Slut på semestern

Ja det är ju rätt så mkt full rulle här hos mig nu för tiden. Lägenheten töms lite varje dag i princip och det är väldigt mkt att planera och tänka på.

Filip hade ju fest här i lördags. Blev riktigt trevligt och lyckat. Massor med mat men det mesta gick ner som tur var :) Skickades med lite rester hem till Åke och Elin som också är i flyttagen.
Dagen efter rördes knappt ett finger. Städade lite men kollade mest på film och slummrade till i soffan.
Måndagmorgon stack jag iväg och handlade och började laga mat till kvällen. Svärföräldrarna kom hem från stockholm och framåt kvällen kom Åke, Elin, mamma och pappa. Åt helstekt fläskfilé med västerbottenost-gratäng, rödvinssky, karamelliserad lök, parmesanfyllda champinjoner och sockerärter.
Det är så skönt att våra föräldrar klickar så bra. Det är verkligen som om dem kännt varandra hur länge som helst och har ändå bara träffats två gånger än så länge :)
Till efterrätt blev det hallonpannacottapaj (se recept där nere) som jag gjorde en improviserad persikopannacotta ovanpå också. Blev inte alls fel :)

Tisdag var första jobbdagen efter semestern. Suck va jobbigt att gå upp halv sex...
Igår började jag inte förrän klockan två så jag och Filip handlade en massa på OJ! och bunkrade upp en massa kött och sånt bra och ha :) (hade 10% där)
Idag ska jag jobba 9.00-15.00 sen är det minisemester igen. Varför inte :)
Imorron ska dem sista lådorna flyttas hit och sen på lördag går det stora lasset med möblerna. Längtar!

Hallonpannacottapaj

Pajskal
12 digestivekex
75 g smält smör

Fyllning
3 st gelantinblad
3 dl vispgrädde
1 dl strösocker
250 g hallon
200 g philadelphiaost

färska bär till garnering

Tillagning


8-10 bitar:

1. Kör kex och smör i matberedare. Tryck ut blandningen i botten på en pajform eller en bakform med löstagbar botten. Låt stå i kylen medan fyllningen görs.

2. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.

3. Häll grädde och socker i en tjockbottnad kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig.

4. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, krama ur och rör ner dem i grädden. Ta bort kastrullen från värmen och låt svalna något.

5. Mixa hallonen med mixer-stav eller i matberedare till en puré. Rör ner cream cheese och purén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll den i pajformen.

6. Låt pajen stå i kylskåpet i minst 3 timmar eller tills den har stelnat. Servera med färska bär.


Kommentarer
Postat av: S!!

hehe bilden var tänkt som lite mjukis terapi till diiig ju;) puss på dig

Postat av: Dessi

mm, gott det lät :)

2009-07-30 @ 20:56:28
URL: http://dezzys.blogg.se/
Postat av: FS

www.falsksanning.blogg.se

Check it out ;)



Har frågestund nu och kommer inte ha det så ofta så om du har frågor skulle det vara kul om du kunde ställa de!



/xoxo FS ♥

2009-07-30 @ 22:09:11
URL: http://falsksanning.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback