Jul jul strålande jul

Det är alltid likadant när det ska komma gäster hem till familjen Hansson. Kaos och disk överallt. Efter att nu ha pluggat till kock i ett år så ger detta mig rysningar. Kan inte jobba i ett kök som består av små diskberg överallt. Så där måste ske en ändring.

Catharina, Peter och barnen kom någon minut innan tre och rusade in och satte sig i soffan framför TV:n. Vi drack glögg och åt pepparkakor och för första gången i mitt liv var jag inte särskilt intresserad av TV:n utan sa precis som pappa att det har man ju sett tusentals gånger... (börjar bli mer o mer lik honom.)

Sen så slängde vi in Jansson i ugnen och gjorde färdigt sallader, skar upp kött och så vidare. Maten serverades vid en halv sex och det var inte en minut för sent.

Vi åt i lugn och ro och förrutom Janssons frestelse som är min absoluta favorit så föll den rökta fläskfilén med apelsin och likörconfit mig i smaken. Underbart gott med något rökt tillsammans med något sött.

Efter att ha ätit upp och duktat undan kom tomten. Barnen hade nog tuppat av om det hade dröjt mer för dem var totalt hysteriska. Tomten var förresten mamma.....
Ja då var det julklappsutdelning och jag fick rätt så intressanta paket:
* En svart baby gaggia espressomaskin
* Svart och vita espressokoppar (ska troligtvis bytas)
* Ett par hörlurar till min Ipod (sprängt dem andra)
* Presentkort på IKEA, Spirit, Trampolin och Strapatz
* En klocka från dolce & gabbana som jag själv valt ut...
* En ryggsäck till min laptop

Ja det var nog allt. Nu ska det köpas kaffekvarn, bönor, mjölkkanna och kaffepress (den man pressar ner kaffet i filtert med.)  Sen kan jag njuta av en god epresso på morgonen :)

Ja efter alla julklappar så åt vi gröt och sedan mandelmusslor. Till min fasa fick jag reda på på morgonen att mamma och Catharina hade pratat om att inte ha någon gröt för man var ju ändå så mätt. Men både jag och pappa blev oerhört upprörda och därför blev det ändå gröt.

Sen mandelmusslor, marsipan, choklad och knäck. Sen började ögonlocken vilja lägga sig på plats och till sist åkte dem hem och jag gosade ner mig i sängen och kollade några minuter på sagan om ringen. Sen vaknade jag vid fyra tiden av att TV:n var på. Då var det iofs matlagningsprogram men jag var ändå inte så sugen på att titta på TV då.

Ja ikväll är det först middag hos farmor och farfar och senare utgång med Marlene. Trevligt trevligt :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback