött men är bara halvvägs...
Gjorde precis en frappe så förhoppningsvis kommer man få lite mer energi alldeles strax :)
Imorron ska jag vara på Gastro och sen hämta ut mina nya knivar :D
Sen ska jag hem till mamma och fixa dukningen inför fredag :)